Süper Set Program

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arnold süperset

selamlar herkese.ben 23 yaşındayım yaklaşık 2 yıldır çalışıorum salonda.boyum 180 cm kilom 80 kg.son 2 haftadır arnold ın kitabı olan bir vücutçunun eğitimi kitabındaki süper set programını uyguluyorum.ilk başlarda baya zorlandım şimdi daha iyi hissediyorum kendimi ve kasları da daha iyi hissediyorum antreman yaptığımı anlıyorum.size 2 sorum olacak ben bu programı ne kadar daha devam ettirmeliyim? bir de salondaki sevdiğimiz bir abimiz bu süper set programları cinsel hayata zarar veriyor bence yapma gibisinden birşeyler söyledi şu an bir sıkıntı yok ama yine de aklıma takıldı siz ne düşünüyorsunuz?

selamlar herkese.ben 23 yaşındayım yaklaşık 2 yıldır çalışıorum salonda.boyum 180 cm kilom 80 kg.son 2 haftadır arnold ın kitabı olan bir vücutçunun eğitimi kitabındaki süper set programını uyguluyorum.ilk başlarda baya zorlandım şimdi daha iyi hissediyorum kendimi ve kasları da daha iyi hissediyorum antreman yaptığımı anlıyorum.size 2 sorum olacak ben bu programı ne kadar daha devam ettirmeliyim? bir de salondaki sevdiğimiz bir abimiz bu süper set programları cinsel hayata zarar veriyor bence yapma gibisinden birşeyler söyledi şu an bir sıkıntı yok ama yine de aklıma takıldı siz ne düşünüyorsunuz?

be superset sistemini kullandığım zaman cinsel hayatımda bir eksik yaşamadım. herşey tıkırında ve düzenliydi. böyle hurafelere inanmayın.

Konuyu canlandırmış gibi olucam ama, bana tam anlamıyla tarif edebilir misiniz süper seti ?

ben kilo vermek ve 3-4 ay sonunda sarkma v.s olmasın diye vucut kendini toparlsın istiyorum bu programı uygulayabilirmiyim. 1.75 boy 93 kiloyum. Daha önce yürüyüş yaparak 20 kilo vermiştim ama şimdi ağırlıkta çalışmak istiyorum. bu programa ek olarak ne kadar bir cardio ekleyebilirim başında veya sonunda ne yapmam lazım.

Konuyu canlandırmış gibi olucam ama, bana tam anlamıyla tarif edebilir misiniz süper seti ?

Süper Set Nedir?
Süper set, aralarında hiç dinlenilmeyen 2 ayrı hareketin birer set olarak yapılmasıdır. Bu iki set tek set olarak kabul edilir ve sadece ikinci setin bitiminden sonra dinlenilir. İleri seviye bir çalışma metodudur. Süper set, aynı kas grubunu çalıştıran 2 set halinde yapılabileceği gibi, ayrı kas gruplarını çalıştıran setler halinde de yapılabilir.

kaynak: http://www.fitness34.com/super-set.html

Yanlız bu konuda verilen program Süperset Programı diyor programda 2 hareket değil herhal bütün hareketler aralık vermeden yapılıyor.

Son düzenleme:
Hocam selamlar ben fitnessda 1 yılımı doldurmak üzereyim ve süper sete geçmek istiyorum fakat aklıma takılan iki soru var.
Birincisi, mesela Bench Press 4 set 10 tekrar'ı bitirdikten hemen sonra mı Dumbbell Fly 4 set 10 tekrar'a geçeceğim yoksa 1 set (a) ve 1 set (b) şeklinde mi çalışacağım?

İkincisi de, süper set çalışırken kaldırabileceğim maximum ağırlıkla mı çalışacağım yoksa misal Bench Press (30 kg), Dumbbell Fly (15kg) gibi mi?

Merhaba hocam ben calismaya baslayali 2 ay oldu bu programa baslamalimiyim yoksa baska proglarmi uygulamaliyim.

Konuyu hortlatarak bir şey danışmak istiyorum.
Ben aralıkları saymazsak yaklaşık 1-1.5 yıldır bb ile ilgileniyorum. Süpersete geçmek istiyorum bu süperset programını kullanacağım sanırım. Fakat bir kaç sorum olacak. Şuan grenade.50 calibre ve whey protein kullanıyorum. Bu programda grenade kullanmamın bir faydası veya sakıncası olur mu? Yaklaşık 6-7 kilo fazlam var beslenmeme dikkat ediyorum ve kalori açığı bırakmaya özen gösteriyorum. Son 1.5 ayda 4 kilo verdim bu bana biraz yetersiz geldi ve aynaya baktığım zaman çok küçük bir tatmin olma duygusu hissediyorum. Şuana kadar savaş Cebeci'nin büyümek için olan programını kullanıyordum. Şuan 1 haftadır piramit sistemiyle çalışıyorum ama biraz araştırma yapınca ve mantıklı düşününce asıl ihtiyacımın süperset olduğuna karar verdim. Vücudum hacim kazanıyor lakin şekle giremiyor yağlarımdan dolayı. Kafeine karşı bir sıkıntım yok. Grenade .50 Calibre ile bile tam ölçekte spordan sonra nabzım 85-90 sabit kalıyor çarpıntı hissetmiyorum. Vücudumun aşırı hızlı değişmesi taraftarı değilim. Programı kullanırken haftada 1 veya 2 günüde cardioya ayırmam bana fayda sağlar mı? Sorduğum sorularda bir yanlışlık veya mantıksızlık varsa lütfen belirtin. Kafam şuan çok karışık. İşime yarayacağını düşünüyorum programın. Ve kas kaybı yaşamadan, aksine üstüne yavaş yavaşta olsa olsa kas ekleyerek yağ yakmak istiyorum. Bu programla bu mümkün müdür? Ek bir supplement önerir misiniz? Teşekkürler şimdiden.

