sultanmehmed
Üye
Teşekkür ederim.
Kendim dışardan 1,25 kg lık ağırlık aldım onlarla artırıyorum.
nereden aldığını mesaj atabilirsen çok sevinirim çünkü her antremanda en az 5 kg arttırmak ohp ve benchte zorlamaya başladıTeşekkür ederim.
ne kadar karbo alıyorsun antremandan önce[DOUBLEPOST=1409095767][/DOUBLEPOST]Ayda iki hafta ant yapmamak güç artırımını sekteye uğratabilir..
Karbonhidrat bana yeterli geliyordu güç ve kütle için, kışın daha da artırılabilir
ayda iki hafta güç kaybına yol açar[DOUBLEPOST=1409096104][/DOUBLEPOST]Bu kadar dusuk karbinhidrat ile nasil gucleniyorsun? Bende derman kalmaz galiba. Ayda iki hafta sehir disina cikabiliyorum acaba bu program bu seklide guc arttirir mi?
dizler nasıl kaldırıyor ,benim dizlerde problem olur diye korkuyorum dizlik kullanmak faydalı oluyor mu ?[DOUBLEPOST=1409096320][/DOUBLEPOST]Bir süredir stronglifts 5*5 programı ile güç odaklı çalışıyorum...
Dün çekilen +20 kg chin up
[DOUBLEPOST=1402588931][/DOUBLEPOST]65 kg overhead press...
[DOUBLEPOST=1402589535][/DOUBLEPOST]120 kg Squat...
[DOUBLEPOST=1402590015][/DOUBLEPOST]+40 kg dips...
diz konusunda bir tavsiyeniz var mı , benim de dizler zorlanıyortüm hareketlerde form gayet iyi. sadece squatta bacaklar biraz daha geniş basılırsa hareket daha kalça dominant hale gelecek ve dizleri korumuş olacaksınız. şahsen dizlerden çok çektiğim için en çok bu hususa dikkat ettim. bunun dışında güç odaklı çalışıyorum diye bir ifade kullanmışsınız. biz güç ve kuvvet kelimelerini birbirinin yerine de kullandığımız için burada bir anlaşılmazlık olabilir. ben demek istediğinizi anladım ama genç arkadaşların kafasının karışmaması için düzeltelim hemen. 1-5 tekrarlı compound egzersizler maksimal kuvvet geliştirmede kullanılır. güç çalışmalarında işin içine hız da gireceği için olimpik kaldırışlar gibi patlayıcı uygulanan egzersizler tercih edilir. burada size de bir uyarıda bulunmak istiyorum; maksimal kuvvet geliştirmek için yapılan egzersizlerde tükenme noktasına ulaşmadan hareketi bitirmek gerekir. zira tükenme noktasına kadar gitmek kas fiberlerinde hipertrofi antrenmanındaki gibi büyük mikrotravma yaratır ve kuvvet gelişimine olumsuz etki eder. çünkü kuvvet antrenmanında asıl amaçlanan kasta hipertrofi oluşturmak suretiyle değil, sinir sistemini eğitmek suretiyle maksimal kuvvet artışı elde etmektir. bu bağlamda örneğin ilk videoda hareketi 5inci tekrardan sonra devam ettirmemeniz gerekirdi. ayrıca yine mikrotravmadan kaçmak için dikkat edilmesi gereken bir diğer şey set aralarını en az 2-3 dakikaya kadar uzatmaktır.
Üstad o nasıl bir salon öyle, aldığı ağırlığı yerine koyan yok herhaldeKuvvet antremanlarına bir süredir ara vermiştim..