Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Gelişir.Aşağı yukarı Bench Press ile Şınav arasında fark yok.Şınavda ayaklardan destek alıyorsun vs.Ama belli bir yere kadar gelişir.Sadece şınav-mekik-barfiks vs çekerek güzel bir vücut yapmış tanıdıklarım mevcut.Tabi bu profesyonel anlamda bir vücuttan bahsetmiyorum.Dayanıklılık arttırmak ve Bench press te ağırlık arttırmak için çekilmesi gerekir.Çeviklik sağlar.
Tanıdığım biri sadece şınav ve mekikle çalıştı. Göğüsleri hafif gelişti kolları cok gelişti ama orantısız oldu. Kolunda sadece bir yerde toplandı bir tarafı şişik bir tarafı inik . Çok değişik bir şey oldu
doğru söze ne denir Allahın işine karışmamak lazım..ama bu arada Bench press 'in şınav işini yerine getirdiğini bu konudaki kötü çocuq'un mesajını okuduktan sonra ve hemen o adı araştırarak öğrendim..bende sürekli derdim yavv benim programda neden şınav yok mekik var ama şınay yok diye meğer Bench press şınav imiş teşekkürler kötü çocuq.....
Gelişir. 2 sene boyunca body salonu ile değil de normal spor yapıyordum koşu vs ve koşudan sonra da 100 mekik 50 şınav çekiyordum. 6 baklava ve göğüsler diğer yerlerden daha iyi gelişti.
amacına bağlı askerleri düşün adamlarla arnold gibi gögüs var mı yok ama dayanıklılar kondüsyonlular. Söyle diyeyim imkanın yoksa salonda hiçbirşey yapmamaktan çok daha iyidir.
Geliştirir.Ben 2 sene önce 1 tane bile şinav çekemiyordum daha sonra zorladım kendimi 1 tane cekmeyi başardım çok sevindim daha sonra ilerlettim şimdi 50 çekiyorum gögüslerim eskisine göre iyi kas oldu yani şimdi şinav + bench press yapıyorum
Şınav arkadaşların dediği gibi bir yere kadar geliştirir fakat sonrası göğüs şekillendirme ve sıkılaştırması açısından gereklidir bench presste ne kadar hacim kazansanız dahi bence şınav gereklidir hacmi şekillendirmek için salona gitme imkanın yoksa ve tek seferde 10 tekrardan fazlasını rahatça yapıyorsan bir yerlere ulaştığını ve daha fazla ağırlığa ihtiyacın olduğunun kanıtıdır sırtına ağırlık koyarak nizami şekilde bir seferde 10 tekrar yapabilecek seviyeye gelirsen eminim daha fazla gelişim göreceksin.
Şınav arkadaşların dediği gibi bir yere kadar geliştirir fakat sonrası göğüs şekillendirme ve sıkılaştırması açısından gereklidir bench presste ne kadar hacim kazansanız dahi bence şınav gereklidir hacmi şekillendirmek için salona gitme imkanın yoksa ve tek seferde 10 tekrardan fazlasını rahatça yapıyorsan bir yerlere ulaştığını ve daha fazla ağırlığa ihtiyacın olduğunun kanıtıdır sırtına ağırlık koyarak nizami şekilde bir seferde 10 tekrar yapabilecek seviyeye gelirsen eminim daha fazla gelişim göreceksin.
şinav çekmenın sınırı varmı yanı agırlık kaldırırken ornegın 3 set 8 tekrar şinavda bu boulemı ben 20 cekıyorum 1 dk dınlenıp gene 20 cekıyorum yoksa sırtımıza agırlık koyup 10 ar tanemı cekelım bu konuda yardımcı olursanız sevınırım
şinav çekmenın sınırı varmı yanı agırlık kaldırırken ornegın 3 set 8 tekrar şinavda bu boulemı ben 20 cekıyorum 1 dk dınlenıp gene 20 cekıyorum yoksa sırtımıza agırlık koyup 10 ar tanemı cekelım bu konuda yardımcı olursanız sevınırım
Tam net hatırlamıyorum ama sanırım vücut ağırlığıyla yapılan antremanlarda sınır yok(Tek seferde 100 şınav gibi),ağırlık kaldırarak makinelerde yapılan antremanlarda ise sınır var diye biliyorum(Tek seferde 100 bench press olmaz).Tabi yanlış hatırlıyor olabilirim.Araştırmak gerek.
nette değişik programlar war.2tane dumbell alırsan ewde kendince göğüs programı yaparsın.
mesela şöyle bişey wardı.
yumruk üzerinde geniş açılı yapabildiğin kadar şınav
sonra dumbellerle yawaşça butterfly
kalkmadan aynı dumbellerla dumbell press(butterfly ağırlığı hafif gelceğinden çok tekrar pump amaçlı)
şınav bacaklar yukarıda olura üstgöğüs aşağıda alt göğüs kollar dar tutulurse trisepsi etkiler belli bir seviyeye getirir göğüs gelişimini hiç yoktan iyidir...
Kesinlikle gelişir. Göğüsleri 0 ken 3 ay önce şınav çekmeye başlayan arkadaşım var . Göğüsleri ne yalan diyim harika olmuş orantılı her tarafı. İlk başta 5 tane zor çekiyodum diyodu. Şimdi 55 tane çekiyormuş + Bench press de Göz ardı edilemeyecek kadar kuvvet sağlıyor.