Squat problemi tendon kısalığı

ByChoseN

Üye
Squat yapamıyorum.Çünkü daha doktorlarımın söylediği tendon kısalığı varmış bacağımda.Bu yüzdende biraz parmak ucunda yürüyorum özellikle çıplakken ayağım. Şu var topuğumun altına gelecek şekilde ağırlıklar koydum o şekilde denedim inanılmaz kucuk ağırlıklarla çalışmak zorunda kalıyorum yani 40-50 kilo gibi. Her hangi bir öneriniz var mı bu durum için?
 
Doktorun esnetme çalışmalarının tendon kısalığına bir etkisi olup olmayacağı hakkında bir şey söyledi mi?
 
uzun süreli fizyo terapiden sonuç alabileceğimi söyledi..ee buda benim şu 1 yıl içinde fitness model standartına gelmemde aksaklıga neden olacak yada squat dışında bişey bulsam?
 
press hareketlerinde zorlanacaksın kötü bir durum :/ digeer bacak çalışmalarını elinden geldiğince yapacaksın sanırım başka çaren yok. leg ext. vs vs. gibi. deadlift te problem var mı?
 
Tendon sorunu hakkında birşey diyemicem ama ara sıra senin gibi topuklarıma plaka koyarak yapıyorum squatı quadlara daha iyi vursun diye ve bu şekilde daha rahat oluyor ağırlıklar da düşmüyor tam tersi 5-10 kg arttırıyordum bazen, yani sorun olmaması lazım topuklarına plaka koyduğunda. Tendon kısalığı sebebiyle hareketin formunu oturtamıyorsun herhalde.

Örneğin,

[YOUTUBE]jD3TG4-9ZKE[/YOUTUBE]

Gayet rahat yapıyor ve ağır giriyor.
 
Son düzenleme:
Sıkıntı aşil tendonlarda sanırım .Full Squat yaparken aynı problem serbest ağırlıklarda bendede var..Smith machinede gayet daha rahat oturuyor hareketin formu .
Rinkushichi nin dedıgı gıbı topuk altına plaka koymak çözüm olabılır. Bende bu şekil çalışıyordum , ama bi ara yabancı kaynaklardan arastırdım bu durumu genelde herkes halter ayakkabısı öneriyor.

Ayrıca sık sık donkey calt tarzı calısmalarda bu bölgeyi gerdirdiği ıcın faydalı olabılır. Nette bu bölgeye yönelik streching calısmaları var fayda sağlayabilir.
 
Son düzenleme:
ayağın altına plaka koyarak denedimde 1plaka kalınlıgı yetersiz kalınca 2 ye çıkartıyorum bu seferde tam kalkarken problem oluyor.Hayır hafif ağırlıklar olsa neyse ama ağırlaklar bu kafar fazlayken heran bi eküriylede çalışamıyoruz. Bu faydalı bilgiler için teşekkür ederim.
 
Çalıştıkça düzelir, fakat yavaş yavaş ve dikkatli çalışılmalı, aksi halde çok ciddi sakatlık çıkabilir.
Ben el parmaklarımdan birinin tendonunu kemiştim bıçakla seneler önce. Dikildikten sonra kısa kaldı tendon, parmak eğri duruyordu (L) şeklinde. fizik tedavi ile baya bi düzeldi ama ben tam sonuçlanmadan bıraktım tedaviyi. Hafif eğri kaldı ama ben söylemesem kimse fark etmiyor (serçe parmak oldugu için etkilemiyor da)

fakat şöyle bir durum var, tedavi sırasında görmüştüm. Kolunu dirsekten 90 derece açı yapacak şekilde katla. O halden daha fazla açılmayan kollar bile fizik tedavi ile normale dönüyormuş.
 
bende otururken topuklarım istemsiz kalkıyor. nasıl düzeltebilirim bunu?

bide tam olarak anlayamadım squat hareketini sakatlık çıkmasından korkuyorum.sadece diz eklemlerini oynatarak mı oturup kalkıyoruz? galiba en kolay böyle sorabilirdim
 
bende otururken topuklarım istemsiz kalkıyor. nasıl düzeltebilirim bunu?

bide tam olarak anlayamadım squat hareketini sakatlık çıkmasından korkuyorum.sadece diz eklemlerini oynatarak mı oturup kalkıyoruz? galiba en kolay böyle sorabilirdim
Squat yapmaya yeni başladıysanız bu durum normal. Squat yapmadan önce ellerinizle bir yerden tutunun ve squat yapar gibi çömelebildiğiniz kadar çömelin. Bu pozisyonda biraz vakit geçirip, bacakları dışarı açarak, kapatarak, tek ayağın parmakları üzerine ağırlık vererek squat mobility çalışabilirsiniz. Kalf esnetmeleri de işe yarayacaktır.

Squatı yazarak anlatmak çok zor, anatomideki her hangi bir farklılık hareketin nasıl yapılması gerektiğinde değişiklikler ortaya çıkarabiliyor. Ama genel geçer bir cevap istiyorsanız, bacaklarınızı omuz genişliğinde açın, ayak parmakları hafif dışarı bakabilir, kalçanızı geriye iterek inmeye başlayın, bu esnada dizlerin içeri kapanmaması için dizlerinizi dışarı doğru itin.
 
teşekkürler Jacklifter açıklayıcı olmuş benim için .. öyleyse belde biraz eğilmek zorunda kalıyor kalça arkaya doğru gidince
 
Tam squat için esnek bir bel olmazsa olmaz zaten. Burada işin içine biraz anatomi giriyor, uzun gövde ve kısa ekstremiteler squat için ideal vücut kompozisyonu. Benimde gövdem kısa ve bacaklarım uzun, femur da normale göre uzun olunca bacaklarımı çok fazla dışarı açmam gerekiyor dik pozisyonda inebilmek için, buda yabancıların deyimi ile "Leverage" azaltıyor. Biraz squat yaparak zaman geçirince kendinize ideal uygulanışı bulursunuz, zaman meselesi. Ama bahsettiğim esnetmeleri mutlaka yapın, bel için de gövdeyi yere paralel olacak biçimde tutarak, ellerinizle bir yerden destek alıp aşağı bastırabilirsiniz.
 
belin eğip doğrultmada problem yok ama açısını nasıl ayarlayacağımı bilemiyorum. sonuçta kalçayı geriye itince bele bir açı vermek gerekiyor ve bununda fazlası ağırlığı direkt bele yükleyebilir. sakatlık çıkarmaktan çekiniyorum o yüzden aylardır başlayamadım squata . hocalardanda malasef yardım alamıyorum yurt dışında olmamdan dolayı buradaki hocalar hiç yardımcı olmuyor insanlara.[DOUBLEPOST=1394042722][/DOUBLEPOST]sanırım kalçayı geriye ittiğimiz sırada belimizi dik tutmaya çalışıyoruz. anlamaya başlıyorum sanırım benimde bacakları biraz daha geniş açmam gerekiyormuş. egzersizlerle çözmeye çalışıyorum. Açıklamaların için teşekkürler
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı