squat kaynaklı ağrılar..??

SELAM ARKADAŞLAR

BACAK ANTREMANIMA NE ZAMAN SQUAT haraketini katsam 4 gün bacaklarım ağrıyor merdiven inip çıkamıyor hatta yürüyemiyorum oysa squat hariç tüm haraketleri girdiğimde hiç ağrı sızı olmuyor ağır kilodamı çalışıyorsun derseniz hayır boş bilme yapsam oluyor bunun sebebi nedir acaba??

Bacakların güçsüz olduğu için olabilir. Squat yaptıkça güçleneceksin, güçlendikçe yapmak isteyeceksin. Gayet normal hepimiz yaşadık o bacak ağrılarını. Aynen devam. Kemikte veya eklemde bi sıkıntı yoksa kas kendi yolunu bulur elleme :)

Ya birazcık bacakların güçsüz yada hareketi tam nizami yapıyorsun :)

Olur onlar ben yaşıyorum bazı zamanlar yürüyüşüm bi tuaf oluyor :D

Ama zararsız ağrılar.

bacaklarım güçsüz olsa diğer haraketlerde ağrı kilolar girememki ama ??

Squat sadece bacak gücüyle alakalı da değil aslında. Yaptıkça o ağrılar azalacaktır. Zamana bırak. Kesilmezse bir kez daha konuşalım. Kolay gelsin.

sadece bacaklar için değil tüm vücut için çok iyi bi hareket ama yaklaşık 1 senedir hiç bulaşmıyorum squata ve benzeri hareketlere. çünkü ne zaman yapsam 2-3 gün içerisinde hemoroid problemi baş gösteriyo. ayrıca düzgün yapılması gereken bir hareket. ısınmadan kesinlikle yapılmamalı yoksa özellikle diz bölgesinde büyük sorunlar çıkarabilir.

eger kasıkta agrı yoksa yada alt karın bolgesinde. o zaman adale agrılarıdır vede gececektir. ama dediğim yerlerdeyse fazla zorlamıs olabilirsin dinlenmen cok onemnli. inatcılık yaparsan fıtık bile olusturabilirsin. yazdığım bolgelerinde agrı varsa yineliyorum kesinlikle dinlen gecmessede doktora gorun. bu arda son bir not : squat yaparken govdenin pozisyonunu bozma. dik olmalısın. hareketi nizami ve duzgun yapabildiğin bir agırlık kullan aksi takdirde direk sakatlığa davetiye cıkarırsın. cok fazla konsantrasyon isteyen bir egzersiz bence cok dikkatli ve duzgun yapılmalı. kucucuk hatalar bile bel-omurlar-kasık-karın bolgelerinde sakatlanmaya yol acabilir. geriye donusu olmayan sakatlılar olusturabilir. iyi çalışmalar saygılarımla...

leg press'in son setinde 220kg giriyorum ama 1 gün sonrasında ağrı olmuyor. Squatla 30-30 giriyorum ama ağrıyor :D boy:1.70 kilo:60

evet bacaklar titriyor ben en iyisi boyum uzasın squat girmeyi bırakıyorum..
ayrıca kaısk ve alt karınd a ağrı olmamıştı cuma squat tekrar girdim ama bugün ağrı yok çok fazla gayet normel tatlı ağrı hafif..

Ağrılar eğer hareket yapıldığı anda ortaya çıkıyorsa daha setin başlarında genellikle eklemlerde ve bağ dokularda hasarlar oluşuyor olabilir.

Eğer hareketi biraz hızlı yapıyorsanız ve son tekrarlara doğru ağrı ortaya çıkıyorsa bu laktik asitten dolayıdır. Dolayısıyla kondüsyonun zayıftır yada vg uygun çalışmıyor olabilirsin.

ortalama olarak dakika tut ve set bittiğinde kaç dakikada tamamladığına bak. Kaç dakika dinlenmişsin bu da çok önemli. Bu nasıl çalıştığına dair önemli bir ipucu olacak.

Eğer ağrı antremandan 2 gün sonra ortaya çıkıyorsa bununla ilgili çok çeşitli tartışmalar yaşanıyor.

Kimisi buna overtraining derken kimisi kasların büyüdüğünü ve damarlara basınç yaptığını söylüyor.

Kendi yaptığım çalışmalarda kesinlikle 2 gün sonra ağrılar geliyor.

Gecikmiş kas ağrılarınında çok sebebi var.

en önemlisi bana göre hareketi nizami ve yavaş yapmak.

en son olarakta hareketi aşırı ağır kilo ile girmeye kalkmayın. Ilımlı kilolarla çok tekrarlı çalışın.

aüır kilo girmiyorum
nizami şekilde ve yavaş yapıyorum set araları dinlenmes süresi en fazla 1 dk oluyor..

Back
Yukarı