RagnarLothbrok
Üye
Beslenme listen çok kötü hocam bende aşırı kiloluyum - boy 1,76 kilo 116'ydı - 1,5 aydır düzenli besleniyorum 6 kilo verdim ... 2 haftadır spor salonuna gidiyorum. Sabahları artık daha dinç kalkıyorum - sürekli uykum gelmiyor ve salona gidip kardiyo yapmazsam - ağırlık kaldırmazsam kendimi çok kötü hissediyorum. Yani sürekli karnımın tok olduğu bir dönemden çıkınca diyet biraz zor gelse de artık pizza - hamburger - şekerli - gazlı içeceklere karşı kendimi şartladım, yemiyorum içmiyorum sağlıklı besleniyorum çünkü sağlıklı bir insan olmak istiyorum. Vücudumuz yağlanınca sadece göbeğimiz göğüslerimiz büyümüyor. Karaciğerimde yağlanma var, yaşım 21 - yani bunun farkına varıp harekete geçmek gerekiyor. Kendini şartlayıp - gerekirse zorlayıp istediğine ulaşmak zorundasın ama az yiyerek vereceğin kiloların sana bir faydası yok - iyi beslen sağlıklı beslen sporunu yap ben kendimde bu 1,5 ayda büyük farklılıklar gördüm ve çoğu fiziksel bile değil ... bunlar beni motive ediyor kendime olan güvenimi besliyor ve her gün uyandığımda kendimi daha iyi hissediyorum. Amacın 6 ayda forma dönmekse bunu 1 yıl olarak düşün. Ben kendime 2 yıl süre verdim ve acele etmeyip adım adım öğrenerek ilerliyorum. Kişiden kişiye değişebilir ama kendini şartlaman gerekiyor - kendine güvenip - yapacağından emin olman gerekiyor. Forumda da çok görmüşsün ama gerçekten güzel bir söz; "No Pain, No Gain! " Bir şeyleri zorlamadan asla başaramazsın, her şeyden önce kendini yenmelisin...
hocam ilgi ve yorum için çok teşekkürler. ama benim sıkıntım şu "yemezsem yemem", "yersem yerim" ve kendimi "yemezsem yemem"e modlayınca asla ve asla yemiyorum. Yani bende istiyorum sağlıklı ve düzenli beslenmeyi. Ama yok hocam işte odaklamışım kendimi yemek yeme isteği uyanmıyor bile. Sigara, su, öğlen yemeği, sigara, su bu düzene girdim mesela bugün.. Şimdi p90x'de ki ilk programıma başlıcam..