Sumoda ayakları fazla geniş tutup doğru düzgün ısınmadan yaptın sanırım, bir süre sumo squat yapma, günlük iç bacak esnemeleri yap.
Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
aynısı bi aralar ben de de oluyordu. bir süre sonra kendiliğinden geçti ama beni o kadar rahatsız etmediÖncelikle teşekkürler. Bu benimde yaşadığım bir problemdi. Muhtemelen bende bacak çalışmadan önce çok ısınmamamdan kaynaklanıyor. Size bir başka sorum olacaktı. Cevabınızı biliyorsanız cevaplarsanız sevinirim. Normalde bacak antrenmalarından önce asquat veya leg press hareketini yapacaksam düşük ağırlıkla bir set yapıyorum. Squatta da formumun yanlış olduğunu düşünüyorum. Yani fazla derine inmediğimi düşünüyorum. Yalnız bu durum sizce dizlerde sıkıntı yaratan bir durum olabilir mi? Çünkü yüksek ağırlıkla squat yaptıktan sonra özellikle ertesi günden itiribaren 1-2 gün kimi zaman dizin üst bacakla birleşme noktasında sızlama oluyor.(kas ağrısı değil) Bu sadece bende olan bir durum mudur ve sebebi ne olabilir ya da çözüm önerisi sunabilir misiniz?
Derinlik olarak en azından paralel yada bir tık üstü tercih ediliyor. Yarım yada çeyrek olarak tabir edilen squatlar dize daha fazla yük bindiriyor.Öncelikle teşekkürler. Bu benimde yaşadığım bir problemdi. Muhtemelen bende bacak çalışmadan önce çok ısınmamamdan kaynaklanıyor. Size bir başka sorum olacaktı. Cevabınızı biliyorsanız cevaplarsanız sevinirim. Normalde bacak antrenmalarından önce asquat veya leg press hareketini yapacaksam düşük ağırlıkla bir set yapıyorum. Squatta da formumun yanlış olduğunu düşünüyorum. Yani fazla derine inmediğimi düşünüyorum. Yalnız bu durum sizce dizlerde sıkıntı yaratan bir durum olabilir mi? Çünkü yüksek ağırlıkla squat yaptıktan sonra özellikle ertesi günden itiribaren 1-2 gün kimi zaman dizin üst bacakla birleşme noktasında sızlama oluyor.(kas ağrısı değil) Bu sadece bende olan bir durum mudur ve sebebi ne olabilir ya da çözüm önerisi sunabilir misiniz?
işaretlediğim bölgede oluyor esneklik eksikliği ve fazla gerilme gibi hissettiriyorGörsel olarak tam olarak nerenin acıdığını atar mısın
aynısı bi aralar ben de de oluyordu. bir süre sonra kendiliğinden geçti ama beni o kadar rahatsız etmedi
Derinlik olarak en azından paralel yada bir tık üstü tercih ediliyor. Yarım yada çeyrek olarak tabir edilen squatlar dize daha fazla yük bindiriyor.
Isınma kısmı da çalışma ağırlığına bağlı. Maksimumun %50-60 ı ile %80-90 arasında çok fark var. Misal 50 ile çalışırken tek set yetebilir ama yüzde arttıkça ısınma setini arttırmakta fayda var. Çünkü kasların kendini ağırlığa hazırlaması gerekiyor. Kendimden örnek vereyim %85-90 civarında çalışacaksam 3-4 set ısınıyorum. İlk set boş bar, sonrasında çalışma ağırlığına kadar olan kısmı 3-4 parçaya bölüp o şekilde yapıyorum. Misal 130 kilo için genelde 0-60-85-110 gibi. Yada 100kg için 0-40-60-80 gibi.
Isınmanın bir diğer önemli kısmı da mobilite. Her antreman için o gün çalışacak gruplara yönelik 10-15 dakikalık mobilizasyon çalışması yapmakta var.
Formunda sıkıntı olduğunu düşünüyorsan video çekip at foruma. Hataları düzeltelim sıkıntı ortadan kalksınBanada rahatsızlık vermiyor ama diz bölgesi sıkıntılı bölge. Orada stres biriktikçe ileride geri dönüşü kötü olabiliyor. Biraz ondan endişeliyim.
Tecrübelerinizi paylaştığınız içim teşekkürler. Bundan sonraki kısımda dediklerinizi uygulayacağım. Muhtemelen sağlıksal bir problem değil de dediklerinizden kaynaklı bir sıkıntı yaşamaktayım. Kendimde squat formumdan memnun değilim.
Formunda sıkıntı olduğunu düşünüyorsan video çekip at foruma. Hataları düzeltelim sıkıntı ortadan kalksın
Sakatlanmamaya dikkat edin. Bahsettiğiniz bölgeden sakatlık yaşadım. Sancılı bir süreç oluyor. Arkadaşların da dediği gibi ısınmaya ve hareketleri doğru yapmaya çalışın. Çok zorlamayın.işaretlediğim bölgede oluyor esneklik eksikliği ve fazla gerilme gibi hissettiriyor