Sigara İçiyor Musunuz?

Sigara içiyor musunuz?

• Total voters
    2.529
17 yaşındayım 1 senedir spor yapıyorum ve hiç sigara içmedim. Galiba bu kadar kötü alışkanlıklara kapılmış bir nesilde ben pırlanta gibi bişeyim :D Yalnız arada alkol alıyorum o da ayda 1 kez sayılır işte ondan da fazla bi zarar alıcağımı sanmıyorum

5 senedir içiyordum. Yaklaşık 50-60 günlük bir bırakma maratonu içerisindeyim. İlk başlardaki gibi çok aklıma gelmesede ayrılmak zor olacak. Bunu için herkese bıraktım demiyorum, bırakmaya çalışıyorum diyorum. Bir nevi totem gibi birşey. Bıraktıktan sonra nefesime etkisi müthiş oldu diyebilirim. Kronik bronşit hastalığı mevcut, kardiyo yaparken bir vakitten sonra tıkanma oluyordu. Sigarayı bıraktıktan sonra süre uzadı diyebilirim. Allah bir daha bulaştırmasın şu lanete...

yaklaşık 10-12 yıldır spor ile uğraşıyorum ve 10 yıldır da sigara içiyorum. tabi ki çok zararlı ama içmediğim zaman, zaman geçmiyor. ve sigara içmeyi seviyorum ama sakın buna özenmesin başka arkadaşlar. yani bu bir erkeklik değildir sakın unutmayın.
ve şu zamana kadar antrenmanlarımı hiç etkilemedi, 6 ay bıraktım ve antrenmanlarımda bir değişiklik olmadı. Ayrıca yıllarca güreş sporu ile uğraştım saatlerce süren antrenmanlarımda hiç bir tıkanma yaşamıyordum. Belki de vücut bağışıklık kazandı :)

18 yaşındayım arkadaş ortamı olduğu zaman içiyorum.
Eskiden olsa içenleri kınardım ama şimdi kınamıyorum kendim bile başlamayı düşünüyorum.

Acımasız bir dünyada yaşıyoruz dertlerin içinde boğulan insanların sığınacağı 3 liman var
alkol uyuşturucu sigara
Alkolü sınav senem ve yağlanmaya sebebiyet verdiği için kullanamam
uyuşturucu zaten illegal
sigara spor için en uygun olanı gibi geliyor.

18 yaşındayım arkadaş ortamı olduğu zaman içiyorum.
Eskiden olsa içenleri kınardım ama şimdi kınamıyorum kendim bile başlamayı düşünüyorum.

Acımasız bir dünyada yaşıyoruz dertlerin içinde boğulan insanların sığınacağı 3 liman var
alkol uyuşturucu sigara
Alkolü sınav senem ve yağlanmaya sebebiyet verdiği için kullanamam
uyuşturucu zaten illegal
sigara spor için en uygun olanı gibi geliyor.

http://korkbirak.blogspot.nl/

flexor hocamın dediği gibi tek kötü alışkanlık kola :) :) ayrıca sigara konusundaki hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum...

15 Yıl sigara içtim. Yaş 36..
Yaklaşık 10 aydır içmiyorum. Hala zaman zaman yoğun bir şekilde aklıma gelir fakat unutmak 2 dakika sürüyor.Bırakmak için herhangi bir şey kullanmadım( elektronik sigara,nikotin bandı, hap gibi.)Daha önceki bırakma teşebbüslerim daha kısa sürmüştü. Şimdi bırakabileceğimi düşünüyorum. Benim dikkat ettiğim tek espiri bıraktım dedikten sonra hiç bir şekilde sigara içmemek. Bırakabilirsiniz. Sadece biraz inat edin :) Farkı hissedeceksiniz..

allah belasını versin bu sigaranın, sürekli savaş halideyim ve hep o yeniyor...
her tiryaki gibi bir bahanem oluyor sürekli, şimdi de liglerin bitmesini bekliyorum. maç stresi olmayacak. artık kendim bile inanmıorum bahanelerime

Yaklaşık 3-4 ay kullandım ve sonra bıraktım.Doğrusu ne kadar bıraktım desemde ayda 1 kez falan bir şekilde beni buluyor bu meret hep bu son 1 taneden bir şey olmaz diyorum.Yaklaşık en son 1 ay önce içtim bir daha tekrar etmemesi dileğiyle.

bu arkadaş sigarayı irade gücü ile bırakmaya calışmış. Halbuki sigara bir alışkanlık değil bir bağımlılıktır. Bunun farkına varıp bıraksa hiçde acı çekmezmiş bence. Ben ilk denememde 5 ay bıraktım sonra aptallık ettim başladım. Şimdi ikinci denememdeyim ve 1 ayı aşmak üzereyim umarım başlamam falan demiyorum çünkü benim dumanla işim bitmiştir artık. 20 sene daha evladımı torunumu sevmek varken. Neden hem bu şeylerden vazgeçip hem üstüne para vereyim. Birde insan için düşünen bir varlık derler :D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:53 ----------

Yaklaşık 3-4 ay kullandım ve sonra bıraktım.Doğrusu ne kadar bıraktım desemde ayda 1 kez falan bir şekilde beni buluyor bu meret hep bu son 1 taneden bir şey olmaz diyorum.Yaklaşık en son 1 ay önce içtim bir daha tekrar etmemesi dileğiyle.

