Protein alımının bir yolu daha KURUYEMİŞLER ( BESİN DEĞERLERİ )

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve 1reex1 tarafından 8 Ocak 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 21 üye.
  1. dontyouloveme
    Offline

    dontyouloveme Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    100
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    18
    Kuruyemiş çok çabuk yağlandırıyor ben tavsiye etmiyorum
     
    tero bunu beğendi.
  2. Bodyyci
    Offline

    Bodyyci Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    422
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    İstanbul
    Bazı gunler 100 gr fındık 100 gr sarı leblebı yıyorum . sorun olur mu yag yakmamda cayla ıyı gıdıyo :)
     
  3. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    merak edenler için yukardaki bilgilere ek olarak aşağıdaki tabloyu ekledim protein / yağ oranlarını excelde hesaplayıp sizlerle paylaşmak istedim( belki googlada vardır ama çok aramadım)
    görüldüğü üzere protein/yağ oranı en yüksek olan patlamış mısır ancak onunda karbo oranı çok yüksek bu yüzden fazla alımı sıkıntılı olabilir
    diğer taraftan ayçiçek çekirdeği ve kabak çekirdeği hem protein/yağ oranı açısından diğerlerine nazaran yüksek hemde karbo miktarları ideal
    ancak benim tablodan çıkardığım sonuç bir vucut geliştirmeci için en ideal kuruyemiş protein kaynağı kabak çekirdeğidir
    hem protein/yağ oranı yüksek hemde karbo oranı idealdir.

    unutulmamalıki ne olursa olsun içerlerinde bulunan yağ sebebiyle fazla tüketim yağlanma ve kilo alımına sebep verebilir.
    öğün aralarında atıştırmalık olarak alınabilir.
    Kuruyemişler Kalori Yağ Protein Protein/yağ oranı Karbonhidrat
    Ayçekirdeği 570 kcal 49,60 22,80 0,46 18.8 g
    Badem 580 kcal 50,60 21,26 0,42 19.74 g
    Brezilya Cevizi 685 kcal 68,00 15,00 0,22 2 g
    Ceviz 654 kcal 65,30 15,20 0,23 13.8 g
    Çamfıstığı 673 kcal 68,40 13,40 0,20 13.1 g
    Fındık 630 kcal 61,00 15,00 0,25 17 g
    Fıstık 557 kcal 44,50 20,60 0,46 28 g
    Hindistancevizi 350 kcal 34,00 3,30 0,10 15.23 g
    Kabak Çekirdeği 570 kcal 45,00 27,00 0,60 13 g
    Karışık Kuruyemiş 615 kcal 56,20 15,50 0,28 22.3 g
    Kasu Cevizi (Kaju Fıstığı) 565 kcal 47,00 18,40 0,39 27 g
    Kestane 195 kcal 1,40 1,80 1,29 44.2 g
    Keten Tohumu 530 kcal 42,20 18,30 0,43 28.9 g
    Patates Cipsi 536 kcal 37,00 7,00 0,19 52.9 g
    Patlamış Mısır 380 kcal 4,00 12,00 3,00 78 g
    Pekan Cevizi 690 kcal 72,00 9,00 0,13 14 g
    Susam Çekirdeği 573 kcal 49,70 17,70 0,36 23.5 g
    Yerfıstığı 570 kcal 48,00 25,00 0,52 21 g
     
  4. Ayerten
    Offline

    Ayerten Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    18
    arkadaşlar kuruyemişlerden sağlıklı yağ sağlamak için muhakkak kavrulmamış yani çiğ olanları tercih edin.kavrulmuşlarda bol miktarda tras yağ bulunmaktadır.Hatta pratik olmasada kabuklu şekilde alınmasını tavsiye ederim, şahsen ben öyle tüketiyorum.
     
  5. Terminatörcük
    Offline

    Terminatörcük Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    117
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Tekniker
    Yer:
    İstanbul
    Tartışmayı okurken zevkle fındık badem ve kajudan toplam 100 gr a yakın yedim yarım saate antrenmana giricem kuruyemiş hem şişkinlik yapmıyor rahatsız etmıyor dıye bıraz antrenman öncesi biraz sonrası kullanıyorum hergun olmasada, kaliteli olan her yağa ihtiyacı var vücudun bunu unutmamak gerek
     
  6. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    En uygunu badem bence veya tuzsuz fistik, cok abartmamak lazim kalori saglam :)
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 11 Ocak 2014
  7. Wicca
    Offline

    Wicca Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2014
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Şahsi kanaatim ara öğünlerde fındık gibi, tuzlu fıstık gibi, tuzlu fıstık olmasa bile kabuklu fıstık gibi (tuzsuz olması ve işlenmemiş halde bulması daha kolay olduğundan) çok sık olmamakla birlikte haftada 1 veya 2 gün 100 gram tüketilebilir. Yararlı yağlara sahip olmaları nedeniyle hem ara öğünlerde protein kazanımı sağlar, diri ve enerjik kalmanızı sağlar (özellikle fındık kan dolaşımını hızlandırdığından) tavsiye ederim. Ama özellikle tavsiye ettiğim kuru yemişler kabuklu fıstık ve çiğ badem. İşlenmemiş bulma ihtimali daha kolay olduğundan tüketim açısından da bir problem, soru işareti çıkarmaz. Ama elbette çok sık tüketildiğinde yağlanma yapacaktır. Haftada 1 veya 2 gün küçük küçük kaçamaklar yapabilirsiniz tabi.
     
  8. ibrahm1126
    Offline

    ibrahm1126 Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2011
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11

    İşte çalıştığım sırada ara öğün yapmak istiyorum ve kuruyemiş düşünüyorum
    10.00' 50 gr kuruyemiş
    12.00 öğle yemeği
    14.30 50 gr kuruyemiş şeklinde HER GÜN ara öğün olarak kullansam bi sıkıntı olurmu ? Yani bir gün badem bir gün ceviz vs.. değiştirerek fakat her gün :) yada ara öğün olarak iş yerinde tüketebileceğim farklı şeyler de olabilir :) Yardımcı olursanız cok sevınırım.
     
    Son düzenleme: 17 Mayıs 2016
  9. Bodyyci
    Offline

    Bodyyci Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    422
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    İstanbul
    Kuruyemiş bağımlılık yapıyorrrr yaaa
     

Sayfayı Paylaş