Sıkıntı Büyük Beyler.

doğru beslenmediğin zaten boy kilo oranındaki bel cevrenden ortada
175 boyu olan bi insanın 75 kiloda olması neredeyse zayıf bile sayılabilir normal şartlarda 80-90 kilo olmalısınki 97 cm bel cevresi filan yapasın..şartlar böyleyken iki olasılık akla gelir
1- vücudundaki kas oranın çok az dolayısıyla sahip olduğun kiloların büyük çoğunluğu yağlardan kaynaklanmakta

2- yanlıs gıdalarla besleniyosun

sanırım sende her ikiside var.

özetle elimize gelen göbek vs fazlalıklarımız yediklerimizden kaynaklanmakta
su götürmez bir gerçek ise şudurki bu durumdan kurtulmanın ilk ve en önemli adımı yeme alışkanlığımızı değiştirmek.

tabiikide benim inancıma göre aynı kilo aynı boy aynı gıdaları alan biri spor yapan diğeri yapmayan 2 insan muhakkak aynı olmayacaktır.
ama nereye kadar ? bi yere kadar..
orası seni idare edecekse sadece spor yaparak abur cubur vs. e devam edebilirsin.
ama işin özü bu değil ..gözle görülür bişeyler elde etmek istiyorsan bu sporla beslenme karı koca ilişkisinden daha sıkı ilişki halindedir.
dolayısıyla azim sabır disiplin çok ama çok gerekiyo.
bende aşırı obur bi adamım kahwaltıda oturuup en kötü bi ekmeği yuvarlayan bi adamken 2 dilim kepek ekmeğe talim etmek benim içinde tahmin edemeyeceğin kadar zor ama bi hedefin varsa katlanmak durumundasın yeri geliyo duvarları yumruklayıp yemiyorum yatıp uyuyorum falan filan maalesef bu işler böyle =)

diet yapmak aç kalmak demek değil önce bunu olustur kafanda
doğru seyleri yemek

kolay gelsin

doğru söylüyorsun bende ikiside var. Peki şu diet olayını nasıl halledicem bana gidecek bir diyeti nasıl bulacağım ve okul olduğu için okulada uygun olması lazım diyetin :(

Oho seninki koş koş koş dönerken koskaya gir al baklavaları açmaları yemeye benziyor.Arkadaşım sen onları hayatından cıkarmassan cıkmaz ayın son perşembesinde verirsin kilo alınma yok.İlk olarak yemekten kesmelisin kilo vermek istiyorsan diet yapmalısın

Beyler tamam sizin yaptığınız veya başarılı olabilecek bir diet varmı elinizde yada gördüğünüz site içinde link vs. yokmu yaw :(

doğru söylüyorsun bende ikiside var. Peki şu diet olayını nasıl halledicem bana gidecek bir diyeti nasıl bulacağım ve okul olduğu için okulada uygun olması lazım diyetin :(

hadi çok diet adamı değilim dyosan
şekeri kes cok yağlı kızartma yeme
beyaz et sok öğünlerine
ne biliyim junk food dediğimiz seyleri nispeten azaltmaya bakıp besin değeri yüksek lifli sağlıklı seyler yemeye calıs

Bu diyetin günlük menüleri:

7 GÜN BOYUNCA
Sabah : 6 dilim light ekmek, 3 adet yumurta beyazı (haşlanmış ya da omlet olarak), 1 meyva, 1 muz, 1 bardak diyet süt, 1 kibrit kutusu diyet beyaz peynir, karışık müsli.
Kuşluk : Meyve
Öğle : 1 porsiyon ızgara et ya da tavuk (yağsız) , 1 tabak haşlanmış makarna (yağsız, tuzsuz), az yağlı yeşil salata, ayran ya da yoğurt, sebze yemeği.
İkindi : Yoğurt ya da ayran, diyet ekmeğe yağsız etten yapılma bir sandviç.
Akşam : 1 ya da 2 porsiyon ızgara ya da haşlanmış et, sebze yemeği, yağsız salata.
Bu diyette günlük menü diyet süresince aynıdır.

Beyler nasıl diyet sizce buna başlayabilirim. Ama hep aynı ya sıkılmamak için ne yapmalıyım? ayrıca ben öğrenciyim lisede öğle yemeği olayını napıyım 1 kaşarlı tost la geçsem olurmu?

Back
Yukarı