sergenaskin1996
Üye
Merhaba, bugün bacak günüydü. Her şey yolunda. Antrenman sonuna tüm vücut esneme rutini ekledim. Sakatlığı önlemek adına artık her gün yapacağım. Takip için teşekkür ederim.
Mesajın için çok teşekkür ederim. Diyete giren herkese günlük açmayı tavsiye ederim. Hem böyle güzel mesajlarınız insanı motive ediyor, hem de plana harfiyen uymak zorunda kalıyorsun insanlar takip ettiği için. Dün gece o kadar acıktım ki, gece saat 2 civarlarında dolabı açıp açıp kapattım bayağı gidip geldim, midemin acısı canımı yakmaya başladı çünkü, işte günlüğü açmasaydım elbette bir şeylere saldırmış olacaktım, muhtemelen 1 kavanoz reçelle 1 pideyi indirmiş olacaktım mideye. Ama buraya fotoğraf atıyorum insanlar takip ediyor, böyle bir şeye cesaret edemedim ve midemi suyla doldurup yattım. İşte böyle durumları yaşayacağımı bildiğim için bu sefer günlük tutarak diyet yapmayı denedim. Çok faydalı oldu benim için, günlüksüz taş çatlasın 3 cm verirdim belden , şimdi çoktan 7 cm verdim bile 1 ay içinde, günlük sayesinde böyle tatlı krizlerini yenebildiğim için .Gerçekten güzel bir günlük.Motive edici.Vücudun güzel ,hedef yağ oranına indiğinde güzel şeyler çıkacak.Sabır ve başarılar dilerim...
Karbonhidratı biraz daha azaltırsam açlıktan ölürüm herhaldeKarboyu tekrar azaltmaktan başka çare yok![]()
500-600 gram bulgurla kısır yapmayı düşünüyorum, veya makarna da olabilir. Yoğurdu çıkarıcam yağ alımını minimuma indirmek için. Tabi tahmini olarak söylüyorum bunları, nasıl bir iştahla saldırıcam bilmiyorum 1-2 öğünde biterse, farklı şeylerde tüketebilirim, amacım kaliteli kaynaklardan karbonhidrat yüklemesini yapmak. Yalnız hile/ödül tarzı bir şey değil, ihtiyacım olan carb loading dedikleri şey. Yarın yazarım neler tükettiğimi. Yükleme gereklimi diye sorarsan, hem de nasıl derim, bir yükleme yapınca ertesi gün öyle bir antrenman yapıyorum ki, atom karınca gibi oluyorum. Şimdi son yüklemeyi yapalı 6 gün oldu, antrenman yaparken dambılı tutacak mecalim bile yok, bitsin diye bekliyorum ızdırap gibi geliyor. Kötü antrenmanla hem kas kaybı artacaktır, hem de yağ yakımı azalacaktır diye düşünüyorum. Yükleme kesinlikle gereklidir diyorum.Nasıl bir yükleme düşünüyorsun sergen?
Kesinlikle katılıyorum, cheat day gibi bir şeyin bizi diyette en az 4-5 gün geriye atacağına inanıyorum. Şöyle bir matematik yapıyoruz, bu hafta mercimeği günlük 100 gramdan haftalık toplamda 600 gram eksik tükettim, yani mercimekten 2000 kalori civarı açık verdim bu hafta. Bu da eşittir 5 tane küçük browni kek demek, veya 1 paket cips. Gün boyu bunları yersem intihar gibi bir şey olurdu herhalde. 1 haftalık emeği 3-4 lokma abur cuburla katledebiliyoruz.Yükleme bana göre de gerekli.Refeed tamam ama cheatten uzak dur.Cheat meal veya day tarzı yaklaşımlar acaip alışkanlık yapıyor motivasyon bozuyor ve sonuç hüsran.Afiyet olsun...
Kesinlikle katılıyorum, cheat day gibi bir şeyin bizi diyette en az 4-5 gün geriye atacağına inanıyorum. Şöyle bir matematik yapıyoruz, bu hafta mercimeği günlük 100 gramdan haftalık toplamda 600 gram eksik tükettim, yani mercimekten 2000 kalori civarı açık verdim bu hafta. Bu da eşittir 5 tane küçük browni kek demek, veya 1 paket cips. Gün boyu bunları yersem intihar gibi bir şey olurdu herhalde. 1 haftalık emeği 3-4 lokma abur cuburla katledebiliyoruz.