Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arkadaşlar vejeteryen bir bb ciyim. Soya kıymasında 100 graminda 52 gram protein var. Tüm amino asitleri içeriyor. Ete oranla 2 kat daha çok Proteini bulunmakta. Fiyatı da ete göre daha uygun fakat niye fazla kullanılmıyor onu merak ediyorum
Kısaca senin için araştırdım maddeler halinde benim ilgimi çekenlerin çevirilerini veriyorum.
Soya proteini :
1- Uzun süreli soya kullanımı alerjik reaksiyonlara neden olur
2-Soya tüketimi kıymetli bir çok mineralin emilimini azaltır.(Kalsiyum gibi) bunu engelleyen soyanın içeriğinde bulunan maddelerdir.Soyayı düzenli tüketen bireylerin kan hücreleri bütünleşik bir yığın oluşturur. 3-Soya içeriğindeki güçlü enzim inhibitörleri nedeniyle ciddi öneme sahip (trypsin gibi) protein emiliminde ve sentezinde ihtiyaç olan enzimlerin aktivasyonunu ciddi oranda düşürür hatta durdurur.
4-Pankreasta patalojik vakalara neden olur(kanser de dahil).
5-Şu anda satılan soya ürünleri aslında soya yağı yapımından arta kalan atık maddelerdir ve bu maddeler sığır gibi büyükbaş besiciliğinde kullanılır.(insan tüketimine uygun değil denmek isteniyor)
7- Amerikan Gıda örgütü 1999 yılında soya tüketiminin kalp krizi riskini arttırabileceğini açıklamıştır buna dayanak olarak da soya tüketenlerin kötü kolesterol seviyesindeki artışları göstermiştir.
8-Östrojen miktarında anormal değişikliklere neden olabileceği iddia edilmektedir