Spor Öncesi ve Sonrası kullandığım besinler ? yardım

Arkadaşlar öncelikle Merhaba .Spora 1 yıl önce başladım 100 kiloydum şuan 75 kiloyum haliyle bölgesel çalışmaya başladım. Şimdilik protein tozu kullanmadığım için şöyle bi beslenme yapıyorum sizde yorumlarsanız sevinirim iyi veya kötü diye?
Sabah 6 yumurta beyazı domates salatalık peynır azcık buyday ekmegı yıyorum. 2 saat sonra yulaf yerim yoğurtla veya sütle. Yulafı yedikten 1 buçuk 2 saat sonra antrenmana gidiyorum. Çalıştıktan sonra 15 20 dk içinde eve gelip mixerden çektiğim 250 gram lor peynirini suyla karıştırıp shake yapıp içiyorum.250 lorda 40 gram protein var. Aldığım lor kaanlar marka . Peynir altı suyundan üretilmiştir. yağ yoktur. 100 gramında 16 gram protein ve 1 gram tuz vardır. Ben şimdilik böyle besleniyorum . Tavuk göğüs eti balık kırmızı ette tüketiyorum . Bu beslenme şimdilik toz kullanmadığım için yeterli mi ? bu yaptığım lor iyimidir ? peynir altı suyundan yapıldığı için protein tozu yerine geçermi ? vede son olarak sunu soracagım spordan sonra lor dan aldığım 40 gram protein yeterlimi? şimdiden hepinize teşekkür ederim

Beslenmen gayet iyi antrenman sonrasında ictigin shake in yanına 1 2 muz da ekle ve o ögün den 2 saat sonra kırmızı veya beyaz ette tüket karbonhidratla birlikte.

Toza hiç gerek yok ilk 5 sene boyunca cok ciddiyim normal beslenmenin karsılayamayacagı tek şey CREATİN onu da bi ilk 6 aydan sonra kullan...

muzda karbonhidrat içerikli bi besin hocam . spordan hemen sonra 1 saat içinde karbonhidrat almamızda sıkıntı olmaz mı

Selamlar,

Spordan hemen sonra tam da alman gereken şey karbonhidrat zaten. Şu an bildiğim kadarıyla dünyada en yaygın idman sonrası içeceği çikolatalı süt. Üzüm suyu içenler de varmış ama ben şahsen çıkolatalı süt tercih ediyorum. Bir bardak sütle birlikte muz yiyenler de var.

ben antremandan sonra 300 ml üzümsuyu 1 adet ve 200 ml su işr protein tozu alıyorum sizce nasıl
acaba üzümsuyu ile protein tozunu karıştırıp içsem nsıl olur sizce kana daha hızlı karışır hemde

ben antremandan sonra 300 ml üzümsuyu 1 adet ve 200 ml su işr protein tozu alıyorum sizce nasıl
acaba üzümsuyu ile protein tozunu karıştırıp içsem nsıl olur sizce kana daha hızlı karışır hemde
Üzüm suyu asırı şekerli oda yağ bağlatır vucuduna ayrıca ınsulını nekadar cabuk cıkarırsa bi okadar cabuk ta dusurur ant sonrası 1 2 muz ile whey proteını en iyisi...

benim içtiğim üzüm suyu şeker ilavesiz %100 üzümden yapılmı,,, araştırdığım kadarıyla genel olarak ya üzüm suyu ya muz yada jelibon alıyorlar bide bunları nekadar almalıyız sizce

antremandan sonra en guzeli whey proteini ve muzdur.Basit seker almayin bu cok sacma ve sagliksiz bir hareket.Ha ben yag yakicam diyorsan sadece whey proteini ic cunku antremandan sonra alicagin karbonhidrat yag yakimini durdurucaktir vucutta

Arkadaşlar spor öncesi ve sonra creatin 5 er gram %100 meyve suyuyla alıyorum.Bazen elma suyu bazen üzüm suyu oluyor ama %100 yani.Sorum şu ki antremandan önce meyve suyuyla alınması dogrudur umarım ?[DOUBLEPOST=1418463722][/DOUBLEPOST]
Basit karbonhidrat büyümeni durdurur antrenman sonrası alırsan daha nasıl acıklıyıcam ?

Growth Hormon unu 0 lar antrenman sonrasında basit şeker alırsan.
Bende şöyle bir açıklama yapayım.Growth hormonunun ihtiyacı olunan yer uyku sırasıdır.Antremandan sonraki İnsülin hormonu, antremandan sonra alınan supplementlerin ve takviyelerin kas hücrelerine ulaşmasında bir taşıyıcı görevi yapar.Tabiki definasyon zamanı önerilmez bu.Büyüme hormonunun en aktif oldugu zaman ise uyku zamanıdır.Adı üzerinde vücut uyurken büyür.

Son düzenleme:
Back
Yukarı