Programım sizce nekadar dogru?

Arkadaşlar oncelikle şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. Ben body buildingi 1 ay kadar bilgisizce yani başı boş olarak yaptım . Hergün bütün kas gruplarına 3 er hareket girdim . Fakat yeni yazıldıgım spor salonunda hocalarla konustugumda bunun yanlıs oldugunu soylediler ve bana su programı yazdılar sizce bu nekadar dogru ?

P.tesi ve Perşembe = Gögüs Press , Gögüs açış , Pulower , Barfiks , Kanat-Lat , Makine rowing , Alına Pres , Push Down , Halat.

Salı ve Cuma = Trapez , Omuz Pres , Omuz açış , Ön omuz , Arka omuz , Ayakta pazu ( halter ile ) , Sehpada pazu , Konsantre Pazu .

Çarşamba ve Cumartesi ( İstegime Baglı ) = Kardiyo calısmam onerildi biraz göbek , kalça ve basenimin oldugunu düşündügüm için.

1.88 boyunda 82 kiloyum. Günde 4 civari öğün yemek yiyorum . Vede bu setleri 3x10 olarak yapyorum vede girebildigim agırlıga giriyorum maximum seviyede yapmaya calısıyorum yani mesela press 18 x 2 + halter agırlıgı.
 
forumda cevaplar mevcut okumanı tavsiye ederim
tekrar yazacak olursam yeni başlayanlar ilk bir kaç ay temel hareketlerle güçlenmeli
herbir ana grubu çalıştırmalı
antreman sonrası en az bir gün dinlenmeli
aşırı hızlı ve ağar kilolarla gitmemeli
hareketleri nasıl yapacağını öğrenmeli
vucudunu tanımalı
ana hareketlerden kastım
bench press dumbell fly barbel curl-bilek curl
dinlenme
ters şinav -push down -omuza press-yana açış-karın
dinlenme
barfiks-çok hafif ağırlıklı deadlift-row-bacak

gibi
 
Back
Yukarı