Protein ve sindirme zaraları 1

bunu zaman gösterecek değilmi en iyi tanık olarak
 
ilginc bir calısma.tabi vucudumuza giren bir cok besinin bir yan etkisi oldugu zaten su goturmez bir gercek. protein fazlası icin yazılanlar gercek olsa da bunun onem derecesini bir daha degerlendirmek gerekir.
kısaca; fazla protein vucada yuk bindiriyor, bu dogru, ancak tuketigimiz diger besinlerde vucudumuzu zorluyor. eger bu sporda gelismek istiyorsak, beslenmemizi ona gore ayarlamamiz gerekiyor ve bunun anlamı bol proteinli beslenmek,ki oyle de yapmalıyız..
protein hesabini da kiloya gore yapmak, en az hata payını saglayacaktır.proteinin sindirim suresi, vucudun belli bir rutinle hareket etmesi, bir sekilde senkronize calısan bir makineye donusturulmesi icin en az degisiklikle besin takviyesi yapılması gerekir. misal bir gun 100gr ertesi gun 160gr daha ertesi gunu 80gr protein alımı teorik olarak uygun olsa bile pratikte verimsiz olur. vucudun gunluk alacagı protein belli bir seviyede tutulması verimi artiracaktir.bu yuzden calıstırılan kas grubuna gore protein alımı pratik bir uygulama olmaz.
bunu zaman gösterecek değilmi en iyi tanık olarak
yazılarınızda turkceye biraz ozen gosterirseniz hem yazılarınız okumak kolaylasır hem de yanlıs anlasılmaların onune gecilir. yazılarınızı cozmek cok vakit alıyor, hekim olacak olabilirsiniz ama burda eczacilar okumuyor sizi di mi?
 
Son düzenleme:
cevap yazmadım bu kadar yazılıp çizilene rağmen..

nedeni siz güzel insanları bir nevi bildiklerinize inanmasını istememdir. inanınki sizin sağlığınızı sizden başkası daha çok önemsemez. beyin bazen gerçeği algılamak istemez. daha doğrusu doğru olduğunu bilsenizde reddetme insan doğasında var. "bir bilinmeyen daha var bildiklerimizin ötesinde geç öteye geç!"

öncelikle proteinin ne olduğunu, nasıl işlemlerden geçtiğini, hücrede miyoz ve mitoz bölünmelerde dna iplikçileri oluşumuna kadar. hangi süreçlerden geçtiği iyibilmek gerekir. özellikle proteinlerin nelere hassas olduğunu. gerçi işin özü vucuda zararları . kimyasal olarak mide değişik gıdalara değişik bir kimyasal çözünmeye gider

matematiksel olarak

belli bir cm3 kap içerisindeki midede

protein tozu hariç doğal gıdalarla beslensek dolu olan bir midede

max 50 gr protein olur buda protein ağırlıklı gıdalarla beslendiğimizi varsayarsak sorun olmazmı?

sizi proteinden soğutmak değil niyetim sadece aşırı proteinin zaraları konumuz. ben proteine karşı değilim sadece günde 5 adet yumurta tüketiyorum tereyağı kullanıyorum peynir ve türevleri almaktayım kırmızı et yemekteyim ama öğün öğün hatta kendimi aç bırakıp belli saatlerde almaktayım. özellikle sigara ve alkol tüketen arkadaşlarımızın karaciğerine daha fazla yük binmektedir. bildiklerimi yazıya aktaramadığım doğrudur. kompozisyon ve anlatımım o kadar iyi değildir ama yüz yüze anlatımda çok başarılıyımdır. sorarak belki daha iyi ari bilgiye sahip olarbilirz. yada duyarlı ve bilinçli arkadaşlarımızla beyin fırtınası oluşturabiliriz. bu konu daha geniş platformlara arkadaş çevremem taşıyacağım.

saygılar arkadaşlar.
 
Son düzenleme:
atakan sana elbette katılıyorum ama bugün yediğimiz fazla yumurta beyazının etin vs biçok yüksek prteinli gıdanın bile ciğerlere böbrekler vs zarar verdiği bilimsel olarak açıklanmıştır bu bi gerçek yane e tabi mükemmel vücuda sahip olmak isteyenler bazı şeylerden ödün vermek vede göz ardı etmek zorundadırlar buna bende dahilim yoksa hergün 1 kg et yicek halide yoktur kimsenn parasıda tabi
:)
 
Back
Yukarı