İnternet üzerinde bir sürü farklı beslenme şekilleri var, ben çoğunu denedim ( düşük karb, yüksek protein vs vs)
Ben yağ oranımı %32den %14e düşürdüm ve kullandığım beslenme yöntemi şu şekilde oldu.
Günde 3 ana öğün yedim, hepsinde kesinlike hem protein, hem karbonhidrat, hemde sebze olmasına çok özen gösterdim. Gramaja hiç bir zaman dikkat etmedim, ancak bunun için bir el yöntemi var. Her öğünümde avuç içi kadar et,tavuk,balık türevi bir protein, yanınada yumruğum kadar karbonhidrat. Onun dışında yağ olarak sabab omletime 1 çay kaşıgı kadar koyuyordum, birde ara öğünlerde badem, kaju, fındık gibi kuruyemişlerden aldım. Onun dışında ne makarnama, pilavıma nede etime yağ kullanmadım.
Bence en sağlıklı beslenme yöntemi bu gibi. Ancak ağırlık çalışmasının bir sürü yöntemi oldugu gibi beslenmeninde bir sürü yöntemi var herkes kendisinde farklı yöntemleri başarılı bulmuş olabilir. En iyisi deniyip kendi vücudunda test etmek.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:05 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:44 ----------
Benim kendimde uyguladığım program bu şekilde, yakşalık olarak kilo başına 2gr protein, 2gr da karbonhidrat alıyorum. bu total karb, ve proteini 3 öğüne bölüyorum ve yanlarına sebze ekliyorum. Öğün sayısı arttırılabilir ancak ben 3 öğün aralak daha rahat hissediyorum, çünkü gün içinde dışarda oluyorum ve istediğim yemeği kolaylıkla bulamıyorum.
Tabikide böyle beslenmek için ağırlık çalışılması lazım, ağırlık çalışmayan sadece cardio yapanların çok farklı bir beslenme programı uygulaması gerekir diye düşünüyorum.