Sizce En Gerekli Olan Supplementler Neler?

Sizce En Gerekli Olan Supplementler Neler?

• Total voters
    2.377
bence creatin çünkü proteini o veya bu şekilde alabiyoruz ve creatin kilo aldırır kas yaptırı güç kazandırır ucuzdur en sonundada kullanması kolaydır

oncelik bencede whey.ilac kullanmayi pek seven biri deilim ama eger bu sporu yapiosan mecbursun.insallah ileride sorun cikartmazlar:)

oncelik bencede whey.ilac kullanmayi pek seven biri deilim ama eger bu sporu yapiosan mecbursun.insallah ileride sorun cikartmazlar:)
Yanlış anlaşılmaya yol açabilir, düzeltmekte fayda var.
Supplement ilaç değil, ek besindir.
Yani doğallardır.

İlaç ibaresini bazı steroid türevleri için kullanabilirsiniz.

Benim görüşüm createin ve amino acid çünkü whey proteini besinlerden her türlü sağlıyabiliriz ama antreman sonrası kasları onardığı için amino acid enerji bakımından ise createin diyorum

whey çabuk sindirilir ve antrenman sonrası yemek yiyip aynı hızla sindiremezsiniz. eğer aynı miktarı (50gr a yakın) protein alabiliyorsanız amino asitlerden o da bi seçim tabi :)

Benim şöyle bi sorum olacak Ben yeni başladım yaklaşık 15 20 gün oldu ve Amino asid aldım hocanın tavsiyesi ile 2600 mg tablet. Bu tek başına yeni başlayan için yeterlimidir ?
Bide şöyle bi sorunum var 1.85 boyum olmasına rağmen 67 kiloyum ve kilo alamıyorum yaklaşık 3-4 senedir hep aynı kilodayım.Bunun için extra bişey kullanmam gerekir mi. Yiyecek ile karşılayamıyorum kilo almayı yiyebileceğimin en fazlasını yesem bile kilo hep sabit. Süper mass adı ile bi ilaç önerdiler bana ama ne kadar işe yarar bi sorup danışmadan almamam gerekir sanırım.
Süper Mass bu ayrıntılı bilgi linkde var fakat bi bilgim olmadığı için sizinle paylaşma gereği duydum. http://www.nitrofullnutrition.com/urun_detay.asp?CatID=34&SubCatID=95&ProdID=267

ben hocanın bu işi ticarete döktüğünü düşünüyorum 20 günlük sporcuya amino veren bir hoca ancak bu işi ticarete dökmüştür.

ayrıca bence aldığın amino hic bir işe yaramıyacak,güzelim tabletleri bir bir klozete döküceksin(yani boşa gidecek)

sana şu an gerekli olan şey ise sadece sabırdı bence imkanın varsa hemen iade et ve sabrınla spora devam etmeye bak .daha sonra bu işe hayatının içinde ciddi bir şekilde yer vermeye karar verdiğinde(belirli bir süre geçmesi lazım) onları kullanmaya başlarsın yaklaşık 3 ay gibi bir süreden sonra. saygılar.

tek kelimeyle WHEY,AMİNO,GLUTAMİNE VE BCAA dır temel olarak

Benim şöyle bi sorum olacak Ben yeni başladım yaklaşık 15 20 gün oldu ve Amino asid aldım hocanın tavsiyesi ile 2600 mg tablet. Bu tek başına yeni başlayan için yeterlimidir ?
Bide şöyle bi sorunum var 1.85 boyum olmasına rağmen 67 kiloyum ve kilo alamıyorum yaklaşık 3-4 senedir hep aynı kilodayım.Bunun için extra bişey kullanmam gerekir mi. Yiyecek ile karşılayamıyorum kilo almayı yiyebileceğimin en fazlasını yesem bile kilo hep sabit. Süper mass adı ile bi ilaç önerdiler bana ama ne kadar işe yarar bi sorup danışmadan almamam gerekir sanırım.
Süper Mass bu ayrıntılı bilgi linkde var fakat bi bilgim olmadığı için sizinle paylaşma gereği duydum. http://www.nitrofullnutrition.com/urun_detay.asp?CatID=34&SubCatID=95&ProdID=267

dostum spora başlayalı 15-20 gün oldu diyorsun yanlışmı anladım bu kadar kısa sürelik spor başlangıcı olan birinin amino desteği almasını doğru bulmuyorum çünkü senin vücudun bu sporda daha idman ve beslenmeyle bile yapabileceklerini görmedi amino whey bcaa glutamin vb gibi ürünler spor sonrası öncesi veya günün belirli dönemlerinde alınan destek ürünlerdir bu ürünleri vücudunda hissedebilmen için belirli bir kas kitlesine sahip olman lazım zaten benim sana tavsiyem amino asidini sakla 4-5 ay düzenli sporunu yap bu süre zarfında beslenmeni en iyi seviyede tutmaya çalış zaten vücudunu bir süre sonra tanıyacaksın ondan sonra kullanıp kullanmamanda sana kalmış..

