Ramazan ayında nasıl besleniyorsunuz?

Henüz 2 ay olmasına rağmen şuan sadece buna odaklandım. Çok çabuk kilo alabiliyorum ve açıkcası bundan korkuyorum. Kilo almamı engelleyebilecek şekide beslenmem gerek

Güzel ya işte, vücut biraz yağ yakmış olur.
Intermittent Fasting diye bir diyet var belki duymuşsundur, bu diyette de 16 saatlik bir "oruç" zamanı var. bu 16 saatlik dilimde maksimum yağ yakımı hedefleniyor. geriye kalan 8 saatlik dilimde ise yeteri kadar beslenip amaca göre ya olan kaslar korunuyor, yada biraz daha fazla kalori alarak kas kazanımı hedefleniyor.
Ramazan ayının bu diyetten farkı yok hatta nerdeyse aynısı.
Yapman gereken neyse, kilo mu vermek istiyorsun yada kas mı kazanmak istiyorsun buna göre beslendikten sonra sahur-iftar arası problem olmayacaktır senin için.

Ben ramazanda gece boyu uyanik kalirim yani şöyle iftara kadar uyuyup sabah 9 dokuzda yatarim sahurda 1 adet şeftali ve 2 litre su içerim sonra 15 km belki daha fazla yürürüm ve sabah 9 da yatarim iftarda kalkinca 1 adet hurma sonra su icerim 1 kase çorba icip 20 dk ara veririm 20dkdan sonra diger yemeklerden yerim sonra sahura kadar gezerim yolda haşlanmis mısır yada dondurma yerim evdede ara sıra atıştırırim ama bu beslenme stili cok zarali kansizlik ve bas dönmesi yapiyor kiloda veriyosun ama sonuclari agir

iftarla sahur arası 2 Saat arayla 3 öğün yemeği düşünüyorum.
Her öğünde 40gr protein alsam 120gr ediyor.

Günlük protein ihtiyacımı karşılıyamıyıcam ama yapcak bişey yok, 1 ay idare edicez.

öncelikle dinin ve inancın önüne hiç birşey geçemez 1 aylık spordan sonuç sorun yaratmaz ama allahtan mutlaka size bi süpriz gelir

ben söyle yapmayı pilanlıyorum

yemeden önce 40 dk insanity warkout 1.5 saatte olabilir takvime göre akşam yemeginde daha cok sindirimi hızlı yicekler yicem

10 11 gibi meyve ve normal öğün tüketcem

ve 2-3 gibi de ezan okunmadan kahvaltı alıcam ve 1 saat sonra yatıcam

öğlenden sonra salona gidip antreman yapcam

Ogunleri oruca gore ayarliyacaz artik 20.00-24.00-04.00 seklinde 3 ogun olacak sekilde gayette iyi bir sekilde gider.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İçinde bulunduğumuz mübarek üç aylar vesilesi ile çokça oruç tutuyorum . Allahın izni ile gücümde kuvvetimde hiçbir eksilme olmadı. İnşallahu rahman , ramazan ayınıda oruç ibadeti ile geçireceğim. Rabbim cümlemize Ramazan ayında orucumuzu layıkıyla tutmayı nasib ve müesser eylesin kardeşlerim . Sağlık herşeyden önemli tutamayanlarada Allahu-u Teala ileride tutmayı nasib eylesin.

Back
Yukarı