Güzel arkadaşım bak unutma hep böyle başlar. Nikotin sokma vücuduna başlamazsın. Hiç bir şekilde nikotin sokma ne sakızdan ne prodan ne nargileden hiç bir şekilde bu maddeyi vücuduna sokma. Beynin sana hep oyun oynar al al bi tane al son 1 tane al diye ancak vicuduna o maddeyi sokar isen alır almaz içinde açlık tekrar ortaya çıkar. İnsanlar nikotin komasına sigarasızken değil aksine tamda sigara içtikleri esnada girerler. Unutma bak bir tane bile deme sürme azına dön arkanı geç git. Çünkü sigaranını o verdiği boşluk hissinin hiç bir fiziksel etkisi yoktur tamamen zihinsel bir acıdır o fiziksel olarak hiç bir acı çekmediğini anladığında zaten rahatlayacaksın ve canın istemeyecek işallah başlamazsın kardeşim. Birde Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu adlı Allen Carr ( umarım ismini doğru telafuz ettim) kitabı ve belgeseli var bulup okursan çook yardımı dokunur sana

bu arkadaş sigarayı irade gücü ile bırakmaya calışmış. Halbuki sigara bir alışkanlık değil bir bağımlılıktır. Bunun farkına varıp bıraksa hiçde acı çekmezmiş bence. Ben ilk denememde 5 ay bıraktım sonra aptallık ettim başladım. Şimdi ikinci denememdeyim ve 1 ayı aşmak üzereyim umarım başlamam falan demiyorum çünkü benim dumanla işim bitmiştir artık. 20 sene daha evladımı torunumu sevmek varken. Neden hem bu şeylerden vazgeçip hem üstüne para vereyim. Birde insan için düşünen bir varlık derler :D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:53 ----------

Güzel arkadaşım bak unutma hep böyle başlar. Nikotin sokma vücuduna başlamazsın. Hiç bir şekilde nikotin sokma ne sakızdan ne prodan ne nargileden hiç bir şekilde bu maddeyi vücuduna sokma. Beynin sana hep oyun oynar al al bi tane al son 1 tane al diye ancak vicuduna o maddeyi sokar isen alır almaz içinde açlık tekrar ortaya çıkar. İnsanlar nikotin komasına sigarasızken değil aksine tamda sigara içtikleri esnada girerler. Unutma bak bir tane bile deme sürme azına dön arkanı geç git. Çünkü sigaranını o verdiği boşluk hissinin hiç bir fiziksel etkisi yoktur tamamen zihinsel bir acıdır o fiziksel olarak hiç bir acı çekmediğini anladığında zaten rahatlayacaksın ve canın istemeyecek işallah başlamazsın kardeşim. Birde Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu adlı Allen Carr ( umarım ismini doğru telafuz ettim) kitabı ve belgeseli var bulup okursan çook yardımı dokunur sana
Desteğiniz için teşekkür ederim hiçbir zaman yani öyle tam bir içici olmadım sadece 3-4 aylık bir süre haftada bir arkadaş vasıtasıyla falan 1-2 tane içiyordum veya nargilem oluyordu . Bağımlı olsaydım heralde sinirlilik falan olurdu değilim diye düşünüyorum umarım değilimdir. :D

arkadaşlar bugün sigarasız 10. günüm
iphonelar için bi apllication var "my last cigarette" diye
beni baya motive ediyor ilk günler, oyun gibi içmeyip yavaş yavaş nikotini vs sıfırlamak enteresan oluyor... bırakamayanlar bi deneyebilir...

ayrıca bu spora ciddi emek verenler bence napıp edip bıraksın sigarayı. beslenmem daha iyileşti, nefes rahatlayınca idmanlar daha iyi geçiyor, daha erken ve daha derin uyuyorum, sigara içerken 2 gün üst üste idman yapacak halim olmazdı, şu aralar 3 gün üst üste gidecek enerjim var. bir türlü beceremediğim kardioya da yavaştan başladım, zamanla ciğerler açıldıkça tempo artar ciger olayı yavaş oluor... işin özeti benim bünyemde bu spor sigara ile birlikte gitmiyordu, yeterince içilirse her bünye bu hale geliyor onun için özellikle gençler ileride iyice dert olmadan bırakıma mücadelesine şimdiden girişin derim. bizim yaşlara gelince işler iice zorlasıor

Halen içmedim kendime sözümü tutuyorum ama hayat aynı toleransı göstermiyor,git gide sıkıntı dert üzün artıyor bir nefes çeksem o an tüm dünyanın yükü üzerimden kalkacak ama çekmiyorum.Kendini özletiyor bu meret :(

Bu forumun sürekli kullanıcısı olup içenlere vede sağlığım için spor yapıyorum diyip sigara içenlere akul erdiremiyorum :)

Back
Yukarı