Teşekkür ederim birde şunu sormak istiyorum hacimlendirirken göğüs kesmenin zararı nedir hacimden mi kaybederiz ?Ben ayakta yapılanı, sırtın son hareketi olarak yapıyorum, bölgeyi izole etmek için...
Pullover hareketi ismiyle epey gündeme geldiği gibi, göğse vurması tekniğiyle bizi (şahsen beni) pek aydınlatamamıştır. Benche ters yatıp, kalçalarımı yere değdirdiğimde (yere oturur gibi) göğüslerdeki gerilmeyi hissedebiliyorum. Ancak şu lat bölgesini de illa hissetmeye de deli oluyorum.
* Arkadaşım gerekli mi diye sormuş, göğüs kesme zamanı geldiyse.. dips ve cross over hareketlerinin alternatifi olarak gereklidir elbet.
O hareketin adı zaten straight arm lat pulldown . Pushdown degilBeyler lat pull down demiyorum. Pull down yazmisim push down olcak
Peki kaç izole hareket yapmak gerekiyor şekillendirme için yani galiba normal göğüs antrenmanımızın içine serpiştiricez şuan programım şu şekildeTam tersine.. Eğer göğüslerin toplanıp gerekli kütleye ulaştıysa, artık şekillendirme zamanı da gelmiştir. Artık, izole hareket devreye gireceği için bölgeyi en iyi şekilde inşaa edip şekillendirecektir. İzole hareketler keskin hatlıdır, direk hedefe yöneleceği için ayarında olmalıdır.
Birader lat demek lattisimus tan geliyo kanat yani. Pull cekmek push itmek. Bari bilmiyosan konusma insanlar yanlis ogrenmesinO hareketin adı zaten straight arm lat pulldown . Pushdown degil
Aynen öyle ben bu diğerlerine sinir oluyorum salondaki insanlar.Benim hareket hoşuma gidiyor ve yararlı olduğunu düşünüyorum benim için.Böyle dik dik bakıyolar sonra dayanamayıp geliyolar yanıma ve bunu yapmana gerek yok onu yapıcağına bunu yap diye başlıyorlar insanda heves meves kalmıyor.Herkes kabullense şu hareketlerin her bünyede farklı etkiye sahip olduğunu çok iyi olucakBünyeler birbirine göre farklılıklar göstereceği için; (beslenme ve uyku düzenleri) buna buradan kesin birşey söylemek kolay olmamakla birlikte, ikiden fazla izole hareket girilmemelidir diye düşünüyorum şahsen. Memnun olduğun hareketin de psikolojik ve fiziksel açıdan sana avantaj sağlayacağını da unutmamak gerekir.