Merhaba arkadaşlar . Her pilavım az çok lapa oluyor. Hiç yıkamayınca iyi kavuruyorum daha az oluyor ama sağlıksızmış. Yikayınca da güzel kadar süzsem de şu kalıyor üzerinde ve kavurmaya çalışırken tencereye yapışıyor garanti lapa oluyor. Öneriniz var mı?
Hocam yağ bir çorba kaşığından daha az tuz 2 gr. Ölçülü olduğu için artıramıyorum. Sizce teflon tencere alsam yapışma sorunu yaşar mıyım?
Pirinçleri çok iyi yıka. Yani önce süzgece koy. Yıkamaya başla. Su bulanık akıyor ya işte o su duru akana kadar yıka 2-3 dakika sürer. Sonra yağınla tuzunla yine bildiğin gibi kavur. Üzerine bir parmak ucu geçecek kadar su koy. Su kaynayana kadar yüksek ateşte tut. Kaynamaya başlayınca en kısık ateşe al pişir. Böylece az su çekecek ve kalanı da buharlaşacak. Sonra bırak 5 dakika kadar dem alsın. Ayrıca teflona bulaşma. Fazlasıyla zararlı.