Protein alımının bir yolu daha KURUYEMİŞLER ( BESİN DEĞERLERİ )

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1reex1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merak edenler için yukardaki bilgilere ek olarak aşağıdaki tabloyu ekledim protein / yağ oranlarını excelde hesaplayıp sizlerle paylaşmak istedim( belki googlada vardır ama çok aramadım)
görüldüğü üzere protein/yağ oranı en yüksek olan patlamış mısır ancak onunda karbo oranı çok yüksek bu yüzden fazla alımı sıkıntılı olabilir
diğer taraftan ayçiçek çekirdeği ve kabak çekirdeği hem protein/yağ oranı açısından diğerlerine nazaran yüksek hemde karbo miktarları ideal
ancak benim tablodan çıkardığım sonuç bir vucut geliştirmeci için en ideal kuruyemiş protein kaynağı kabak çekirdeğidir
hem protein/yağ oranı yüksek hemde karbo oranı idealdir.

unutulmamalıki ne olursa olsun içerlerinde bulunan yağ sebebiyle fazla tüketim yağlanma ve kilo alımına sebep verebilir.
öğün aralarında atıştırmalık olarak alınabilir.
Kuruyemişler Kalori Yağ Protein Protein/yağ oranı Karbonhidrat
Ayçekirdeği 570 kcal 49,60 22,80 0,46 18.8 g
Badem 580 kcal 50,60 21,26 0,42 19.74 g
Brezilya Cevizi 685 kcal 68,00 15,00 0,22 2 g
Ceviz 654 kcal 65,30 15,20 0,23 13.8 g
Çamfıstığı 673 kcal 68,40 13,40 0,20 13.1 g
Fındık 630 kcal 61,00 15,00 0,25 17 g
Fıstık 557 kcal 44,50 20,60 0,46 28 g
Hindistancevizi 350 kcal 34,00 3,30 0,10 15.23 g
Kabak Çekirdeği 570 kcal 45,00 27,00 0,60 13 g
Karışık Kuruyemiş 615 kcal 56,20 15,50 0,28 22.3 g
Kasu Cevizi (Kaju Fıstığı) 565 kcal 47,00 18,40 0,39 27 g
Kestane 195 kcal 1,40 1,80 1,29 44.2 g
Keten Tohumu 530 kcal 42,20 18,30 0,43 28.9 g
Patates Cipsi 536 kcal 37,00 7,00 0,19 52.9 g
Patlamış Mısır 380 kcal 4,00 12,00 3,00 78 g
Pekan Cevizi 690 kcal 72,00 9,00 0,13 14 g
Susam Çekirdeği 573 kcal 49,70 17,70 0,36 23.5 g
Yerfıstığı 570 kcal 48,00 25,00 0,52 21 g
 
arkadaşlar kuruyemişlerden sağlıklı yağ sağlamak için muhakkak kavrulmamış yani çiğ olanları tercih edin.kavrulmuşlarda bol miktarda tras yağ bulunmaktadır.Hatta pratik olmasada kabuklu şekilde alınmasını tavsiye ederim, şahsen ben öyle tüketiyorum.
 
Tartışmayı okurken zevkle fındık badem ve kajudan toplam 100 gr a yakın yedim yarım saate antrenmana giricem kuruyemiş hem şişkinlik yapmıyor rahatsız etmıyor dıye bıraz antrenman öncesi biraz sonrası kullanıyorum hergun olmasada, kaliteli olan her yağa ihtiyacı var vücudun bunu unutmamak gerek
 
