Patates Püresi!

Striker

Üye
Arkadaşlar patates püresini makrna-pilav bunların yerine kullanabilrmiyiz geçen keşfettim toz poşetlerde çok ta kolay sağlıklı duruyor danışmak istedim içine 0 yap tuz koyuyorum o toz bi bardak süt ve bir bardak süt 5 dakka karıştır oluyorr önerilerinizi bekliyorum

benim bildiğim patates püresi şekeri aniden yükseltip hızlı düşürme yetisine sahip..yanında bi yoğun(ezikçesi kompleks) karbo olmadan bence sakat

bence hıcbır sakıncası yok sonucta patateste kompleks karbonhıdrat

eger bu yonteme basvurcaksan oyle 50gr lık paketler yerıne benım gıbı ınternetten 2-3kıloluk sıparısler verebılırsın bu daha hesaplı olyor

bence hıcbır sakıncası yok sonucta patateste kompleks karbonhıdrat

eger bu yonteme basvurcaksan oyle 50gr lık paketler yerıne benım gıbı ınternetten 2-3kıloluk sıparısler verebılırsın bu daha hesaplı olyor

Patateste nişasta olduğundan ve nişasta da kana çok hızlı karıştığından kan şekerini çabuk yükseltip insülini arttırarak yağ depolanmasına sebep oluyor diye biliyorum. Hatalıysam düzeltin.

Toz olarak almaya gerek var mı? Yapılışı da gayet kolay. Doğal olursa içiniz de rahat olur.

Malzemeler:
4 Adet Orta Boy Patates
1 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz

Ön Hazırlık:
4 Adet Orta boy patates yaklaşık 500 gr. Patatesler yıkanacak. Uygun büyüklükte olmayan iri patatesler, yıkandıktan sonra ortadan ikiye bölünecek.

Patatesin Haşlanması:
Ocak üzerindeki tencereye, patatesler aktarılacak. Patateslerin üzerlerini kapatıncaya kadar, soğuk su ilave edilecek. Ocak normal ısı da olacak. Tenceredaki su kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek.
Saat'a bakılacak bir yere not edilecek. 30 dakika sonra patatesleriniz soyulmaya hazır. Patatesler soğuduktan sonra, rendelenecek.

Maharetini Göster:
Ocak üzerindeki tencereye, 1 Yemek kaşığı tereyağı konulacak, ısıtlacak. Üzerine rendelenmiş patatesler ilave edilecek, kaşıkla ezilerek karıştırılacak. Ocak ısısı normal, olacak. 1 Su bardağı soğuk süt dökülecek, karıştırılacak. Süt ısınıp buhar olup uçmaya başladığı andan itibaren, pürenin kıvamı gelmeye başlıyacak.
Bu aşamada yeterli miktarda tuz atılacak, pürenin tuzu karar hale getirilecek. Tercihinize göre, pürenin kıvamını tutturmak elinizin altındaki ocağın düğmesindedir. Püreyi eğer sıvı olmasını isterseniz, ocağı söndürürsünüz. Katı püre isterseniz, püreyi ocakta fazla tutarsınız katı kıvamı elde edersiniz. Püreniz servise hazır.
www.klasiktatlar.blogspot.com

z<ten benım dedıgımde gayet dogal uygulanan ıslem paptesler kaynatılp pure yapıyor ve sonra puskurtmeyle toz halıne getırılıyor yanı ıcnde yabancı bır madde mevcut degıl

tabıı kendımız yaparsak daha ıyı olur ama arkadas kucuk toz paket aldıgı ıcın boyle bır onerı yaptım

Sözüm meclisten dışarı sezeryzl, bu çok rastlanır bir püre mi? Ben marketlere hiç denk gelmedim. Her hipermarkette bulunabilir mi?

Sözüm meclisten dışarı sezeryzl, bu çok rastlanır bir püre mi? Ben marketlere hiç denk gelmedim. Her hipermarkette bulunabilir mi?

evet her markette mevcut ama ben o urunu tavsıye etmıyorum eger ınternette Patates Püresi - 2 kg dıye arttırısan bahseddıgım urunu kolayca bulabılırsın

ıyıde nısasta zaten kompleks bır kabonhıdrattır http://tr.wikipedia.org/wiki/Nişasta

Ben zaten nişastanın kompleks olmadığını iddia etmedim dikkat ederseniz. Dikkat çekmek istediğim nokta, patatesin yüksek glisemik indekse sahip olduğu, bu sebeple çok yendiği zaman içindeki nişastanın kan şekerini çok hızlı yükselttiği ve buna bağlı olarak da insülini arttırdığı ve yağ yakımını sekteye uğrattığıydı. Bu kanıtlanmış ve çoğu kaynakta belirtilen bir gerçek. Bu kaynaklardan biri de: http://www.spormerkezim.com/Beslenme_Yazilari/BESLENMEDE_YAG_KONTROLU.html?Itemid=139

Back
Yukarı