Sonuna Kadar Bacak Açmak

bazı noktalar:

-esneklik ve güç farklı yönlerde seyri olan 2 parametre...çalışan kas kısalır, topaklaşır...

-esneklik arttıca güç artar ...ancak, hareketin tam anlamıyla yapılabilmesi için esneklik de lazımdır...sporun ihtiyacına, teleplerine göre "esneklik ve güç-kuvvet" arasında optimum dengede sağlanması çok önemliidr...

-kaslar , kabaca benzetme yapılırsa "eski yuvarlak don lastiklerine benzer...dışında "kılıf" içeride " lifler" ...don lastiğine belirli bir kuvvet uygulanırsa lastik başlangıç konumuna gelir, ancak aşırı germe uygulanırsa lastik eski konumuna dönemez ...kaslar da buna yaklaşık benzer fonksiyon göterirler...

-bu nedenledir ki "muay thaicilerin" ön ,dairesel, tekmeleri " 180 derece bacak açabilen tkd, kungfu vb "cilerden çok daha güçlüdür...

-----------
****** daha bir haftalık bir sporcunun vücudu bu kadar bu konuda yıpratması aslında doğru olmayan bir hsusu...(((

Herkeze teşekkürler :).Hala çalışıyorum bacağımı baya açabiliyorum high kick yapabiliyorum ama hala tam değil baya farkını gördüm bacaklarım açılmaya başlıyor :)

Arkadaslar once merhaba bende tkd ile ugrasiyorumda yuksek seviye tekme atabiliyorum ama bacagim tam acilmiyo sizce sabah saatlerinde acma germe daha etkili olur mu

Back
Yukarı