kimodedim, öncelikle kazanmış oldugun bölüm için bir hayırlı olsun demek istedim...bölüm kaliteli ve ihtiyac duyulan bir bölüm...ama sana yaşamış ve tecrübe edinmiş birisi olarak şunu söyleyeyim;üniversiteler, insanların beklentilerinin altında olur, bunu cogu kimseler yaşamıştır bende dahil...üniversite benim için kavramdan öteye geçmemektedir...üniversite sensin bunu asla unutmamalısın...sen ne yaparsan ünv daha da anlam katar senin hayatına...üniversite güzel bir ortamdır... hayal ettiklerini, kafanda yer alan projeleri gerçekleştirebilecegin bir yerdir, başka bir yerde bu imkanı bulman cok zor....mutlaka bunu degerlendir..bunlar senin zaten aklında vardır da ben bir hatırlatma olsun istedim...
gelelim esas konuya...ülke şartlarında arkeoloji cokta öteye gecebilecegin bir meslek değil, adama izin vermezler, hele sizin işinizin büyük bir kısmı devlete baglı...ben polyannacılık oynamak istemiyorum ve sana bir öneride bulunacagım...yaptıgın bu işin yanına mutlaka bir meslek daha eklemelisin ünv zamanında...bunu kötü birşey gibi algılama..zaten ünv ye gittignde herşeyi cok net göreceksin...benim ihtiyacım olmadıgı halde, ben bile küçüklük hayalim olan başka bir mesleğe adım atmaya başladım bu sene...ileride hem yan getirisi olacak hem de sevdigim bir işi daha yapmış olacagım + cok yönlü olup sosyal cevrem daha da genişleyecek...ünv de yapabilirsen ÇAP, yandal gibi programlara kasabilirsin, çok iyi olur senin için...ünv de dışarıyla baglantını hiçbir zaman kesme, sürekli bir kulagın piyasada olsun...
ünvde kalmak istedigni yazmışsın...orası hiç belli olmaz, ileride kalmak istemeyebilirsin, aynı duyguyu bende yaşamıştım zamanında...ama bizim hocalar biraz uçuk oldukları için ünv de kalıp onlar gibi olmak istemiyorum, daha dogrusu kimse cesaret edemiyor hehe...bilimle fazla ugrasmak iyi değilmiş demek ki

...
unutmaki kendine yapmış oldugun her yatırım ünv de gerçekleşir...mutlaka sevdigin başka ugrasşalrda vardır..hiçbir insan yalnızca birşey de başarılı değildir emin ol...insanoglu birden cok işi rahatlıkla başarabilir...zamanını iyi kullan, meslegini de degerlendir,iyi bir iş cevresi edinmeye çalış... her gün boş arkadaş ortamlarına takılıp, cafe köşelerinde nargile tüttüren genclerden olma...başarılar dilerim sana...