bu sistemde doğrularda var ki bazı bodyciler bunları sezon dısı calışmalarda kullanıyorlar. 6 temel egzersiz vardır. Squat , deadlift , bench press , barbell rowing(yada barfikside sokabiliriz) , neck press , barbell curl. bunların sadece altısının uygulandığı programlarda mevcut ama bunların tam hakkını vermek ne kadar kolay olur. bunlar en cok kas kazandıran hareketlerdir ve adaleyi en derinden vuururlar. bunların 3ünü bir gun 3 ünü bir gun uygulayarak ve hakkını vererek cok fazla yol alabiliriz. bunlar compound egzersizlerdir. ancak acıklarıda kapatmak amacıyla yanlarınada birer izole egzersiz koyarsak tadından yenmez. salonlarda herkesin birden cok hareket yaptıgını gormussunuzdur. bir coğumuz nerede duracagımızı bilmiyoruz gercekten. ve cogu overt. la noktalanıyor.en iyisi bu temel egzersizleri uygulayarak buyumek gerisi definisyondaysan teferruata girersin. a.shwarzz. kitabındada bundan bahseder. sezon dısında bunlar fazlasıyla yeterliidr der. bir temel bir izole egzersiz 5er setten yeterli olacaktır. mesela bir ornek verelim istewrseniz tartısalım Bench press 5*10 + İncline dumb. press 5*8
Barbell curl 5*8 yada 10 + scott curl 4*8
Wrist curl 5*15
Squat 5*10 yada 8 + leg curl 5*10
bu 4 ü bir gun diğer gundeyse :
Neck press 5*10 + lateral raise 4*12
Barfiks 3 set max.rep. + 4*10 barbell rowing(yada pulldown) + tek dumb row 3*8
Triceps prees 5*8 yada 10 + 4*8 Push down
Kalf raise 5*10
bunlar yapılabilir ayda 1 yada 2-3 haftada bir izole çalışma ihtiyaca gore deiştirilebilir. aralarda 1er gun olmak kaydıyla uygulandığında fayda verebilir bir çalışma olabilir. kendi oz eleştirimi yapmak istiyorum gogus girdiğim gunler 3 yada 4 hareket uyguluyorum. peki bu fazla olabilirmi. kası olagandan fazlamı yoruyorum acaba ?? belki boyle calısırsamda aynı verimi alırım yada belkide fazlasınız alırım denemeye değer buluyorum. Coyote compound egzersiz programının doğruluğundan bahsetmiş ama sozu gecen spartacus rutinindeki gibi bunların tamamını aynı gunde uygulamak bence cok zor olacaktır. oyuzden 2ye bolup yanlarınada birer izole egzer5siz eklediğimizde hemdaha bolgesel hemde daha uygulanabilir bir programa donusur. temel egzersizleride daima uygulamış oluruz. iyi çalışmalar saygılarımla ...
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:05 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:00 ----------
güleceğin yoktu demek. illada gogus halkasının buyumesi jine komasti deildir bunu bil. gogus uclarıda karsıya doğru cıkar. kendini belli eder. hepimixz irkildiğimizde yada dustan cıktığımızda bunu yasarız gogus ucları dikleşir ve sivrilir. ama bu bir irkilmenin sonucu oldugunda uyaran etken bittiğinde yada sen alıştığında buda biter. ama burada oyle deil. o adamda hafifte olsa jinekomasti oluşmuş. bütün pro bodycilerdede var bu olay. istersen sor sorustur kurden sonra dusen testoyu canlandırmak için nolvadex fekan kullanırlar ama yinede bu gibi fireler verirler. eger o nolvadexte olmasa banu alkan gibi adamlar dolasırdı etrafta. kaldıki sende yazmıssın gogus cevresi 1tl buyuklugune yakın bile deilken bu cıkıntı neden?? iyi arastır bence forumuda incele bu konuda bir cok yazı var . iyi çalışmalar saygılarımla ..