P90X Denemesi ~

Beslenme listen çok kötü hocam bende aşırı kiloluyum - boy 1,76 kilo 116'ydı - 1,5 aydır düzenli besleniyorum 6 kilo verdim ... 2 haftadır spor salonuna gidiyorum. Sabahları artık daha dinç kalkıyorum - sürekli uykum gelmiyor ve salona gidip kardiyo yapmazsam - ağırlık kaldırmazsam kendimi çok kötü hissediyorum. Yani sürekli karnımın tok olduğu bir dönemden çıkınca diyet biraz zor gelse de artık pizza - hamburger - şekerli - gazlı içeceklere karşı kendimi şartladım, yemiyorum içmiyorum sağlıklı besleniyorum çünkü sağlıklı bir insan olmak istiyorum. Vücudumuz yağlanınca sadece göbeğimiz göğüslerimiz büyümüyor. Karaciğerimde yağlanma var, yaşım 21 - yani bunun farkına varıp harekete geçmek gerekiyor. Kendini şartlayıp - gerekirse zorlayıp istediğine ulaşmak zorundasın ama az yiyerek vereceğin kiloların sana bir faydası yok - iyi beslen sağlıklı beslen sporunu yap ben kendimde bu 1,5 ayda büyük farklılıklar gördüm ve çoğu fiziksel bile değil ... bunlar beni motive ediyor kendime olan güvenimi besliyor ve her gün uyandığımda kendimi daha iyi hissediyorum. Amacın 6 ayda forma dönmekse bunu 1 yıl olarak düşün. Ben kendime 2 yıl süre verdim ve acele etmeyip adım adım öğrenerek ilerliyorum. Kişiden kişiye değişebilir ama kendini şartlaman gerekiyor - kendine güvenip - yapacağından emin olman gerekiyor. Forumda da çok görmüşsün ama gerçekten güzel bir söz; "No Pain, No Gain! " Bir şeyleri zorlamadan asla başaramazsın, her şeyden önce kendini yenmelisin...

hocam ilgi ve yorum için çok teşekkürler. ama benim sıkıntım şu "yemezsem yemem", "yersem yerim" ve kendimi "yemezsem yemem"e modlayınca asla ve asla yemiyorum. Yani bende istiyorum sağlıklı ve düzenli beslenmeyi. Ama yok hocam işte odaklamışım kendimi yemek yeme isteği uyanmıyor bile. Sigara, su, öğlen yemeği, sigara, su bu düzene girdim mesela bugün.. Şimdi p90x'de ki ilk programıma başlıcam..

Sabah kahvaltısı gereksiz bir öğündür, onu salla.

Tanrı Türk'ü korusun.

Yoo hayır ciddiyim. İlk okuk kitaplarından okuduklarınızın hepsine inanmayın.

Tanrı Türk'ü korusun.

Yoo hayır ciddiyim. İlk okuk kitaplarından okuduklarınızın hepsine inanmayın.

Tanrı Türk'ü korusun.
Amaç sadece yağ yakmaksa sadece kalori açığı bırakmanız yeterlidir bu konuda katılıyorum kahvaltının o kadar da gerekli olmadığına ama sağlıklı bir metabolizma için kahvaltı önemli bir öğün bence...

Amaç sadece yağ yakmaksa sadece kalori açığı bırakmanız yeterlidir bu konuda katılıyorum kahvaltının o kadar da gerekli olmadığına ama sağlıklı bir metabolizma için kahvaltı önemli bir öğün bence...
Ben bulktada kahvaltı etmiyorum, gayette zindeyim, domuz gibiyim. :D

Tanrı Türk'ü korusun.

küçük bir güncelleme : şınav çekemeyen ben 3 gündür 5 adet arttırarak 15 şınava rahatlıkla çıkıyorum, gelişimin azda olsa farkına varıyorum aynaya bakınca. kaldı 86 gün. böyle azimle devam edeceğim inşallah..

evet ilk haftamı bugün itibari ile tamamlamış bulunmaktayım.. öncelikle şunları belirteyim ; AB Ripper x'i (karın egzersizi) yapamadım. Önceki çalışmadan dolayı bel ağrısı oluşuyordu ve kilonun çokluğundan dolayı.. Bu hafta onuda yapmaya başlıyorum. Ve cumartesi-pazar diyeti bozdum, kuzenlere gittik diye yedim içtim... bu fotoğraflarda aşırı yemek yedikten sonra (şiş) çekilmiştir..

sanki biraz geri çekilmişlik var :) tabii belkide psikolojiktir (motive amaçlı) :) yorumlarınızı bekliyorum..

