Cevabım, "yapılabiliyorsa" doğal beslenme.
Fakat..
Evde pişirdiğimiz etin GDO'lu mısır,arpa ve soya ile beslenmiş, antibiyotikler dayanmış, kimyasal yollarla şişirilmiş zavallı hayvanların eti olduğunu düşündükten sonra..
Bir de pazardan dahi aldığımız sebzenin bir sürü tarım ilacı ve hormon içerdiğini düşündükten sonra..
Marketlerde "doğal" diye satılan ürünlerin "tamamı" yapay katkılar içerdikten sonra..
Doğal besleniyorum diye kendimizi kandırmaktan öteye gidemiyoruz ne yazık ki..
Ha eğer var ise çevrenizde hayvanını doğal, topraktan biten ot ile, doğal buğday ile besleyen besiciler, etinizi sütünüzü ondan alın, yapılabilecek en sağlıklı şeyi yapmış olursunuz.
Tüketici olarak firmalara karşı şikayet ve protesto mesajları atarsanız dolayısıyla onlarda bu tarz ürünleri üretmekten vazgçeçerler. Bunun için bir bilinç yaratılmalı.
Bu noktada suç bizimmi? Yoksa türkiye sağlık ve tarım bakanlığının suçumu. Türkiye gıda koteksi tamamen üreticiler için hazırlanmış durumda.
Zaten hayvanların fabrika ortamlarına kapatılıp beslenmesi kepazeliktir demiştik.
Bütün hayvanlar doğada otlamalı. Serbestçe ve özgürce dolaşmalı.
Ama siz protesto yapmassanız ve bu ürünleri kullanmaya devam edersiniz, süt tozuda katkı maddeside herşeyi kullanırsanız sonuçta bu adamlar daha çok satar.
Whey protein tozunu sade içmeyi denesin bir çok arkadaşımız. Mumkunse hammaddeler com gidip sade izole whey protein tozu alsınlar.
Mikserde izole whey protein ile portakal suyu güzel karışıyor ama sade suyla içmenizi öneririm. Bir daha kullanacağınızı pek sanmam.
Eğer ikinci ay hiç bir katkı maddesi kullanmadan içebilirseniz buyrun ben buradayım.
Birde idman sonunda Kefirle + Portakal suyunu karıştırıp için.
Birde aldıgınız çeşitli markaların kullandığı aromaların koruyucu maddelerin Mono sodyum glutamat içerip içermediği çeşitli aromaların ve aspartamın nasıl bizi zehirlediğini görmeliyiz.
Whey protein tozu eğer gıda boyaları ve aspartam ile tatlandırılmıyorsa içilebilir.
benim dusuncem bu.
Son düzenleme: