Leg curl ve leg extension un, sakatlanma riskini artıran egzersizler olduğunu okumuştum ama derin araştırma yapmadım tabi.Leg press, leg curl, leg extension falan. Yanlis anlamayin arkadaslar bunlar dogada karsiligi olmayan, insan anatomisine aykiri egzersizler. O yuzden calisirken dikkatli olmak lazim. Ben bazen leg curlde falan agirlik artirmaya calisiyorum. Degisik kaslar, tendonlardan agri gelmeye basliyor. Mumkun mertebe makine kullanmiyorum.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam squat ve deadlift ten sonra tüm sıkıntılarımdan kurtuldum demişssiniz. Kaç set kaç tekrar şeklinde çalışıyordunuz , ben 1 sene boyunca 2 harketide yaptım güzelde ağırlıklarda artış elde ettim fakat son 1 ayda farklı bir salonda çalıştım salon buz gibiydi acaba o yüzdenmi oldu bilmiyorum ama beli zorluycak birşey yaptıgım an öbür gün orda ağrıyı hissediyorum. Ne yaparak bu bel sıkıntısından kurtulabilirmhocam eleştirmek bana düşmez ama neden squat ve deadlift yapmıyorsun ? fullbody antrenmanların en büyük avantajı aynı anda bir çok kas grubunu çalıştıran hareketleri içermesidir.sadece kendimden örnek vermek gerekirse 7 yıldır bel fıtığından kıvranan ben , squat ve deadlift den sonra tüm sıkıntılarımdan kurtuldum. geçenlerde bir caps gördüm , şu yazıyordu : " squat ın en kötü tarafı , squat yapmamak " diyordu. şiddetle katılıyorum.
fakat ben önyargı ile yaklaştım hemen , belki salonda squat rack filan yoktur. bu durumda leg press yapabilirsin. ama şunu da diyim leg press hiç masum bir hareket değil. youtube da genç ve fit leg press yaz , çıkan videoyu bi izle. leg press hareketi beli anormal bir konuma sokup omurgaya zarar vermekte. deadlift için ise klasik sırt ve arka bacak hareketlerini uygulayabilirsin. her türlü row , pulldown ,barfiks yapabilirsin. arka bacak için ise leg curl yapabilirsin.
sonuç olarak squat ve deadlift yapmaya çalış hocam. iyi sporlar dilerim.
Hocam squat ve deadlift ten sonra tüm sıkıntılarımdan kurtuldum demişssiniz. Kaç set kaç tekrar şeklinde çalışıyordunuz , ben 1 sene boyunca 2 harketide yaptım güzelde ağırlıklarda artış elde ettim fakat son 1 ayda farklı bir salonda çalıştım salon buz gibiydi acaba o yüzdenmi oldu bilmiyorum ama beli zorluycak birşey yaptıgım an öbür gün orda ağrıyı hissediyorum. Ne yaparak bu bel sıkıntısından kurtulabilirm
Hocam deadlift ve squat yapmama nedenim düzgün formda yapamıyorum. Salonumda da bu işi çok iyi bilen hocalar yok yanlış öğrenip sakatlık çıksın istemiyorumhocam eleştirmek bana düşmez ama neden squat ve deadlift yapmıyorsun ? fullbody antrenmanların en büyük avantajı aynı anda bir çok kas grubunu çalıştıran hareketleri içermesidir.sadece kendimden örnek vermek gerekirse 7 yıldır bel fıtığından kıvranan ben , squat ve deadlift den sonra tüm sıkıntılarımdan kurtuldum. geçenlerde bir caps gördüm , şu yazıyordu : " squat ın en kötü tarafı , squat yapmamak " diyordu. şiddetle katılıyorum.
fakat ben önyargı ile yaklaştım hemen , belki salonda squat rack filan yoktur. bu durumda leg press yapabilirsin. ama şunu da diyim leg press hiç masum bir hareket değil. youtube da genç ve fit leg press yaz , çıkan videoyu bi izle. leg press hareketi beli anormal bir konuma sokup omurgaya zarar vermekte. deadlift için ise klasik sırt ve arka bacak hareketlerini uygulayabilirsin. her türlü row , pulldown ,barfiks yapabilirsin. arka bacak için ise leg curl yapabilirsin.
sonuç olarak squat ve deadlift yapmaya çalış hocam. iyi sporlar dilerim.