20 numaraya bittim
canan karatay'ın, hemen hemen her katıldığı programı izlerim, yazdığı her yazıyı okurum. bazı doktorlar onun bir sahtekar ve yalancı olduğunu düşünüp kardiyoloji derneğinden dışladı. bazıları ise canan karatay diyet uygulayan bir çok insanın kalp krizinden nalları diktiğini söylüyor.

capslerden de anladığımız kadarıyla, bazı insanlar ise onun bir "yemek düşmanı" olduğunu düşünüyor. karatay yemek düşmanı değil, ekmek ve şeker düşmanıdır.
kısaca şunu diyor, ekmek şeker ve karbonhidrat yemeyin,baklava yemeyin, makarna yemeyin, pirinç pilavı yemeyin,kuruyemiş yiyin,yumurta yiyin, peynir yiyin, et yiyin, kelle yiyin, lahmacun yiyin, tereyağı yiyin, zeytinyağı yiyin, balık yiyin, tavuk yiyin, hem de çok çok, sınırsızca, fütursuzca yiyin, ama "doğal" olanını yiyin.
ve bunları söylerken de, bilimsel temellere oturtmaya çalışıyor.
sayesinde kola cips hazır gıda gibi birçok zararlı yiyeceği içeceği hayatımdan çıkardım.
tavsiyeleri, diğer doktorları çok kızdırıyor. örneğin sitesinde margarin reklamı yayınlayan kardiyoloji derneği , karataya kızıyor, gdolu bebek maması reklamından oynayan doktor, karataya kızıyor, "kalsiyomludur, yidirin çocuğunuza" diyen sütlü çikolata reklamındaki doktor, o da karataya kızıyor. karatay da onlara kızıyor.
karatay eski köy usulü beslenmeyi tavsiye ediyor. sizi bilmem de, ben uymaya gayret ediyorum. ha herşeyin doğalını almak bulmak mümkün olmuyor ama, eskiden olduğu gibi her gün yarım kilo baklava yemektense, her gün yarım kilo peynir yumurta yemeyi tercih ediyorum.