actual1985
Üye
90 dereceden daha aşağı inmek mi daha iyi 90 derece mi 90 dereceden daha yukarıdan kalkmak mı ?
Kardeş herkes için değişebilir bu genetiktir 90 derecen üstünde yapana fazla söz yok gelişirse gelişir ama ben önermem resmen hareketin yarısını yapmamış olursun , 90 derecede çoğu insan yapıyor yararıda tabi çok var ama bana sorarsan tam yapmadığın için yine eksik olur, tam squat yani90 dereceden daha aşağı inmek mi daha iyi 90 derece mi 90 dereceden daha yukarıdan kalkmak mı ?
Dizlerin sağlığı için full squat mi yoksa 90 derece inilen squatı faydalı buluyorsunuz sayın boksbodyTam squat yani tamamen cokmek kaslar icin en iyisidir ancak sakatlanma riskide bir okadar yuksektir
Ozellikle arka bacak kadlari negatif gerilmede cok zorlanip yirtilabilir
Bu arkadaş ın yüksek kg larda da squat formu mükemmelBoş bar ile video kolay tabi, 100-150 kg ağırlık binince bu kadar düzgün olamıyor![]()
Arkadaşlar full squat için şunu söyleyebilirim ki , bu hareket insanın daha bebekliğinden itibaren yapmış olduğu bir harekettir. Yeni yürümeye başlayan yada henüz emekleyen bebekleri gözünüzün önüne getirin , bu duruş bizim anatomimize uygundur.. (Resimlere bakınız)
Sayın sultanmehmed link ölmüş tekrar link atabilir misiniz? Excel tablonuz oldukça kullanışlıydı aynısını bulamadım bir daha[DOUBLEPOST=1436801369][/DOUBLEPOST]
Sayın sultanmehmed link ölmüş tekrar link atabilir misiniz? Excel tablonuz oldukça kullanışlıydı aynısını bulamadım bir daha