herkesin görüşü farklı ama nitrik oksit açık ara fark atar düşüncem uzun süreli kullanan arkadaş varsa farkını görür

NO çok yararlı bir supplement haklısın farkı açıkça belli oluyor ama bence bu sporun olmazsa olmaz supplementi wheydir

sıralama yapacak olursam whey protein, creatine, nirtik oksit ve testo artırıcı ürünler tribulus vb tarzı seyler tercihim olurdu.

minimum parayla alınacak supplementleri sıralayacak olursak. yani elimde 100 var protein azalmış. 170 var protein azalmış ama para artıyor. işde bunu şu şekilde sıralayabiliriz.

alınacak bana göre 4 supplement var

whey

animal pak

creatine

nitrik oksit

bendeki sıralama bu şekilde gider. whey parası var ama bu seferlik whey almayayım no ürünlerini övüyorlar onu deniyeyim demek saçma olur. paran varsa tabiikidenersin. ama whey in yoksa onun parasını çıkıcaksın. pak gibi ürünlerede ara verilebileceğinden sıralama whey hariç değişebilir.

bu göreceli bir soru kişiden kişiye değişebilir önemli olan proteinini gün içinde normal besinlerden karşılayanlar için Creatin-Glutamin,BCCA gibi suplemetler daha önemlidir. whey protein önemli yer tutmaz iken normal yollardan proteinni alamıyanlar için whey protein başta gelicektir.

jarhead gibi düşünenlerden biride benim wheyi olmayıp nox,pak vs. ürünleri alanları anlayamıyorum.

vucut tarafından çabuk sindirildiği için once whey protein olmazsa olmazı.bu arada aminolar daha çabuk sindirilir tabi.kaslardaki gücü ortaya cıkarıp içtiğiniz wheyleride vucudun kullanabilmesi için creatin şart.

protein olmadan kullanılan supplementlerin hiçbi faydası olmaz ben bunu bilir bunu söylerim, ister whey ister etten alınsın protein ilk önce olması gerekir.
supplementleri bir taşıyıcı olarak düşünmek lazım proteinden aldıkları enerjiyi kaslara taşımada bize yardımcı olurlar taşıyacak hammadde olmadan hiçbi işe yaramazlar.
Bu spordaki amaç hacim kazanmaksa, hammadde proteindir alet edevat supplementlerdir. hammadde olmadan istediğiniz kadar alet edevatınız olsun hiçbirşey inşa edemezsiniz.

selam sevgili dostlar öncelikle supplementlerin çoğunun sizlerindebelirttiği gibi tuzak ürünler oldunu söylemek başlangıç için en güzel cümle olacaktır..
ben kilo verme dönemimde
whey protein ( optimum nutrition)
noxplode( bsn)
bcaa tablet ( çeşitli markalar bunu seçerken genelde per serving de en cok mg içerene dikat ettim)
glutamine ( weider) kullandım
bunların dışında kullnabileceğiniz cok çeşitli malzemeler olsada coğu vakit ve para kaybına sebepoluyor

şimdi diyete başlıyacğım bunun içinde
protein bar lardan aldım 35 gr protein 4 gr şeker 0 yağ içeriyor
42 grlık sıvı tüpte whey hidrolize proteinleren aldım 0 şeker 0 carb 0 yağ
birde antreman sonrası içmek için meal replacement aldım ( GNC) bu amplified modeli cok ince detaylı hazırlanmış post work out içiğn tek malzeme 50 gr protein 5 gr şeker ki bu şart 10 gr lif içeriyor
bu saydıklarımın resimlerini üye fotoğrafları bölümünde KASKAYBETMEDEN YAĞ YAKMAK başlığında sanırım 4. sayfada koydum resimleri görmek isteyenler bakabilirler
sağlıkla kalın

Back
Yukarı