Konu bayağı yanlış yerlere gitmiş. Konuyu açan arkadaşın kastettiği sırf kendini bilgili göstermek için havalı havalı cevap verenler. Evet yardım etmek için insanlara faydam olsun düşüncesiyle bazı konularda sizi uyaranlar da olabilir elbet ama bunların sayısı az olduğundan bizi her uyaranı yanlış değerlendirebiliyoruz.
Açıkçası daha önce yaşadıklarım beni bu konuma itti. Birisine sormadığım halde vücudumla veya hareketlerimle ilgili saçma sapan şeyler söylerse bu üzer beni. Dört yıl önce dambıl almaya karar verdim, gittik kırtasiyeye (küçük bi ilçede yaşıyorum spor salonu veya spor mağazası yok). Dedim "ben dambıl alacaktm sizde varmış dediler." "Evet var" dedi getirdi üç kilolukları önüme. O zamanlar 30-35 nizami şınav çekebiliyorum, haliyle ağrıma gitti bu hareket. Dedim "abi daha yüksek ağırlıklar yok mu?" Adam elini beline atmış göbeğini çıkarmış biçimde "genç sen bu işten vazgeç, ilerde sarkar kasların" dedi. Fena sinirlendim bişey demedim. Bi aile dostumuz amca geldi o sırada dükkana o da tanık oldu mevzuya. O da başladı "Gençler bu ara çok kafaya taktı bu işi, kendini yorunca ne geçecek eline, boşa uğraşıyorlar ilerde çok ağlayacaklar" gibilerinden laflar etti. Bişey demedim çıktım dükkandan. Işte ülkemizin durumu böyle, bu yüzden bizden Olympia yarışmacısı çıkmıyor gibi klişe laflar söylemeyeceğim. Zerre umrumda değil ülkedeki spor bilinci veya yarışmalar, kimse ilgilendirmez beni, bana karışmasınlar, yapmıyorlarsa da yapanlara engel olmasınlar yeter. Sadece bu olay değil dört yıldır sayısız benzer konuşma geçti olay yaşadık bu konuda. Artık spor konusu açılınca kaçıyordum ortamlardan o hale geldim. Şimdi siz söyleyin benim yaşadıklarımı yaşamış olsanız her sizi uyarana "benim iyiliğimi istiyor, kesin bu konu hakkında bilgili" der miydiniz? Söyleyeceklerim bu kadar.