Selamlar, hemen söze geçeyim. 4.ayı bitirip 5. aya geçiyorum. Bu süre zarfında ölçü aldım her ay. Vücudum alışsın diye de şimdiye dek bu tarz sorulara girmedim. Artık zamanı gelmiştir diye düşünüyorum, zira aynı hareketleri yapıyorum birkaç değişiklik dışında. Yaptığım tek şey azalan tekrar piramit sistemiyle ağırlığı artırmak. Programım şöyle :
* A + B / 1 gün ara / A + B olarak haftada 4 gün çalışıyorum
* Küçük kas gruplarını 3 set, büyük kas gruplarını 4 set ve piramit sistemiyle çalışıyorum)
A çalışması
Göğüs = Bench + Incline + Butterfly + Decline dumbbell press ( yeni ekledim )
Bacak = Seated leg curl + Leg extensions + Squat ( smitch makinede / leg presi çıkardım )
Pazu = Ez Bar curls + Hammer dumbbell curls + Two arms barbell preacher curls
B çalışması
Kanat = Wide grip pulldown + Wide grip rear pulldown + Seated cable row
Omuz = One arm front deltoid dumbbell raises + One arm side deltoid laterals + Barbell behind neck press ( military press makinesi dengesiz gibiydi, bıraktım )
Arka kol = Triceps pushdowns düz bar + Triceps pushdowns ip + Dumbbell arka kol
1- Hangi kas grubuna hangi hareket eklenmeli, çıkarılmalı veya değiştirilmeli?
2- Olmazsa olmaz hareketler ( bench, barbell curl vs. ) hep kalmalı mı?
3- Hem süre sıkıntısı açısından hem de kasları overtranninge sokmamak için şınav, dips, deadlift, barfiks gibi hareketleri yapmıyorum / yapamıyorum. Bunları programa dahil etmeli miyim?
Uzun oldu ama soruların cevapları için böyle açıklamaların istendiğini düşünerek yazdım. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
* A + B / 1 gün ara / A + B olarak haftada 4 gün çalışıyorum
* Küçük kas gruplarını 3 set, büyük kas gruplarını 4 set ve piramit sistemiyle çalışıyorum)
A çalışması
Göğüs = Bench + Incline + Butterfly + Decline dumbbell press ( yeni ekledim )
Bacak = Seated leg curl + Leg extensions + Squat ( smitch makinede / leg presi çıkardım )
Pazu = Ez Bar curls + Hammer dumbbell curls + Two arms barbell preacher curls
B çalışması
Kanat = Wide grip pulldown + Wide grip rear pulldown + Seated cable row
Omuz = One arm front deltoid dumbbell raises + One arm side deltoid laterals + Barbell behind neck press ( military press makinesi dengesiz gibiydi, bıraktım )
Arka kol = Triceps pushdowns düz bar + Triceps pushdowns ip + Dumbbell arka kol
1- Hangi kas grubuna hangi hareket eklenmeli, çıkarılmalı veya değiştirilmeli?
2- Olmazsa olmaz hareketler ( bench, barbell curl vs. ) hep kalmalı mı?
3- Hem süre sıkıntısı açısından hem de kasları overtranninge sokmamak için şınav, dips, deadlift, barfiks gibi hareketleri yapmıyorum / yapamıyorum. Bunları programa dahil etmeli miyim?
Uzun oldu ama soruların cevapları için böyle açıklamaların istendiğini düşünerek yazdım. Cevaplarınız için teşekkür ederim.