P90x bence kaliteli bir program.Geçen sene ben de denemiştim.Ama daha önce spor yapmamış kişiler için biraz zor bir program.Ben de eskiden 96 kilo %20-30 arası yağ oranım vardı.Şimdi 71 kiloyum ve yağ oranım %10,1.Sana tavsiyem düşük karbonhidrat diyetini yap p90x ile.Eğer tam anlamıyla low carb diyetini yaparasan 3 ay sonra tam anlamıyla apayrı bir insan olursun.Eğer p90x'i bırakırsan salona yazıl.Ve kendini motive etmek için bişeyler bul.Zaten 1-1,5 ay dayanırsan kendi değişim fotoğraflarına bakınca motive olucaksın.Düşük karbonhidrat diyetini yaparken çok dikkatli ol.Kalori açığını fazla bırakırsan yağ yakımın kesilebilir ve metabolizman aşırı yavaşlayabilir.Eğer tam anlamıyla yaparsan yağ yakarken kas yaparsın.Bu arada bilgin olsun.Dünyanın en iyi çalışmasını da yapsan düzgün beslenmessen kötü bir vüduda sahip olursun.Ben senın gibi şok diyetleri yaparak verdim.Ciddi anlamda sarkma oluyor ve armut göbeği gitmiyor.Ve kötü diyetler yaparsan kas kaybı yaşıyosun.Ben bayağı kas yaktım mesela.Sana söylüyorum ki sen de yapma diye.Çünkü benim yaptığımı yapıyorsun.Eğer gerçekten kötü beslenirsen beklediğin değişimi yaşayamassın.

P90x bence kaliteli bir program.Geçen sene ben de denemiştim.Ama daha önce spor yapmamış kişiler için biraz zor bir program.Ben de eskiden 96 kilo %20-30 arası yağ oranım vardı.Şimdi 71 kiloyum ve yağ oranım %10,1.Sana tavsiyem düşük karbonhidrat diyetini yap p90x ile.Eğer tam anlamıyla low carb diyetini yaparasan 3 ay sonra tam anlamıyla apayrı bir insan olursun.Eğer p90x'i bırakırsan salona yazıl.Ve kendini motive etmek için bişeyler bul.Zaten 1-1,5 ay dayanırsan kendi değişim fotoğraflarına bakınca motive olucaksın.Düşük karbonhidrat diyetini yaparken çok dikkatli ol.Kalori açığını fazla bırakırsan yağ yakımın kesilebilir ve metabolizman aşırı yavaşlayabilir.Eğer tam anlamıyla yaparsan yağ yakarken kas yaparsın.Bu arada bilgin olsun.Dünyanın en iyi çalışmasını da yapsan düzgün beslenmessen kötü bir vüduda sahip olursun.Ben senın gibi şok diyetleri yaparak verdim.Ciddi anlamda sarkma oluyor ve armut göbeği gitmiyor.Ve kötü diyetler yaparsan kas kaybı yaşıyosun.Ben bayağı kas yaktım mesela.Sana söylüyorum ki sen de yapma diye.Çünkü benim yaptığımı yapıyorsun.Eğer gerçekten kötü beslenirsen beklediğin değişimi yaşayamassın.

yorum için teşekkürler hocam, peki diyet listenizi pm'den gönderebilme ihtimaliniz var mı ? birkaç kişide aynı şeyden bahsetti ama günlük olarak : kahvaltı yok, öğlen 200 gr. tavuk, 2 dilim tam buğday 1 bardak ayran, akşam sebze yemeği gece yok diğer günlerde böyle..

Hocam düşük kabronhidrat diyeti karbonhidratın sınırlanmasıyıla yagların enerji yakımında birinci sıraya oturtulmasını amaçlayan bi diyettir yani carb ı azaltırsınız.sonuç olarak vücud enerjisi acıgını yag depolarından elde eder bu diyet boyunca isteginize göre karbonhidratı sınırlandırırsınız ben 100 g altını önermem çünkü bi insanın beyin aktivitelri içinde glikoza ihtiyacı vardır.eger hızlı bir şekilde zayıflamak istiyorsanız 100 g altına düşebilirsiniz benim önerim 150-200 g yaglar vücud agırlıgının her bir kilosu başına 2-3 gr almalısın ve bu dönemde bol bol protein almalısın( agırlık calışiyorsan ).bu da kg başına 2 - 2.5 gr kadar agırlık calışması yoksa 1 gr yeterli gelir benim tavsiyem 150gr ı gecme.3 ana 2 ara ögün yap aşagıda örnek program vericegim.hocam bir de şekerı bırak şekersiz cay icemiyorsan cayı bırak bu basit şekerler aşırı derecede tehlikeli diyetin için kompleks karb lar o kadar sıkıntılı degil ama basit şekerden uzak dur.100 gr başına 10 gr dan fazla yag veya şeker iceren yemesende olur diyebilcegin hazır gıdalardan uzak dur.her gün bir bardak süt ic.en azından iki günde bir yürüyüş yap merak etme zayıflarsın
Örnek program:
Kahvaltı
2-3 yumurta
50-100 gr arası peynir yagsız bir şey tercih et tavsiyem lor
Yeşillik domates falan
2-3 dilim ekmek en fazla
Ara ögün
Su kahve(şekersiz) süt veya meyve brisini seç
Öglen
Salata
Bulgur pilavı gibi kaliteli kompleks bi karbonhidrat 1tabak kadar
Tavuk köfte balık(proteinli bir şeyler Protein candır :D;) ) 50 gr
Ara ögün
Bir kaç fındık veya bir avuç leblebi meyve ne istersen abartıya kaçma
Akşam
salata
Belki meyve suyu
Tavuk hindi balık et 100 gr
Karb alma

