Soya Unu

Haha bomberman, gerçekten haklısın. Haberleri sıkı takip edelim valla, yakında aslında kas yapan ekmek yemekmiş diye haber çıksa şaşırmamak lazım :).
Soya sütünü ben de özellikle normal süte alerjim olduğu için tercih etmeye çalışıyorum ama maalesef çok tuzlu fiyatı; en az 4-5 YTL den başlıyor. Senin oralarda fiyatlar iyidir. Burada anca salatada soya filizi veya kurabiyede, kekte soya unu ile soya tüketmek mümkün. Bir de hatırlatma yapmak isterim, bi aralar soyaya kanserojen bile deniyordu :). Sanırım bunlar hep çıkar çatışmaları sonucu oluşan lobilerin para verdiği bilim adamlarının açıklamaları falan. Neyse işte biz de anlamıyoruz ama haberleri takip etmeye devam...

evet kanald de böyle haber cok oluyor... cimen suyu diye bi sey cikmisti bi keresinde... böyle eften püften haberler verip cimen suyunun icinde bulunan "x-omega 28 beta" (salladim) asidinin yararlarini anlatirken konuyla alakasiz görüntüler veriyorlar... mesela antalyadaki turist kizlarin bikinili görüntüleri falan :lol: :lol: :lol: ne alakasi varsa cimen suyu ile :)

neyse off topic olmaya basladi... ha bide bu soya sütü olayindan iyi para kazaniriz. ben sana kargoyla yollayim oraya satarsin... iyi kar ederiz :lol: :lol: :lol:

guardbody dedi:
soya unu veya dıger un çeşitlerini dırek olarak tuketmek gıbı bır sacmalıga gırısme bence.ınce bagırsak uzerınde kaplama yapar ve ılerleyen senelerde bagırsaklarına dısarıdan enjektor yolu ıle sulama yapılarak normal yasantına donmen saglanır.soya ununu kek yaparak tuketebılırsın.
Ben kilo alma dönemlerimde şekerli pirinç unu tüketiyorum. 100 gr. da 90 gr. a yakın karbonhidrat ve 10gr. protein içeriyor. Pirinç ununu soğuk süte karıştırıp içmek veya protein tozuyla karıştırıp soğuk suyla içmek de bağırsaklarda sorun yaratır mı? Yani sorunun özü, pirinç unu da soya unu gibi bağırsak sorunu yaratır mı?

üzerinden çok zaman geçmiş ama hem konuyu diriltmek adına hem de mesajlarda gördüğüm bilgi eksikliğini gidermek adına yazıyım.un haline gelmiş ürünleri kesinlikle çiğ olarak tüketmeyin.çiğ un bağırsaklarınıza yapışır ve diğer yediğiniz şeylerin emilimini de engeller.spor öncesi ve sonrası olarak kullanmayacağımıza göre shakelere karıştırıp un olarak tüketme eziyetine girmenize gerek yok.öğün olarak tüketebilirsiniz.internette çokca tarif mevcut.

Back
Yukarı