merak edenler için yukardaki bilgilere ek olarak aşağıdaki tabloyu ekledim protein / yağ oranlarını excelde hesaplayıp sizlerle paylaşmak istedim( belki googlada vardır ama çok aramadım)
görüldüğü üzere protein/yağ oranı en yüksek olan patlamış mısır ancak onunda karbo oranı çok yüksek bu yüzden fazla alımı sıkıntılı olabilir
diğer taraftan ayçiçek çekirdeği ve kabak çekirdeği hem protein/yağ oranı açısından diğerlerine nazaran yüksek hemde karbo miktarları ideal
ancak benim tablodan çıkardığım sonuç bir vucut geliştirmeci için en ideal kuruyemiş protein kaynağı kabak çekirdeğidir
hem protein/yağ oranı yüksek hemde karbo oranı idealdir.
unutulmamalıki ne olursa olsun içerlerinde bulunan yağ sebebiyle fazla tüketim yağlanma ve kilo alımına sebep verebilir.
öğün aralarında atıştırmalık olarak alınabilir.
Kuruyemişler Kalori Yağ Protein Protein/yağ oranı Karbonhidrat
Ayçekirdeği 570 kcal 49,60 22,80 0,46 18.8 g
Badem 580 kcal 50,60 21,26 0,42 19.74 g
Brezilya Cevizi 685 kcal 68,00 15,00 0,22 2 g
Ceviz 654 kcal 65,30 15,20 0,23 13.8 g
Çamfıstığı 673 kcal 68,40 13,40 0,20 13.1 g
Fındık 630 kcal 61,00 15,00 0,25 17 g
Fıstık 557 kcal 44,50 20,60 0,46 28 g
Hindistancevizi 350 kcal 34,00 3,30 0,10 15.23 g
Kabak Çekirdeği 570 kcal 45,00 27,00 0,60 13 g
Karışık Kuruyemiş 615 kcal 56,20 15,50 0,28 22.3 g
Kasu Cevizi (Kaju Fıstığı) 565 kcal 47,00 18,40 0,39 27 g
Kestane 195 kcal 1,40 1,80 1,29 44.2 g
Keten Tohumu 530 kcal 42,20 18,30 0,43 28.9 g
Patates Cipsi 536 kcal 37,00 7,00 0,19 52.9 g
Patlamış Mısır 380 kcal 4,00 12,00 3,00 78 g
Pekan Cevizi 690 kcal 72,00 9,00 0,13 14 g
Susam Çekirdeği 573 kcal 49,70 17,70 0,36 23.5 g
Yerfıstığı 570 kcal 48,00 25,00 0,52 21 g
Genişletmek için tıkla...