Merhaba arkadaşlar antrenmanlara devam ettiğim dönemde sırt antrenmanlarımda bicepslerimin kasılması dışında bişey hissetmiyordum.Kollarım uzun barfiks ve rowing hareketlerinde kolların uzun olması bir etken mi ?
Teşekkürler torifonta.Önereceğin alt sırt hareketi var mı ? Alt sırt ile latissimus dorsi kasını mı kastediyorsun?Ben esneme ve barfix ten sonra yaptığım hareketlerin en az yarısında hissederim sırtımı fakat ikl başlarda doğru dürüst hissedemiyordum bende , ancak kaslar biraz daha hacim aldıktan sonra daha iyi hissettim kasılmaları ve zaten ondan sonra ertesi gün sırt ağrılarım başladı hafifte olsa yeni demek istediğim yeterince hacim aldıktan sonra sendede olacaktır. Bİrde programına fazladan bir alt sırt hareketi eklesen iyi olur, başarılar.
Evet aynen orayı kastediyorum ve forumdada nettede verimalabileceğin programlar bulabilirsin, başarılar.Teşekkürler torifonta.Önereceğin alt sırt hareketi var mı ? Alt sırt ile latissimus dorsi kasını mı kastediyorsun?
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.StormBlast son dönemde de sakatlığımdan dolayı orta ağırlıklarla yüksek tekrarlı(20-25 kg 15-20 tekrar) çalışıyordum.Gerçekten de dediğin gibi daha iyi verim aldım lakin kol çalıştığınızda hissedersiniz ya kol çalıştığınızı ertesi güne ağrılarınız olur, işte o hissi yaşayamıyorum sırtta.Özellikle de lat makinesinde göğüse ve sırta çekişlerde sadece omuzlarımda ağrı oluyor.Birde dikkat ediyorum da videolarda sırt çalışan sporculara nerdeyse sırt kasları kalçalarından başlıyor ben ne kadar nizami çalışsam da kürek kemiği etrafı ve kol altlarım dışında kalçaya doğru uzanan bir kas grubu hissetmiyorum acaba kaslar geliştikçe aşağı doğru mu yayılıyor ? Ayrıca şunu merak ediyorum bende biraz postür sıkıntısı var omuzlarım biraz öne dönük ve düşük.Bununla beraber önkolum da uzun acaba bu bahsettiklerim mi sırt hareketlerinde formu bozmama sebebiyet veriyor ?