Diyetin budur hocam başarılar ve karın egzeraizleri çalış bölgesel zayıflama mümkün degildir fakat karın çalşımak bölgenin yag tutmasını zorlaştırır ve %20 ye kadar karın bölgesinde zatıflamaya neden olur :););)sonuna kadar spor:D

Hocam düşük kabronhidrat diyeti karbonhidratın sınırlanmasıyıla yagların enerji yakımında birinci sıraya oturtulmasını amaçlayan bi diyettir yani carb ı azaltırsınız.sonuç olarak vücud enerjisi acıgını yag depolarından elde eder bu diyet boyunca isteginize göre karbonhidratı sınırlandırırsınız ben 100 g altını önermem çünkü bi insanın beyin aktivitelri içinde glikoza ihtiyacı vardır.eger hızlı bir şekilde zayıflamak istiyorsanız 100 g altına düşebilirsiniz benim önerim 150-200 g yaglar vücud agırlıgının her bir kilosu başına 2-3 gr almalısın ve bu dönemde bol bol protein almalısın( agırlık calışiyorsan ).bu da kg başına 2 - 2.5 gr kadar agırlık calışması yoksa 1 gr yeterli gelir benim tavsiyem 150gr ı gecme.3 ana 2 ara ögün yap aşagıda örnek program vericegim.hocam bir de şekerı bırak şekersiz cay icemiyorsan cayı bırak bu basit şekerler aşırı derecede tehlikeli diyetin için kompleks karb lar o kadar sıkıntılı degil ama basit şekerden uzak dur.100 gr başına 10 gr dan fazla yag veya şeker iceren yemesende olur diyebilcegin hazır gıdalardan uzak dur.her gün bir bardak süt ic.en azından iki günde bir yürüyüş yap merak etme zayıflarsın
Örnek program:
Kahvaltı
2-3 yumurta
50-100 gr arası peynir yagsız bir şey tercih et tavsiyem lor
Yeşillik domates falan
2-3 dilim ekmek en fazla
Ara ögün
Su kahve(şekersiz) süt veya meyve brisini seç
Öglen
Salata
Bulgur pilavı gibi kaliteli kompleks bi karbonhidrat 1tabak kadar
Tavuk köfte balık(proteinli bir şeyler Protein candır :D;) ) 50 gr
Ara ögün
Bir kaç fındık veya bir avuç leblebi meyve ne istersen abartıya kaçma
Akşam
salata
Belki meyve suyu
Tavuk hindi balık et 100 gr
Karb alma

Diyetin budur hocam başarılar ve karın egzeraizleri çalış bölgesel zayıflama mümkün degildir fakat karın çalşımak bölgenin yag tutmasını zorlaştırır ve %20 ye kadar karın bölgesinde zatıflamaya neden olur :););)sonuna kadar spor:D

ilgi için teşekkürler, p90x serüvenine devam ediyorum, diyete de aynı şekilde.. bu programı da bir denerim teşekkür ederim, ama kahvaltı sıkıntım var her zaman dile getirdiğim gibi. listeye benzer diyetisyenden aldığım bir diyet listesi vardı, kahvaltı yapmadığım için ilk hafta da yaklaşık 5 kg vermiştim. ama protein, karb. falan yoktu. öğlen bir bardak çorba, akşam sebze yemeği :) bildiğiniz aç kalıyordum ama işe yarıyordu ve alışıyordum. sonra aptallık ettiğimi düşünüyordum ama iyi ki de bırakmışım. pH+ değeri fazla, yağ değeri düşük gelmeye başlayınca göt, bacak neden aynı şekilde duruyor diye sorardım kendime :)

Back
Yukarı