Protein takviyesi

Herkese merhaba

Vucut gelistirme sporuna baslayali 15 gun oldu protein tozu almayi dusunuyorum Yasim: 18 , Boy :1.85 kiloda 82 -85 arasi :)
Tavsiyeleriniz nelerdir arastirmalarim sonucunda hardline whey 3 matrix ve optimum gold standart whey arasinda kaldim

12/24 calisma sisteminde calisiyorum tavsiyerinizi bekliyorum

Kilo ve boy orantısı gayet iyi protein tozu için daha cok erken bir kaç ay sonra takviye olarak alınabilir.
Şuan için beslenmene özen göstermen daha mantıklı olur, protein tozlarını mucıze olarak görme suan için
alsanda bir etkisi olmayacaktır.

Günlük protein ihtiyacını alıyorsan(100 gr) antrenmanlarında iyiyse(full body) protein tozuna ihtiyacın yok. Kreatinede ihtiyacın yok fakat en işe yarar supplement bence.
Wheye gerek yok şuanlık.
Kahvaltida 3 yumurta haslayip sutle iciyorum cayin tadink ozledim
Sanirim protein ihtiyacimi karsilamiyorum

Spordan hemen sonra kac olcek optimum almam gerek kac ml sut yada suyla karistiriyim

Hardline nasil optimuma gore protein orani daha yuksek diyorlar

Dediğine göre günlük 60 gr proteini geçemiyorsun. 2 ölçek alman yeterli olacaktır. 300 ml süt yada su ile karıştır. Ben hardlinenın tadını beğenmedim. Optimum tadı iyi hemde kaliteli.

Dediğine göre günlük 60 gr proteini geçemiyorsun. 2 ölçek alman yeterli olacaktır. 300 ml süt yada su ile karıştır. Ben hardlinenın tadını beğenmedim. Optimum tadı iyi hemde kaliteli.
Ne alakası var optimum kaliteli de matrix patlıcan mi ? Ben ikisini de kullandım şahsen hardline son zamanlarda geliştirdi kendini. Hardline whey 3 matrixte glutamin, keratin ve bcaa da vardır. Hepsi de ihtiyaç olan şeylerdir. Çileklisinde cikolatasina göre birkaç gr daha fazla protein vardır. Yarım yağlı 250 ml sut ile çok rahat içilmektedir. Ben su an hardline kullaniyorum (reklam falan yapıp hardlinedan para falan da almiyorum merak etmeyin) gayette memnunum ve hardline daha ucuzdur. Karar senin saygılar...

Dostum öncelikle başarılar dilerim.
Protein tozuna başlayacağın zaman kullanacağın protein --> Optimum Gold Standart Whey olmalı.
Antremanlarının şiddetini bilmiyorum ama iyi antreman çıkartmak istiyor isen "BSN Noxplode 2.0" kullanmanı şiddetle tavsiye ediyorum. Antremanların vazgeçilmezidir. İlk etapta protein kullanana kadar BCAA olarak "Scivation Xtendt" kullanabilirsin bu sende oluşan kas yıkımının onarımını sağlayacaktır.

Ne alakası var optimum kaliteli de matrix patlıcan mi ? Ben ikisini de kullandım şahsen hardline son zamanlarda geliştirdi kendini. Hardline whey 3 matrixte glutamin, keratin ve bcaa da vardır. Hepsi de ihtiyaç olan şeylerdir. Çileklisinde cikolatasina göre birkaç gr daha fazla protein vardır. Yarım yağlı 250 ml sut ile çok rahat içilmektedir. Ben su an hardline kullaniyorum (reklam falan yapıp hardlinedan para falan da almiyorum merak etmeyin) gayette memnunum ve hardline daha ucuzdur. Karar senin saygılar...

Neden o kadar çıkıştın anlamış değilim. Hardline 3matrixden 4 kutu bitirdim. Optimum dan 2 kutu kullandım. Optimumun tadı hardline a göre çok üstündü. Glutamin öncüleri bağırsak için enerji olarak kullanıyor kasları ulaşmıyor zaten. Bcaa olmayan whey var mı? Kreatin konusunda yardımcı olabilir.
Aynı zamanda hardline yerli firma olmasına karşın fiyatları çok yüksek. Fiyat konusu ise Genrise daha akıllı bir seçim olacaktır.

Protein denilince fiyat performans olarak Optimum Gold Standart Whey harici akla ne gelebilir ki..
Ben gece yatmadan lor peyniri yada ton balığı yiyorum.
Her sabah 5 yumurta bunların 2 tanesini tam şeklinde tüketiyorum.
Öğlen yemeğim 2 tabak yemek ile 1 tabak pilav(pirinç).
Akşam yine protein içeren yemek ile pilav (pirinç yada bulgur)
Bol bol süt ürünleri tüketmeye bakıyorum.
Çikolata, meyve suları, kola türü gazlı içecekleri kesinlikle tüketmiyorum.
------
Şiddetli antreman, Kas onarımına dair protein yüklü gıda tüketimi.. Tüm bunlar sonrasında dinlenme.. 6-8 Saat deliksiz uyku.
İyi bir fiziğe sahip olmak istiyorsan yediklerine kesinlikle dikkat edip iyi dinlenmelisin.

Back
Yukarı