Statik Makinalar mı ?! Yoksa Serbest Ağırlıklar mı ?!

Statik Makinalar mı ?! Yoksa Serbest Ağırlıklar mı ?!

• Total voters
    1.900
mesela tricepste push down hareketi gereksiz
Onun yerine close grip bench press, triceps extensions, dar tutuş dips cok daha faydalı

bu bahsettiğin hareketler ile push down hareketi triceps üzerinde aynı noktalara aynı baskıyımı uyguluyor?hepsini muadil gibi gostermişsin.öyleyse butterfly verken dumbel fly yapmakta gereksız olarak yorumlayabilirmiyiz?

benim fikrimde huhrdalık solanda daha iyi gelişirsin çünkü serbest agırlık basan makinede daha çok basıyorr bu bemn deneyimdir teşekürler

makinalarda sürtünme kuvveti daha fazla olduğu için daha fazla ağırlık basma gibi bir durum soz konusu değildir.basıyorum diyen ağırlık hesaplamasını yanlış yapıyordur.ayrıca makinalarda ölü noktanın olmayışı hareketi yapmayı zorlaştırır.bu nedenlede ağır basmak zorlaşır.

arkadaşlar bana sorarsanız eger ki çok çok çok fazla agırlık çalışmıyosanız makina derim
insanın iki koluda iki gögsüde aynı güçte olmaz
diyelim bench hareketini yapacaksınız. düz sehpada yattıgınızda kaldırırken eger ki hangi kolunuz güçlüyse o kolunuz digerine göre daha yüksek kaldırır ve dengesizlik olur
ama makinada böyle bir sorun olmaz
haa yok ben 150 klo bench çalışıyorum diyosan yada daha fazla o zaman illakialet

serbest ağırlıklar daha iyidir serbest ağırlıkların verdiği açıyı makine sağlamaz bikere ama arada bir makinaylada çalışılabilir tabiki

-ben bu olayı inşaat yapmaya benzetirim.iş makinalarıyla önce temeli atarsınız sonra aletlerle üstüne istediğiniz kadar kat çıkarsınız.temeliniz sağlam oldukça kat çıkmanız o kadar kolay olur.

-gelelim bizim konuya makinalar başlangıç için çok önemlidir.üzerinde çalışacağınız bölgeyi doğru şekilde kuvvetlendirmeye ve o bölgeyi çalıştırıken kullandığınız yardımcı kasların daha iyi gelişmesine olanak sağlar. başlangıçta toyken yaptığınız barbell press sağa sola kayabilir,bir yerlerinizi sakatlayabilir,yaptığınız tekrarlar verimini düşürebilir.fakat önce makinayla kasları kuvvetlendirmeniz dumbelllarla daha ince,farklı açılarla çalışmanıza olanak sağlar.

ben 1 hafta makinayla bi hafta düz calısıyorum bakalım ne gibi farklilik göstericek

serbest ağırlıkla yapılan çalışmalar hedef kasların yanı sıra bağları ve tendonları da güçlendirdiğinden serbest ağırlık tercihimdir. ancak serbest ağırlıkla çalışırken olası bir sakatlığın önüne geçmek için çok dikkatli olunması gerekir. yerine göre makine de tercih edilebilir. örneğin diz ekleminizde ve belinizde sorun varsa squat yerine leg press yada hack squatı tercih edebilirsiniz. bu sayede diz bağlarına ve bele binen yük azalmış olur.

ben benchii cok düsündümm ve programdan cikardim makinede yapiyorum simdi daha mantikli geliyo agir kaldirinca bisekilde hareketi bozuyosun tam yapmaditan sonra hiç bi anlami yok bosa hamallik gibi bisey bide havanda olmadigin gün eger benchte basmaya zorlaniyosan insanin bütün moralii bozuluyo tabii aramizdaki arkadaslarinn cogu insan üstüü gücleri oldugu icinn gecerli olmayabilirr bende benchte 80 90 bassamm makinelerle isim olmaz derdim :)

Makineyi doğru ayarlayablrsen ... istediğin noktaya tam olarak vurdurursun .. hata yapma şansın yok gibi

benim dusuncem yeni baslayanlar makineyle baslayip, fizik oturdukca serbest agirliga gecilmeli . direk serbest agirlikta baslaninca hem hedef kas grubuna dusen agirligin yanisira farkli kaslarada agirlik geliyo ve cabuk tukeniyo sporcu. mesela butterfly ve dumbellfly. dumbellflyda omuzlara da agirlik biniyo ve gogus istedigimiz kadar calisamiyo. ayrica sol taraf cabuk tukeniyo hareketleri nizami yapamiyo ama sag taraf yapiyo boylece sekil boy faklilikari olusuyo.

ben statik makinaları daha çok ısınmak için kullanıyorum...serbest ağırlıklar çoğu zaman tercihimdir fakat kanat hareketlerinde ister istemez makinaya bağımlı oluyosun...

Back
Yukarı