Abuzerkadayif
Üye
Herkse merhabalar,
Foruma yeni kayit oldum.
1 senedir vg yapmaktayim.
Yasim 18.
Derdime derman bir baslik bulamadim.gozumuzden kactiysa affola.
Sirt antreman programim su sekildeydi.
4*10-12 lat pulldown
4*10-12 one arm db. row
4*10-12 underhand lat pulldown(close grip)
5*8-10 weighted back extension
Oldukca iyi bir gelisim yakaladim bugune kadar bu programla. Uzerinde zamanla modifikasyonlar yaptim.
Yeni bir programa ihtiyac duymaktayim.aklimdaki fikir su yonde;
Latpulldown/barfiks
Reverse grip bentover bb. Row
T bar row
Straight arm pulldown
Back extension
İlk olarak bu harektler sirti eksiksiz olarak calistirir mi? ikinci olsrak siralama ve set tekrar sayilari nasil olmali? amacim sirti etlendirmek,alt latismuslari biraz daha gelistitmek,trapezleri bi nebze daha fazla calismak.
Salondaki hocamla munakasa yaptik ve soyle bir program yazdi.back extension i bacak gunune aldik.bu kadar row hareketine omuz gununde shrug'i iptal ettik
1; 6*max barfiks(son iki sette 8 tekrari cok zor cikaracagim dusuncesiyle)
2; 5*8 close grip low row machine(iki el statik sekilde cekili dururken tek tek cekisler,iki cekis tek tekrar sayiliyor)
3; cable bentover bb. Row (duz tutus) 12 10 8 6
4; T bar row 5*8
5; Straight arm pulldowns 4*16
Hocamin yazmis oldugu bu programda aklima takilan birden fazla nokta var.ilki 3 row hareketi fazla degil mi? İkincisi 3 row hareketi yapilacaksa bb row serbest agirlik ile ters tutus yapilabilir mi? Ucuncusu straight arm pulldown bir izolasyon egzersizi oldugu icin cok tekrar sikinti cikarir mi?
Cok uzun ve karmakarisik bu konuya alaninda uzman arkadaslardan yardim bekliyorum.simdiden tesekkurler,iyi forumlar.
Foruma yeni kayit oldum.
1 senedir vg yapmaktayim.
Yasim 18.
Derdime derman bir baslik bulamadim.gozumuzden kactiysa affola.
Sirt antreman programim su sekildeydi.
4*10-12 lat pulldown
4*10-12 one arm db. row
4*10-12 underhand lat pulldown(close grip)
5*8-10 weighted back extension
Oldukca iyi bir gelisim yakaladim bugune kadar bu programla. Uzerinde zamanla modifikasyonlar yaptim.
Yeni bir programa ihtiyac duymaktayim.aklimdaki fikir su yonde;
Latpulldown/barfiks
Reverse grip bentover bb. Row
T bar row
Straight arm pulldown
Back extension
İlk olarak bu harektler sirti eksiksiz olarak calistirir mi? ikinci olsrak siralama ve set tekrar sayilari nasil olmali? amacim sirti etlendirmek,alt latismuslari biraz daha gelistitmek,trapezleri bi nebze daha fazla calismak.
Salondaki hocamla munakasa yaptik ve soyle bir program yazdi.back extension i bacak gunune aldik.bu kadar row hareketine omuz gununde shrug'i iptal ettik
1; 6*max barfiks(son iki sette 8 tekrari cok zor cikaracagim dusuncesiyle)
2; 5*8 close grip low row machine(iki el statik sekilde cekili dururken tek tek cekisler,iki cekis tek tekrar sayiliyor)
3; cable bentover bb. Row (duz tutus) 12 10 8 6
4; T bar row 5*8
5; Straight arm pulldowns 4*16
Hocamin yazmis oldugu bu programda aklima takilan birden fazla nokta var.ilki 3 row hareketi fazla degil mi? İkincisi 3 row hareketi yapilacaksa bb row serbest agirlik ile ters tutus yapilabilir mi? Ucuncusu straight arm pulldown bir izolasyon egzersizi oldugu icin cok tekrar sikinti cikarir mi?
Cok uzun ve karmakarisik bu konuya alaninda uzman arkadaslardan yardim bekliyorum.simdiden tesekkurler,iyi forumlar.