Simdi gogusu sirt gore fazla calisinca bunlar oluyor bunu biliyorum.benim sirt ve bacak iyi gelisiyor agirlikta artiyor.ama gogus ve kol ozellikle bench cok geriden geliyor.bunun zarari varmi,arastirdim ama bulamadim.nediye aratmam lazim yadaorantısızlıktan dolayı sakatlık kaçınılmaz hale gelir. kamburlaşırsın , omuzların öne yuvarlanır. sırt ve bel ağrısı yaşarsın , bench press yaparken omuz ve göğüs sakatlanması yaşama riskin çok daha yüksek olur. kısacası iyi bir durum değil. alt vücudu da es geçmemelisin aynı durum o kısım için de geçerli.
bir bölgeyi çalışırken yardımcı kaslarda çalışıyor abi.bunlardan birisi birisi eksik oldumu çalıştıgın bölgeden tam verim alınmaz ve sakatlanma riski doğabilir.misal bench çalışrıken omuz ve arka koldan güç alırsın bunlardan birisi zayıf olursa bench geride kalır gibi.neticede tum bölgeleri eşit çalışmak gerekir abi birisi gelişip birisi gelişmezse tip olrakda guzel durmaz zaten.Simdi gogusu sirt gore fazla calisinca bunlar oluyor bunu biliyorum.benim sirt ve bacak iyi gelisiyor agirlikta artiyor.ama gogus ve kol ozellikle bench cok geriden geliyor.bunun zarari varmi,arastirdim ama bulamadim.nediye aratmam lazim yada
HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yok az calisma degil genetik olarak daha zayif diyelim.geriden geliyor gelisimdede agirlik arttirmadada.tricepse guc idmani denicem bi surebir bölgeyi çalışırken yardımcı kaslarda çalışıyor abi.bunlardan birisi birisi eksik oldumu çalıştıgın bölgeden tam verim alınmaz ve sakatlanma riski doğabilir.misal bench çalışrıken omuz ve arka koldan güç alırsın bunlardan birisi zayıf olursa bench geride kalır gibi.neticede tum bölgeleri eşit çalışmak gerekir abi birisi gelişip birisi gelişmezse tip olrakda guzel durmaz zaten.
genetik açısından düşünmedim ben abi.ama bench press artırmanın yolu öncvelikle overhead pressden sonrada tricepsden geçiyor diye biliyorum.çünkü omuz gücü ile yarı yola sonrasında triceps gücü ile diğer yarısı tamamlnıyor demişdi salonda tecrubeli bir arkadaş.neticede genetik işine geliyor hangi çalışmaya vucut nasıl cevap verecek kişiden kişiye değişiyor.Yok az calisma degil genetik olarak daha zayif diyelim.geriden geliyor gelisimdede agirlik arttirmadada.tricepse guc idmani denicem bi sure
HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi