Split Ve Fullbody Antrenmanı

Abilerim/kardeşlerim bildiğiniz gibi spor salonları açıldı fakat benim gittiğim Haldun Alagaş spor salonunda maalesef 1 saat kuralı bulunmakta ve fullbody (omuz, göğüs, sırt) yetişmiyor. Bacağı zaten başka gün çalışıyorum fakat diğerleri de 1 saat de olmuyor. Salona her gün gitme imkanım var, split program uygulasam kas gelişimi elde edemezmiyim ?

Profesyonellik söz konusu değilse bir saat üstü antrenmanda ne kadae gerekli tartışılır.
Profosyonellik söz konusu değil de şahsen 1 saatte de full body antrenmanı bitmez be hocam şahsen ben yetiştiremiyorum yani.[DOUBLEPOST=1596224126][/DOUBLEPOST]Bu arada yaptığım son durumu sizlere şu şekilde aktarayım:1 gün göğüs 2. gün sırt 3. gün omuz 4. gün deadlift ve kol yapıyorum. Deadlifti haftada 2 kere yapmaya özen gösteriyorum.İlk olarak sırt gününe ilave olarak 5x5 ekliyorum diğer deadlift günü de progressive overload ve 5x8-10 yapıyorum.

hocam 1 saatte full body yetiştiremiyorsan sıkıntı vardır yapacakların
1 tane bacak hareketi (squat mesela)
1 tane kalf hareketi
1 tane itiş hareketi ( bench press mesela)
1 tane çekiş hareketi ( atıyorum barfiks )
bukadar
sen muhtemelen izole egzersizlerle uğraşıyorsundur ondan yetişmiyordur
splitle uğraşılmaz hocam haftada 5 defa kim gitcek salona
deadlifti haftada 1 defa yap ( bana kalırsa hiç yapma yapacaksanda düşük ağırlıkla yap)

hocam 1 saatte full body yetiştiremiyorsan sıkıntı vardır yapacakların
1 tane bacak hareketi (squat mesela)
1 tane kalf hareketi
1 tane itiş hareketi ( bench press mesela)
1 tane çekiş hareketi ( atıyorum barfiks )
bukadar
sen muhtemelen izole egzersizlerle uğraşıyorsundur ondan yetişmiyordur
splitle uğraşılmaz hocam haftada 5 defa kim gitcek salona
deadlifti haftada 1 defa yap ( bana kalırsa hiç yapma yapacaksanda düşük ağırlıkla yap)
Fullbodyde calf, fazla detay olmuş sanki.

hocam kalf yazmaz full bodyde haklısınız ama gerçekten kalf izole olarak çalışılmadı mı büyümüyor ve çok kötü bir görüntüye sebebiyet veriyor bundan dolayı ekledim
Hocam zaten genetik olarak bacaklarım büyük. Ben bunu yağ oranıma bağlamıştım ama yağ oranımı da güzel bir seviyeye getirip 20 kilo verdiğimde gene de çok bir küçülme görmedim yani bacak pek çalışmıyorum. Belki haftada 1 çalışıyorum çünkü bacaklarımın iri olmasını pek sevmiyorum aslında. Diğer bir konu ise dediğiniz gibi izole çalışmayı çok seviyorum yani kasın her noktasını ele almak istiyorum çalışırken. E fullbody de bu pek mümkün olamıyor 1 saat de. Ama dediğim gibi haftanın 5 günü de giderim bu sporda yeni değilim ve seviyorum bu sporu.[DOUBLEPOST=1596317214][/DOUBLEPOST]
Hocam zaten genetik olarak bacaklarım büyük. Ben bunu yağ oranıma bağlamıştım ama yağ oranımı da güzel bir seviyeye getirip 20 kilo verdiğimde gene de çok bir küçülme görmedim yani bacak pek çalışmıyorum. Belki haftada 1 çalışıyorum çünkü bacaklarımın iri olmasını pek sevmiyorum aslında. Diğer bir konu ise dediğiniz gibi izole çalışmayı çok seviyorum yani kasın her noktasını ele almak istiyorum çalışırken. E fullbody de bu pek mümkün olamıyor 1 saat de. Ama dediğim gibi haftanın 5 günü de giderim bu sporda yeni değilim ve seviyorum bu sporu.
Ha bir de ilave olarak ekliyeyim deadlifti gerçekten çok seviyorum ve yaparken her kas grubumu (özellikle hamstring ve sırt) çok güzel hissediyorum.

Her gün salona gitme imkanı olan ve amacı vücut geliştirme olan biri, 1 saatte fullbody bitirmeye uğraşmamalı zaten. Ben bu durumda en azından çift bölge idmanı uygulardım.

Göğüs
Bacak
Omuz
Sırt-Trapez
Biceps-Triceps
Off
Tekrar başa, uygulanabilir.

Back
Yukarı