benim 3. haftam split yapıyorum, çünkü yapım gereği diğer türlü verim alamıyorum ve full body çok uzun sürüyor.
örneğin bacakla başlıyorum 3 hareket yapıyorum ardından omuz-triceps'e geçip zar zor tamamlıyorum ve sırt biceps için olan ilk hareketin ya 2. ya 3. setinde kollarım kendini boşa alıyor (zorlanma ve değil mekanik olarak kapanmıyor boş ağırlıkla bile.)
ama itme-çekme-bacak şeklinde (şimdiki düzen) yaptığımda hem her bölge için 6 hareket yapabiliyorum, hem tam anlamıyla doyuyorum, hem de o kas grubunu dinlendirmek için 3 günüm oluyor.
hesap olarak baktığımdada böyle daha karlı gibi, örn;
tüm vücut- 1 antrenman 1 off günden haftada 4 kere, her seferinde 3 bacak, 3 omuz-triceps, 3 sırt-biceps (antrenmanlar arası dinlenme süresi yaklaşık 48 saat)
split- 3 antrenman 1 off gün haftada 5 ya da 6 kere, 3 seferde bir kez 6 bacak, 6 omuz-triceps, 6 sırt-biceps (her bölgenin antrenmanlar arası dinlenme süresi yaklaşık 96 saat) (bazı bölgeler diğer günlerdede çok az çalışıyor.)
tüm vücut haftalık toplam: 12 bacak, 12 omuz-triceps, 12 sırt-biceps
split haftalık toplam: 12 bacak, 12 omuz-triceps, 12 sırt biceps
benzer sonuçlar tüm vücutun artı yanı dinlenme süresi tam kararında o yüzden kas düzelir düzelmez yeniden baskı uygulanabiliyor, split'in artı yanı ise her bölgeye daha çok enerji ayrılabiliyor.
Benim gibi enerjisi tükenen biriysen split öneririm, diğer türlü tüm vücut daha mantıklı gibi.
(bu arada izole antrenmanlarıda bölgeden saydım yoksa biceps curl sırta pek etki etmez.)