Spordan sonra sadece protein tüketsek nasıl olur ?

elite35

Üye
Spordan hemen sonra amino alıyorum. ondan 45 dk sonra whey içiyorum. ondan sonra da tavuk göğsü falan protein oranı yüksek gıdalar tüketsem nasıl olur ?
Karbonhidrat tüketmesem zararı olur mu ? Bi yerde okumuştum spordan sonra karbonhidratın protein sentezine katkısı olmadığı yazıyordu.
Not: Amacım yağsız kat kütlesi.

kardeşim spordan sonra whey içince yanında bi meyve yemelisin ve spor sonrası her 2-3 saatte 1 proteinli besinler tüketmen lazım kasları beslemek için saat yatmadan 4 saat öncesine kadar yatarkende yarım yağlı süte biraz whey ekle yatarken kas yakımınıda engellersin ve i olarak 1 öğünde çok fazla protein almaya degil proteini zamana yaymaya bak çünkü 1 seferde vücut en fazla 35 gr proteini sindirebiliyor iyi forumlar

spordan sonra amino alıyorum onu takip eden 1 saat içerisinde de whey içiyorum. yine 1 saat sonra 100-150 gr tavuk göğsü yiyorum. yani anlayacağın protein alıyorum sadece.
karbo almamamın zararı olmaz umarım.

proteinler karbonhidrat ateşinde yanar. gün içinde ve sporda gerekli enerjiyi karbonhidratlardan karşılarsın. kaliteli karbonhidratlar doğru miktarlarda yenirse yağ aldırmaz ve kas yapımına katkıda bulunur. bulk dönemlerinde ihtiyacın üstü kalori alınır ve clean bulk yapılıyorsa kalori açığı kaliteli kh'ler ile kapatılır. definisyon döneminde ise esas olan protein alımıdır ancak yine de sağlıklı bir yağ atma süreci için kaliteli karbonhidratlara ihtiyaç duyarız.

özet: kh olmadan olmaz.

az önce okudum nerde okudum hatırlamıyorum ama karbonhidrat proteinin kullanılması için gerekliymiş. bakayım bulursam koyayım.

Ben de birçok yerde böyle okudum ama yukarıda paylaştığım yazıya da bakarsanız bi iyi olur..

Cevap?

Samsung Galaxy cihazından Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Gün içinde eşit miktarda protein, karbonhidrat ve yağ alan, aynı şeyleri yiyen, bunların sadece saatlerini değiştiren iki kişi arasında, diyelim ki birisi antrenman öncesi protein sonrası karb. alıyor olsun, diğeri de tam tersi olsun, uzun vadede vücut kompozisyonu açısından herhangi bir fark olmaz. Sorunun cevabı eğer tüketmek istemiyorsan tüketme. İstemiyorsan protein de tüketmek zorunda değilsin. Antrenmandan önce veya sonra bir şeyler tüketmek "zorunda" olduğun algısı supplement firmaları tarafından yaratılan bir yalandır. Önemli olan gün içinde toplam kaç kalori tükettiğin, kaç gr makro besin tükettiğindir. Bunları istediğin saatte, istediğin sayıda öğün halinde alabilirsin.

İntermitten fasting uygulayanların bir kısmı sabah aç karnına bcaa içip antrenmana başlıyorlar ve bütün gün hiçbir şey yemiyorlar. Bütün yiyeceklerini akşam alıyorlar. 8 saat, hatta daha fazla açlığa rağmen 3 saatte bir yemek yemezse eriyeceğini zannedenlerden daha kötü gelişim göstermiyorlar. Gerçi intermittent fasting bulktan ziyade yağ yakımına uygun ama bilgi olarak bulunsun, merak eden araştırır.

Bu gerçekten çok tartışmaya açık bi konu. Tartışmak belki yersiz olacaktır ama herkesin savunduğu görüşü destekleyecek onlarca yazı var. Yani spordan sonra karbo. gereksiz diyenler de bi deney sonucu bu kanıya varmış, gerekli diyenler de belli deneyler sonucu bu kanıya varmış... Çok farklı görüşler ve araştırmalar olduğu sürece bu işle ciddi şekilde ilgilenenlerin kafası hep karışacaktır...

Samsung Galaxy cihazından Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Back
Yukarı