Kısaca senin için araştırdım maddeler halinde benim ilgimi çekenlerin çevirilerini veriyorum.
Soya proteini :
1- Uzun süreli soya kullanımı alerjik reaksiyonlara neden olur
2-Soya tüketimi kıymetli bir çok mineralin emilimini azaltır.(Kalsiyum gibi) bunu engelleyen soyanın içeriğinde bulunan maddelerdir.Soyayı düzenli tüketen bireylerin kan hücreleri bütünleşik bir yığın oluşturur.
3-Soya içeriğindeki güçlü enzim inhibitörleri nedeniyle ciddi öneme sahip (trypsin gibi) protein emiliminde ve sentezinde ihtiyaç olan enzimlerin aktivasyonunu ciddi oranda düşürür hatta durdurur.
4-Pankreasta patalojik vakalara neden olur(kanser de dahil).
5-Şu anda satılan soya ürünleri aslında soya yağı yapımından arta kalan atık maddelerdir ve bu maddeler sığır gibi büyükbaş besiciliğinde kullanılır.(insan tüketimine uygun değil denmek isteniyor)
7- Amerikan Gıda örgütü 1999 yılında soya tüketiminin kalp krizi riskini arttırabileceğini açıklamıştır buna dayanak olarak da soya tüketenlerin kötü kolesterol seviyesindeki artışları göstermiştir.
8-Östrojen miktarında anormal değişikliklere neden olabileceği iddia edilmektedir
Kaynak :
http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/protein-full-story/
http://www.nutribodyprotein.com/protein-types.php
Sporcu Yemek Tarifleri
Son düzenleme: 7 Kasım 2014