Mehmet NİSLİ
Üye
Arkadaşlar merhaba. Sporda 4 ayımı bitirdikten sonra (kendi talebim doğrultusunda) hocam programımı değiştirdi. İlk dört ay, haftada 5 gün, her bölgeyi iki kez çalıştırıyordum. Son 1 ayda gelişimimin yavaşladığı hissedince hocam programı değiştirdi. Artık her bölgeyi haftada bir gün çalıştırıyorum. İlk başladığımda genel olarak 4x12'lik setler yapıyordum. Yeni programda hoca 4x8'e düşürdü. 12 tekrara ulaşmak için kiloları biraz hafif tutuyordum. 8 tekrarda gücüm yerine olduğundan maksimum kilo ile çalışıyorum. Böyle olunca da spora ilk başladığımdaki kas ağrıları geri geldi. İlk anda kaslarım daha iyi gelişecek diye düşündüm ama sonra "acaba kasları eritmeye mi başlıyorum" diye de düşünmeye başladım. Tecrübeli arkadaşlardan şunu öğrenmek istiyorum;
- Her bölgeyi haftada 2 kez çalıştırmaktan 1 kez çalıştırmaya düşürmek gelişimimi artırır mı?
- Hissettiğim kas ağrıları iyiye işaret mi? Yoksa 4 aydan sonra bu ağrıları tekrardan hissetmek, kasları erittiğim manasına mı geliyor?
Şimdiden teşekkür ederim.
- Her bölgeyi haftada 2 kez çalıştırmaktan 1 kez çalıştırmaya düşürmek gelişimimi artırır mı?
- Hissettiğim kas ağrıları iyiye işaret mi? Yoksa 4 aydan sonra bu ağrıları tekrardan hissetmek, kasları erittiğim manasına mı geliyor?
Şimdiden teşekkür ederim.