Konuyu hortlatarak bir şey danışmak istiyorum.
Ben aralıkları saymazsak yaklaşık 1-1.5 yıldır bb ile ilgileniyorum. Süpersete geçmek istiyorum bu süperset programını kullanacağım sanırım. Fakat bir kaç sorum olacak. Şuan grenade.50 calibre ve whey protein kullanıyorum. Bu programda grenade kullanmamın bir faydası veya sakıncası olur mu? Yaklaşık 6-7 kilo fazlam var beslenmeme dikkat ediyorum ve kalori açığı bırakmaya özen gösteriyorum. Son 1.5 ayda 4 kilo verdim bu bana biraz yetersiz geldi ve aynaya baktığım zaman çok küçük bir tatmin olma duygusu hissediyorum. Şuana kadar savaş Cebeci'nin büyümek için olan programını kullanıyordum. Şuan 1 haftadır piramit sistemiyle çalışıyorum ama biraz araştırma yapınca ve mantıklı düşününce asıl ihtiyacımın süperset olduğuna karar verdim. Vücudum hacim kazanıyor lakin şekle giremiyor yağlarımdan dolayı. Kafeine karşı bir sıkıntım yok. Grenade .50 Calibre ile bile tam ölçekte spordan sonra nabzım 85-90 sabit kalıyor çarpıntı hissetmiyorum. Vücudumun aşırı hızlı değişmesi taraftarı değilim. Programı kullanırken haftada 1 veya 2 günüde cardioya ayırmam bana fayda sağlar mı? Sorduğum sorularda bir yanlışlık veya mantıksızlık varsa lütfen belirtin. Kafam şuan çok karışık. İşime yarayacağını düşünüyorum programın. Ve kas kaybı yaşamadan, aksine üstüne yavaş yavaşta olsa olsa kas ekleyerek yağ yakmak istiyorum. Bu programla bu mümkün müdür? Ek bir supplement önerir misiniz? Teşekkürler şimdiden.
despo nun super set programı var tri set idmanı diye geçiyor kardeşim onu uygulaya bilirsin protein min kilo x 2 al karbo düşür yavaş yavaş en büyük etki kiloda karbon dur yağlar kaliteli 1 yemek yaşığı zdytin yağı, tahin olabilir ben epey ilerleme kaydettim supplement bcaa öneririm termojenik kullanıosun zaten iyi yani

HUAWEI MT7-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu program kaslara yogunluk ve sekil kazandiran, vücuda kondisyon kazandirip kardiovascüler de etkileyen bir programdir.
Özellikle yagli vücutlara kilo verdirmek için de uygulanabilir. Yaz devresinde daha iyi sonuç alinir.
(a) ve (b)ler ardarda yapilir ve 30-45 sn. dinlenerek tekrar süper sete girilir. Bir çalisma günü (a) ve (b), diger çalisma günü (b) ve (a) öncelikli uygulanirsa kaslar daha büyük dinamizm kazanir. Yarisma devresinin de ideal programidir. Ancak hafif kilolarla yapabilecegimiz bu çalisma, kilolu çalismalarda size daha da büyük güç kazandiracaktir. Hareket guruplarinin yeri, set sayisi v rarlari çalismaya göre degistirilebilir.

Birinci Gün

Gögüs

a) Bench Press 4 set 10 tekrar
b) Dumbbell Fly 4 set 10 tekrar
a) Üst Gögüs Dumbbell Press 4 set 10 tekrar
b) Üst Gögüs Dumbbell Fly 4 set 10 tekrar
a) Dumbbell Pullover 4 set 10 tekrar
b) Polaris 4 set 10 tekrar

Biceps

a) Barbell Curl 4 set 8 tekrar
b) Alna Triceps 4 set 8 tekrar
a) Still Dumbbell Curl 4 set 8 tekrar
b) Push Down 4 set 8 tekrar

Ikinci Gün

Kanat

a) Lat Machine 4 set 10 tekrar
b) Barbell Rowing 4 set 10 tekrar
a) Rowing Machine 4 set 10 tekrar
b) T-Bar Rowing 4 set 10 tekrar
Barfiks 4 set max. tekrar

Üçüncü Gün

Omuz

a) Sirt Press 4 set 10 tekrar
b) Dumbbell omuz press 4 set 10 tekrar
a) Ön Press 4 set 10 tekrar
b) Ayakta Lateral 4 set 10 tekrar
a) Öne egilerek Lateral 4 set 10 tekrar
b) Front Dumbbell Raises 4 set 10 tekrar

Dördüncü Gün

Bacak

a) Leg extansion 4 set 10 tekrar
b) Leg curl 4 set 10 tekrar
a) Squat 4 set 10 tekrar
b) Lunge 4 set 10 tekrar
Agirliksiz Serbest Squat 1 set max. tekrar
Kalf Raises 3 set 15 tekrar
[DOUBLEPOST=1470571463][/DOUBLEPOST]omuz daki sirt press hangi hareket arkadaşlar bi yardım edermisiniz

Back
Yukarı