En uygunu badem bence veya tuzsuz fistik, cok abartmamak lazim kalori saglam :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsi kanaatim ara öğünlerde fındık gibi, tuzlu fıstık gibi, tuzlu fıstık olmasa bile kabuklu fıstık gibi (tuzsuz olması ve işlenmemiş halde bulması daha kolay olduğundan) çok sık olmamakla birlikte haftada 1 veya 2 gün 100 gram tüketilebilir. Yararlı yağlara sahip olmaları nedeniyle hem ara öğünlerde protein kazanımı sağlar, diri ve enerjik kalmanızı sağlar (özellikle fındık kan dolaşımını hızlandırdığından) tavsiye ederim. Ama özellikle tavsiye ettiğim kuru yemişler kabuklu fıstık ve çiğ badem. İşlenmemiş bulma ihtimali daha kolay olduğundan tüketim açısından da bir problem, soru işareti çıkarmaz. Ama elbette çok sık tüketildiğinde yağlanma yapacaktır. Haftada 1 veya 2 gün küçük küçük kaçamaklar yapabilirsiniz tabi.
 
merak edenler için yukardaki bilgilere ek olarak aşağıdaki tabloyu ekledim protein / yağ oranlarını excelde hesaplayıp sizlerle paylaşmak istedim( belki googlada vardır ama çok aramadım)
görüldüğü üzere protein/yağ oranı en yüksek olan patlamış mısır ancak onunda karbo oranı çok yüksek bu yüzden fazla alımı sıkıntılı olabilir
diğer taraftan ayçiçek çekirdeği ve kabak çekirdeği hem protein/yağ oranı açısından diğerlerine nazaran yüksek hemde karbo miktarları ideal
ancak benim tablodan çıkardığım sonuç bir vucut geliştirmeci için en ideal kuruyemiş protein kaynağı kabak çekirdeğidir
hem protein/yağ oranı yüksek hemde karbo oranı idealdir.

unutulmamalıki ne olursa olsun içerlerinde bulunan yağ sebebiyle fazla tüketim yağlanma ve kilo alımına sebep verebilir.
öğün aralarında atıştırmalık olarak alınabilir.
Kuruyemişler Kalori Yağ Protein Protein/yağ oranı Karbonhidrat
Ayçekirdeği 570 kcal 49,60 22,80 0,46 18.8 g
Badem 580 kcal 50,60 21,26 0,42 19.74 g
Brezilya Cevizi 685 kcal 68,00 15,00 0,22 2 g
Ceviz 654 kcal 65,30 15,20 0,23 13.8 g
Çamfıstığı 673 kcal 68,40 13,40 0,20 13.1 g
Fındık 630 kcal 61,00 15,00 0,25 17 g
Fıstık 557 kcal 44,50 20,60 0,46 28 g
Hindistancevizi 350 kcal 34,00 3,30 0,10 15.23 g
Kabak Çekirdeği 570 kcal 45,00 27,00 0,60 13 g
Karışık Kuruyemiş 615 kcal 56,20 15,50 0,28 22.3 g
Kasu Cevizi (Kaju Fıstığı) 565 kcal 47,00 18,40 0,39 27 g
Kestane 195 kcal 1,40 1,80 1,29 44.2 g
Keten Tohumu 530 kcal 42,20 18,30 0,43 28.9 g
Patates Cipsi 536 kcal 37,00 7,00 0,19 52.9 g
Patlamış Mısır 380 kcal 4,00 12,00 3,00 78 g
Pekan Cevizi 690 kcal 72,00 9,00 0,13 14 g
Susam Çekirdeği 573 kcal 49,70 17,70 0,36 23.5 g
Yerfıstığı 570 kcal 48,00 25,00 0,52 21 g


İşte çalıştığım sırada ara öğün yapmak istiyorum ve kuruyemiş düşünüyorum
10.00' 50 gr kuruyemiş
12.00 öğle yemeği
14.30 50 gr kuruyemiş şeklinde HER GÜN ara öğün olarak kullansam bi sıkıntı olurmu ? Yani bir gün badem bir gün ceviz vs.. değiştirerek fakat her gün :) yada ara öğün olarak iş yerinde tüketebileceğim farklı şeyler de olabilir :) Yardımcı olursanız cok sevınırım.
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı