Pirinç pilavı lapa oluyor

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve treblek tarafından 12 Eylül 2018 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. treblek
    Offline

    treblek Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2018
    Mesajlar:
    275
    Beğenileri:
    48
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Mersin
    Merhaba arkadaşlar . Her pilavım az çok lapa oluyor. Hiç yıkamayınca iyi kavuruyorum daha az oluyor ama sağlıksızmış. Yikayınca da güzel kadar süzsem de şu kalıyor üzerinde ve kavurmaya çalışırken tencereye yapışıyor garanti lapa oluyor. Öneriniz var mı?
     
  2. aslangur
    Offline

    aslangur Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2013
    Mesajlar:
    1.373
    Beğenileri:
    677
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yağını, tuzunu az koyuyorsun
     
  3. treblek
    Offline

    treblek Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2018
    Mesajlar:
    275
    Beğenileri:
    48
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Mersin
    Hocam yağ bir çorba kaşığından daha az tuz 2 gr. Ölçülü olduğu için artıramıyorum. Sizce teflon tencere alsam yapışma sorunu yaşar mıyım?
     
  4. sinful
    Offline

    sinful Bölüm MOD Yönetici Bölüm MOD

    Katılım:
    30 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    216
    Beğenileri:
    95
    Ödül Puanları:
    38
  5. KGKVBK
    Offline

    KGKVBK Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2018
    Mesajlar:
    38
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Şöyle taktik vereyim su pirincin üstüne hafif çıksın daha su koyma :D
     
  6. ShreddedLion
    Offline

    ShreddedLion Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2018
    Mesajlar:
    287
    Beğenileri:
    171
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Pirinçleri çok iyi yıka. Yani önce süzgece koy. Yıkamaya başla. Su bulanık akıyor ya işte o su duru akana kadar yıka 2-3 dakika sürer. Sonra yağınla tuzunla yine bildiğin gibi kavur. Üzerine bir parmak ucu geçecek kadar su koy. Su kaynayana kadar yüksek ateşte tut. Kaynamaya başlayınca en kısık ateşe al pişir. Böylece az su çekecek ve kalanı da buharlaşacak. Sonra bırak 5 dakika kadar dem alsın. Ayrıca teflona bulaşma. Fazlasıyla zararlı.
     

Sayfayı Paylaş