Sizce En Gerekli Olan Supplementler Neler?

Sizce En Gerekli Olan Supplementler Neler?

• Total voters
    2.377
Sadece antreman sonraları kullanmak uzere whey protein iyidir.Fazla kullanılması ciğeri yorar.Başka Supplemente gerek yok

Creatine ve Pre-Workoutları nasıl bu kadar gözden çıkarabiliyorsunuz sayın repax?
Sizce iyi beslenme + whey; iyi beslenme + creatine den daha mı etkilidir?
Hele ki yararları bilimsel olarak net olarak ispatlanamamış whey protein karşısında bilimsel kanıtlarla desteklenen creatine varken

Whey, Creatine, Multi ve Balık yağı. Opsiyonel olarak Preworkuot ürünleri.

Bence gayet yeterlidir.

Ex ; balık yağını ne zaman kullanıyorsun? Günlük kaç mg. yeterli olur?

Geçen a101 de kampanya vardı. aksuvital marka 1000 mg lik yanılmıyorsam 90 kapsül 15 tl gibi idi. kalitesinden çok emin değilim ama aksuvital de fena firma sayılmaz.

Balık yağı alırken nelere dikkat etmeliyiz senin bir önerin var mı?

Bence tamamen kişiye göre değişkenlik gösterir 180 boyunda ve 50 kilolarda olan biri için gainer olabilir ve tam tersi olarak boyuna göre kilolu olan biri için L-Karnitin olabilir bu örnekler sayısız şekilde çoğaltılabilir.

Kişi diyeti ile neyi telafi edemiyorsa onu takviye etmesi daha doğru bence.

- Kişinin diyeti süt ürünleri içermiyorsa kalsiyum (ve beraberinde magnezyum) önemli.
- Çoğumuzun diyeti çinko ve B vitaminleri tarafından eksik. İyi miktarda kırmızı et tüketilmiyorsa düşünülebilir.
- Coğrafyamızdan dolayı şanslıyız. Kaliteli zeytinyağı ve kuruyemişler alabiliyoruz. Bu sayede omega 3-6-9 tüketimimiz iyi seviyelerde ama omega3 biraz düşük kalıyor. Yeterince balık yenmiyorsa bu eksik telafi edilebilir.
- Creatine hem etkili hem de uygun fiyatlı bir supplement. Diyet ile alımı da pek kolay değil. Bence supplement diyince akla ilk gelecek takviye.
- Özellikle yağ yakma diyetlerimizde besinleri iyice sınırlıyoruz. Bulk zamanda da mevsimsel sebze/meyve zenginliği açısından eksikler kalabiliyor. Bir multivitamin ve mineral desteği düşünülebilir.
- Protein miktarı düşük kalıyorsa kaliteli whey izolatı tercih edilebilir.

Bunun haricinde eğer unuttuğum bir şey yok ise hiç bir ürünü gerekli/elzem görmüyorum.

Doğru gözümden kaçmış. No ürünleri gerçekten etkili oluyor. Ama vücut içerisinde yüksek uyarıcı olduğundan çabuk tolerans gösterebiliyor. O yüzden dönemsel kullanım (cycle) daha doğru.

Yalnız benzer etki yüksek kafein, creatine gibi takviyeleri ayrı alarak da sağlanabilir. Yani birebir olmasa da yine bir uyarım sağlamak mümkün.

Protein tozu kullanmadan ya da kilosunun en az 2 katı proteinli beslenmeden kasları büyüyen var mı?

Protein tozu kullanmadan ya da kilosunun en az 2 katı proteinli beslenmeden kasları büyüyen var mı?

Bu kilo x 2 gram proteine karşı ben çok mücadele ettim. Aslında kilox 1.5 gram yeterli ayrıca bitkisel proteinleri de hesaplamak lazım.

Vejeteryan olupta çok sağlam vücut geliştirmecilerde mevcuttur. Fazla protein fazla kas demek değil vücuda hamallıktır.

Nasılki fazla antrenman iyi değişse fazla proteinde iyi değildir. Öle olsa kilox10 alalım herkes arnold olsun.

En sağlıklısı dengeli beslenmedir. Dengeli beslenme olmadıktan sonra zaten supplementlerin bir etkisi olmaz.

Benim oyum herzaman Creatin'den yana. Öyleki sağlam diyebileceğimiz kreatin ancak 3,5 kilo çiğ pişmemiş ette mevcut. Bunuda elde etmek pek mümkün görünmüyor.

Creatin derken her marka kreatin değil elbette. Alman üretimi olanlar.

Evet arkadaşlar bu sporu 5 aylık bir süredir yapmaktayım toplam 3.5 kg kadar ON gold whey tüketmişimdir. Bunların yanında artık kesin olarak kreatinde ve aminoda kullanmaya karar verdim.Yalnız bu konuyu okuduktan sonra aklımda amino yerine glutamin mi alsam diye bir soru işareti oluşmadı deil. Ve de Bcaa ve amino asit aynı ürün deilmi ben. ON disbiritorunun sitesinden hazır paketler mevcut sizce
1.Paket:ON Whey - ON Creatin - ON Bcaa
2.Paket:ON Whey - ON Creatin - ON Glutamin
3.Paket: BSN Whey - BSN Amino x - Bsn Cell Mass
Bu paketlerden hangisini önerirsiniz bunlar içinde en hesaplısını BSN yada sizin önerebileceğiniz marka ve kombinasyon varmı acaba bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Sizin önerebileceğiniz markalarda benim için çok önemli şimdiden teşekkür ederim. Bsn Cell Mass ethyl ester bi creatin oldugunu biliyorum monohidrat tavsiye ediliyor ON nin ürünü acaba monohidratmı eğer deilse bana monohidrat bi creatinde tavsiye ederseniz sevinirim.

Son düzenleme:
bence düzenli ve yeterli beslenirsen hiçbir suplemente gerek kalmaz ama pratiklik açısından kullanacaksan protein tozu derim

Back
Yukarı