Press'siz Göğüs Antrenmanı

Barbel ile yaparken göğsünüzü hissedebiliyor iseniz devam edebilirsiniz.
Bar ile dumbell arasındaki farkı sitede bir arkadaş şöyle özetliyor; "Barbell kasa çok yönlü hareket imkanı sağlamadığı için ufak kas gruplarını devre dışı bırakıp en ağır kiloları kaldırmanıza olanak sağlar. Dumbell ise bu ufak kas gruplarını da aktive eder. Gelelim barla yapılan aktivitede eşitsizliğe. İnsanların solak veya sağlak olmasına göre günlük ağır işlerde vücut bir tarafı daha fazla kullanır. Sonuçta azda olsa bir güç farkı ortaya çıkar. Her ne kadar barla yapılan egzersizlerde denge sağlansada her zaman ufak bir fark olacaktır."
2 ay oldu gogus hareketlerine baslayali, omuz sakatligim vardi, 2 aydir kuvvet calismalari yapiyorum ve ust gogus agirlikli calisiyorum orayi eksik hissettigim icin.

Pazartesi calistiktan sonra carsambaya kadar agriyor, bu agrilar kismen calistigini gosterir ama acikladiginiz kucuk kas gruplari ve saglak solak olma konusu dumbbell secmek icin epey gecerli bir sebep :)

Peki lower cable crossover yapmaya devam edeyim mi ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yapabilirsin. Ayarlanabilir olması açısından avantajlı, istediğin bölgeyi hissettirecek açıyı kendin ayarlayabilirsin. Zaten hafif ağırlık ile yapıldığı için sakatlığınızı nüksettirmeyeceğini düşünüyorum.

QUOTE="Thesyseng, post: 1054587, member: 149730"]2 ay oldu gogus hareketlerine baslayali, omuz sakatligim vardi, 2 aydir kuvvet calismalari yapiyorum ve ust gogus agirlikli calisiyorum orayi eksik hissettigim icin.

Pazartesi calistiktan sonra carsambaya kadar agriyor, bu agrilar kismen calistigini gosterir ama acikladiginiz kucuk kas gruplari ve saglak solak olma konusu dumbbell secmek icin epey gecerli bir sebep :)

Peki lower cable crossover yapmaya devam edeyim mi ?

Sent from my iPhone using Tapatalk[/QUOTE][DOUBLEPOST=1454619071][/DOUBLEPOST]
Ben ilk başladığımda (ilk spor salonuna adım atışım 14-15) ronnie coleman'ı taklit ediyordum mesela, göğüse 5-6 hareket yapmalar, sayısız set girmeler, yarım tekrarlar, droplar yakıyordum yıkıyordum ortalığı... ve şuanda en verimsiz bölgem göğüs :)

Çok uzatmayacağım, son bir kaç aydır powerlifting ilgim sebebiyle göğüse sadece tek hareket giriyorum. Yaptığım en en doğru hareket oldu.
Fotoğraflarınızı içerir konu var mı?

Ben ilk başladığımda (ilk spor salonuna adım atışım 14-15) ronnie coleman'ı taklit ediyordum mesela, göğüse 5-6 hareket yapmalar, sayısız set girmeler, yarım tekrarlar, droplar yakıyordum yıkıyordum ortalığı... ve şuanda en verimsiz bölgem göğüs :)

Çok uzatmayacağım, son bir kaç aydır powerlifting ilgim sebebiyle göğüse sadece tek hareket giriyorum. Yaptığım en en doğru hareket oldu.
Adam gibi salona geçeyim benimde hayalim powerlifting :) estetik powerlifting diye düzeltmek gerekebilir :P

Ee hazır yakaladım sorayım :D 2 aydır deadlift yapıyorum 50 kg ile başlamıştım şu an 100 kg 3 rep kadar çıkıyor nasıl dersin 2 ayda ?

YOU THINK BIG

YOU GET BIG

İçinde maksimum 2-3 press olduğu dilediğin hareketli belirli periyotlarda varyasyonlarla çalışabilirsin. 1 tane açış yeter.
Burada spesifik bir durum yok. Yani illa şu press bu press sözkonusu değil. Fotoğraf eklersen göğüs yapını görür belki daha işine yarayacak şeyler yazabiliriz.
Bu sporda 5 ay hiçbir şeydir. Zamanla araştırır bu sporun tüm disiplinini ve beslenme rutinini oluşturursun. Kolaylıklar dilerim.
Ust ve alt göğüs icin acisa gerek var mi

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ben şu şekilde çalışıyorum
bench press 4x12 10 8 6
dumbell fly 4x12
inçline bench press 4 x12 10 8 6
inçline dumbell fly 4x12
şınav

Tek bolge ant. için göğüs gününde kac hareket girmek faydali olur buyume hacim icin

Kaç hareket olduğu önemli değil, önemli olan hareketi düzgün ve şiddetli bir çalışmayla bitirmektir.
Ben 4 veya en fazla 5 hareketle bitiriyorum sağlam bir pump almak için ağır ve piramit sistemi çalışıyorum kaslarım 3 gün felaket ağrıyor

Kaç hareket olduğu önemli değil, önemli olan hareketi düzgün ve şiddetli bir çalışmayla bitirmektir.
Ben 4 veya en fazla 5 hareketle bitiriyorum sağlam bir pump almak için ağır ve piramit sistemi çalışıyorum kaslarım 3 gün felaket ağrıyor
Kac set yapiyorsun tekrar sayilarin kac

Back
Yukarı