Pullover Gerekli Mi ?

Şu ayakta yapılan pullover hareketinin linkini paylaşıverin de daha fazla uzamasın konu neymiş bi görelim hep beraber

Aynen bende baktım alakası yok pullover la s.a.l.p nin biri şuna cevap verebilir mi pullover ın ne gibi faydası var göğüse ? o_O

Ben ayakta yapılanı, sırtın son hareketi olarak yapıyorum, bölgeyi izole etmek için...
Pullover hareketi ismiyle epey gündeme geldiği gibi, göğse vurması tekniğiyle bizi (şahsen beni) pek aydınlatamamıştır. Benche ters yatıp, kalçalarımı yere değdirdiğimde (yere oturur gibi) göğüslerdeki gerilmeyi hissedebiliyorum. Ancak şu lat bölgesini de illa hissetmeye de deli oluyorum.

* Arkadaşım gerekli mi diye sormuş, göğüs kesme zamanı geldiyse.. Decline bench press, dips ve cross over hareketlerinin alternatifi olarak gereklidir elbet.

Son düzenleme:
Beyler lat pull down demiyorum. Pull down yazmisim push down olcak

Eklentiler

• exc214b.gif
    exc214b.gif
    2,8 KB · Görüntüleme: 498
Ben ayakta yapılanı, sırtın son hareketi olarak yapıyorum, bölgeyi izole etmek için...
Pullover hareketi ismiyle epey gündeme geldiği gibi, göğse vurması tekniğiyle bizi (şahsen beni) pek aydınlatamamıştır. Benche ters yatıp, kalçalarımı yere değdirdiğimde (yere oturur gibi) göğüslerdeki gerilmeyi hissedebiliyorum. Ancak şu lat bölgesini de illa hissetmeye de deli oluyorum.

* Arkadaşım gerekli mi diye sormuş, göğüs kesme zamanı geldiyse.. dips ve cross over hareketlerinin alternatifi olarak gereklidir elbet.
Teşekkür ederim birde şunu sormak istiyorum hacimlendirirken göğüs kesmenin zararı nedir hacimden mi kaybederiz ?

Tam tersine.. Eğer göğüslerin toplanıp gerekli kütleye ulaştıysa, artık şekillendirme zamanı da gelmiştir. Artık, izole hareket devreye gireceği için bölgeyi en iyi şekilde inşaa edip şekillendirecektir. İzole hareketler keskin hatlıdır, direk hedefe yöneleceği için ayarında olmalıdır.

Tam tersine.. Eğer göğüslerin toplanıp gerekli kütleye ulaştıysa, artık şekillendirme zamanı da gelmiştir. Artık, izole hareket devreye gireceği için bölgeyi en iyi şekilde inşaa edip şekillendirecektir. İzole hareketler keskin hatlıdır, direk hedefe yöneleceği için ayarında olmalıdır.
Peki kaç izole hareket yapmak gerekiyor şekillendirme için yani galiba normal göğüs antrenmanımızın içine serpiştiricez şuan programım şu şekilde
Flat Bench Press
Flat Dumbbell Fly
Incline Bench Press
Low Cable Crossover
En son olarakta önceleri dips yapıyordum ama salondan bazıları hacimlenmesini bekle falan dediler bende onlara uydum.Şuan sağ göğüsümün hacminden memnunum.Ama sol göğüsümün ona yetişmesi gerekiyor biraz.Galiba benchteki sol kol dengesizliğinden biraz geride kaldı.
Dips yapmayı bırakıp pullover ı seçtim şuanda göğüs görüntüm beni memnun ediyor.

Bünyeler birbirine göre farklılıklar göstereceği için; (beslenme ve uyku düzenleri) buna buradan kesin birşey söylemek kolay olmamakla birlikte, ikiden fazla izole hareket girilmemelidir diye düşünüyorum şahsen. Memnun olduğun hareketin de psikolojik ve fiziksel açıdan sana avantaj sağlayacağını da unutmamak gerekir.

Bünyeler birbirine göre farklılıklar göstereceği için; (beslenme ve uyku düzenleri) buna buradan kesin birşey söylemek kolay olmamakla birlikte, ikiden fazla izole hareket girilmemelidir diye düşünüyorum şahsen. Memnun olduğun hareketin de psikolojik ve fiziksel açıdan sana avantaj sağlayacağını da unutmamak gerekir.
Aynen öyle ben bu diğerlerine sinir oluyorum salondaki insanlar.Benim hareket hoşuma gidiyor ve yararlı olduğunu düşünüyorum benim için.Böyle dik dik bakıyolar sonra dayanamayıp geliyolar yanıma ve bunu yapmana gerek yok onu yapıcağına bunu yap diye başlıyorlar insanda heves meves kalmıyor.Herkes kabullense şu hareketlerin her bünyede farklı etkiye sahip olduğunu çok iyi olucak :) Açıklamalar için teşekkürler..

Zaten bu sporda tecrübesi olanlara bakıyorum da; onlar insanlara karışmıyorlar. Bilakis yaptıklarıyla tecrübe teşkil edip insanları en iyi şekilde yönlendiriyorlar.

zaten o hareket kanatların en iyi ilk 3hareketinden biri.aynı hareketin iple yapılanı da vardır yukarıdan ipi kendine bele doğru önden yukarıdan aşağı doğru çekersin duruşları aynıdır.dirsekleri hafif kırık olarak doğrudan aşağı indirirsin dirsekler arası kırık olmazsa kanattan çok arka kola vurur.kanat hareketlerinde itme yoktur çekme vardır bu yüzden isimlerinde push değil pull geçer.kanat sırt çekme hareketleri olarak geçer bu yüzden de kanatla arka kol çalışılır itme +çekme olsun diye. Bana birşey öğretmeye kalkmadan önce o şeyi bildigine emin ol sonra saf konumuna düşme.30 40yıllık straight arm lat pulldown u 2dakikada pushdown yaptın burada

Son düzenleme:
Bırakın şu tartışmayı boşverin herkesin bilgisi kendine arkadaşlar herkes bildiğini yapsın

Hareketin adı
straight arm lat pulldown

mesajlarındaki "push"ları pull a çevirmişsin ? : )madem sende "ben yanlış biliyormuşum kardeş sen doğrusunu biliyormuşsun" diyecek erdem yok bu resmi buraya koyayim kim doğru biliyormuş kim yanlış millet görmüş olsun.+olarak hareketin hem adını okumuş olursun hem de nasıl yapıldığını sonra millete yanlış yanlış bilgilerle hava atmaya çalışmazsin umarım. Resmi ben çektim resimdeki yazıların ait olduğu kitap: A dan Zye vücut geliştirme ansiklopedisi. Yazarı:yıllarca Federasyonda merkez hakem kurulunda görev yapmış federasyon ulusal hakemi ve sporcu antrenörü Zülküf Turan. Resim :
ziuo39.jpg

Son düzenleme:
Pullover bazı spor salonlarında yasaklandı diye duydum ben. Göğüs kafeni büyütüyormuş. Bilgisi olan alıntılasın.

Back
Yukarı