Alıntı yaptığım gruptan, iç döken sosyolog arkadaşlardan güzel kesitler:
Okula girdiğim sene, "ee çağla nereyi kazandın?" sorusuna sosyoloji diye sevinçle cevap verdiğimde bakkal amca bana, o neki diye sormadı bile, "hımmm üzülme, seneye bi daha girersin sınava" dedi direk.
Neyse bununla karşılaşacağımı biliyodum zaten çok şaşırmamıştım. Severdim de bakkal amcayı, ne diyim, kızamadım.
Sosyolog olmak tabiki plan dahilinde ancak bakkal amca popülasyonu yüksek olan memlekette biraz zorlanmamak mümkün değil. Bakkallar ve berberler toplumun nabzını tutar ne de olsa

Kendi adıma önümüzdeki maçlara bakıcaz demek uygun düşer diyorum başka da bişey demiyorum.
Buna cevaben:
bence sorun bakkal amcalarda değil. bakkal amcaların düsünüs tarzına yön veren yasam sartları. bakkal amca görmüş ki para kazanan güçlü, parayı da getiren belirli meslekler var. onun için zaten duymadığı diğer mesleklerin herhangi bi değeri yok. onun için "sosyoloji nedir?" diye sormaya bile gerek duymuyor.avukat,mühendis,doktor vb.değil misin?o zaman bi b.k olmaz senden diye düsünüyor. biz bu grubu kurarken hem bu komik muhabbetlerle eğlenelim, hem de gerçekten insanların sosyolojiye bakış acısıyla ilgili ne değiştirebiliriz bunu tartışalım istemiştik. sorun nedir?eğitim düzeyi? önyargı? veya arada "vay güzel bölüm" diyen insanlar da var mı?-ben nadiren rastlıyorum

-
Başka bir yazı:
sosyolojı okumamla ılgılı basıma gelen benzer bır olay var. odtu ye gıttıgım bır gun guvenlıkcı amca bana hangı bolumde okudugumu sordu. sosyoloji dedim anladım sosyal bılgıler ogretmenı olcaksın dedı uzatmamak ıcın sosyolog olcam dedım amca gulerek haaa anladım deli doktoru!!!!!dedi... bezdım cvp vermeden dolmusa bındım okudugum bolumun anlamının cok bılınmedıgını bılıyordum ama bole bır olayla karsılascagımı hıc dusunmemıstım

((
Bu çok iyi;
ben bulmuştum çözümü
taksici amca: ne okuyorsun evladım
ben: sosyoloji
taksici amca: ne ki o?
Ben: toplum mühendisliği de diyebiliriz
taksici amca: aman kızım çok güzel bu ülkenin doktora mühendise ihtiyacı var
Şu da enteresan:
- ne okuyosun?
- sosyoloji..
- 4 yıllık mı??
- ewet..
- haaa iyi o zaman..
ve bu:
Sosyoloji okuyorum diyince...
Aaaa benim tanıdığim var bi kaç tane kafayı yemiş walla aman sen öyle olma...
bir diğeri:
nereyi kazandın?
-sosyoloji..
-hımm,ya benim bi yeğen vardı,oda buna benzer bişey okudu,bitirdi kaç yıldır bi işe giremedi.inşallah seninki ondan değildir..
....odada kocaman bi sessizlik
şimdi bu 'hem teyze' 'hem komşu' olan şahsiyete kızmak mı gerekirdi,kızmamam mı?bi yandan söylemese içinde patlayacak(e oda bi yerde kendince sosyologya 'türkiyedeki tüm diğer insanlar gibi'),e diğer yandanda açık açık söylemeye cesareti yok..ailenin diğer fertlerinden bahsi geçen 'talihsiz yeğen' in sosyoloji mezunu olduğunu öğrendim.
baktım olmuyo,fırsatı değerlendireyim dedim,çekoya 2. anadal yaptım..bu seferde 'çalışma ekonomisi' deyince;'o ne çevre ekonomisi(bu kısma ev ekonomisi diyenlerde oldu) gibi bişeymi' dediler..geç oldu ama artık biliyorum ki; tıp,mühendislik,'öğretmenlik' okumadan yada tsk' ya girip subay olmadan bu ülkenin insanları hep ilginç tepkiler verecek,bazen hayatımda başka bi halk istiyorum..
Komik bir olay:
yıllar sonra aynı 'komşu teyze', oyunculuk sınavlarını kazanan kardeşime 'ee oğlum herkes okuyup doktor,avukar,asker olacak değil ya,sende oyunculuğa git' dedi..acayip bozulan ve açıklama yapmasına 'kolunu çimdiklemek' suretiyle engel olduğum kardeşimi teselli bana düştü..sonundaki 'mühendis' ibaresini asker olarak değiştirmesinin nedenini 2 oğlununda tsk' ya girmesine bağladım...
ve sosyolojiye hafifi bölüm diyen bir vatandaş:
-ne okuyosun yavrum sen??
-sosyoloji
-hıı..,, bölümün hafifmiş..tiyatroya falan git bari.?
-kem küm şey
-iyi değerlendir bari
-şey ama ingilizce de okuycam ben eğitim dili de inglizce ama..ya kolay falan değil,sunum munum
-hıhıı tabi
-!??!!!!