Optimum Whey 100% Whey Gold Standart

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan saydam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bu ürün sizce nasıl ?

• Total voters
    4.481
1 Kutu Twinlab, 3 Kutu MuscleTech kullandıktan sonra yaklaşık 2.5 haftadır ON Whey kullanıyourum. şimdiye kadar kullandığım en iyi whey diyebilirim..

Laktoz ve süt ürünlerine karşı hafif seviyede alerjim var, Muscletech kullandığım dönemlerde eğer antremandan sonra direkt 2 ölçek alırsam (kimi zaman 1 ölçekte de oluyordu) çok fazla şişkinlik ve ishal yapıyordu.

ON kullandığımdan beri kesinlikle böyle bir durumla karşılaşmadım, bunun haricinde gelişme konusunda birşey demek için erken, ON kullanırken ilk hafta günde 20gram (4x5gram şeklinde) creatin yüklemesi yaptım ve şu anda da antremandan sonra 2ölçek whey+5gr creatin katarak içiyorum. sonuçlardan çok memnunum..

Muscletech mi ON mu derseniz ON diyorum, bundan sonra kolay kolay bu markadan vazgeçmem

Herkese Merhaba,

****** ve ******** adına yazıyorum. Forumları çok sıkı takip edemediğimiz için açıklama getirilmesi gereken konular cevapsız kalmış görünüyor. Yorumların tamamını okuyamadım ama okuduğum kadarına gerekli cevabı vermeye çalışırım. Gözden kaçırdığım eksik kalan bişey olursa, yine yazarım eğer acil cevaplamamızı istediğiniz bir sorunuz olursa bize mail veya telefonla ulaşın lütfen. Burda bazı arkadaşlar bize yazdıkları maillere cevap alamadıklarını belirtmiş.

Müşteri memnuniyeti işe başladığımız ilk günden itibaren birinci önceliğimiz olmuştur. Telefon ve mail trafiğine anında cevap veren bir ekibimiz var. Bu konuda şikayeti olan arkadaşlar yine bana ulaşabilirlerse durumu netleştirip sorunu giderebiliriz.

Evvela şunu söylemek isterim. Sahte ürün, kaçak ürün, tarihi geçmiş ürün satmadık, satmıyoruz.

Anladığım kadarıyla aynı ürünün servis miktarlarındaki değişiklikler, türkçe etiketleme, tadın değişik gelmesi ve aniden stokta tükenmiş görünmesi şüpheye sebebiyet vermiş. Eğer gözden kaçırdığım başka bir husus varsa lütfen yazın ya da arayın.

Servis miktarları: Arkadaşlar aynı ürünün farklı aromalardaki servis miktarı aynı değil. 77 servis olan var, 75 servis olan var ve hatta 80 servis olan bile var.

bununla ilgili şu linke bakabilirsiniz.

http://www.optimumnutrition.com/press_materials.php?category_id=3&product_id=201

Mesela bakın tropical punch aroması 74 servis görünüyor ama strawberry-banana 75 servis, ya da French Vanilla 73 servis ama Double Rich aroması 77 servis. Optimum Nutrition ürünlerinde bu ufak tefek değişikler malesef. Aynı aromanın bile farklı servis miktarlarıyla üretildiğine şahit oldum. Ben 5 yıldır bilfiil bu ürünün ithalat işlemlerini yapan kişi bundan en çok şikayetçi olan insanıım zira bizim Tarım Bakanlığı'na yapmış olduğumuz bir etiket beyanı var. Gelen malzeme 75 değil de atıyorum 77 servis olduğunda bizim işimiz 3 hafta uzuyor.
Bu biraz gereksiz bir bilgi oldu ama size durum bizim açımızdan ne kadar trajikomik hal aldığını anlatmak istedim. Lot veya batch numara sorgusunu istediğiniz vakit Optimum'a yapabilirsiniz. Biz resmi iş yapan bir firmayız. Yerimiz belli, kaç yıldır bu işi yaptığımız ortada, şüphelenme gerekçelerini anlayışla karşılıyorum ama bir firma, hele ki bir de resmi distribütör ise alenen böyle bir işi yapamaz. Bu piyasada rakip firmalar birbirlerinin hareketlerini sıkı denetler. Böyle bir durum mümkün değil.

Gelelim türkçe etiketleme işine. Sevgili arkadaşlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı etiketleme yönetmeliği gereği 01/2012 tarihinden itibaren ürünlerin gümrük işlemleri esnasında türkçe etiketlenmiş olması gerekiyor. Yönetmelik biraz karmaşık olmakla beraber bir takım diğer gereklilikleri de beraberinde getiriyor ancak uygulamada ciddi sıkıntılar var. Bu sebeble, kişiden kişiye yoruma dayalı olarak sıkıntı ortaya çıkmasın diye etiketi maksimum yeniden etiketliyoruz. Etiketleme işlemi kaliteli ve çoğu insan ayırt edemiyor ama dikkatle bakarsanız ürünlerin orjinalinin üzerine etiketleme yapıldığını göreceksiniz. Biz sadece işimizi düzgün yapmanın peşindeyiz. Yaptığımız etiket kaliteli ve orjinal gibi duruyor ama neticede etiket ve altında orjinali var. Niyetimiz temiz ve güzel iş yapmak.

Tadı neden değişik? Arkadaşlar evvela şunu belirtelim. Optimum Nutrition'ın AB mevzuatına uygun özel üretim yaptığı doğrudur ama bu üretimi İrlanda'da yapmıyor. Bu ürün İrlanda'da üretiliyor olsa bunu söylerim çünkü protein piyasasını az çok takip eden biri bilir ki İrlanda, iklimi ve bitki örtüsü itibariyle proteinin kendisini hammadde olarak dünya'da en iyi üreten 3-5 ülkeden biridir. Ama Optimum Nutrition ürünlerinin İrlanda'da üretildiği doğru değil. Bu üretim yine kendi tesislerinde ve Glanbia çatısı altında yapıyor. Avrupa Birliği ülkelerinin tamamında bu ürünler satılıyor. Biz Türkiye distribütörü olarak AB ülkesi olmadığımız için her iki ürünün de ithalatını yapabiliyoruz. Ürünlerin protein hammaddesi, kalitesi, üretimi vs herşeyi aynı sadece kullanılan aroma maddelerinde bazı farklılıklar olabiliyor. Tadın değişik gelmesine sebep budur ama kalite anlamında bir farklılık göremezsiniz. Biz de her iki ürün de mevcut oluyor. Bugün itibariyle (17.05.2012) ABD üretimi full sleeve etiketli Extreme Milk Chocolate aroması stoklarımızda malesef kalmadı ama 4-5 hafta içinde tekrar stokta olacak inşallah.

Ürün aniden tükendiği için kesin sahte olduğunu yazan bir arkadaşımız yorumu vardı. Ürün tükendi. Elde bikaç adet var ama stok açamıyoruz çünkü saatlik satış miktarını karşılayacak kadar yok. Telefonla arayanlara sunabiliyoruz ve bildiğim kadarıyla satış ofislerimizde de hala mevcut ve dediğim gibi inşallah 4-5 haftaya da tekrar stokta olacak. İnanın stokta yok demek en çok beni rahatsız ediyor ama ithalat süreci güzel Türkiyem'de malesef böyle ve bundan dış ticaret işi yapan her firma muzdarip.

Bir arkadaş ürünü kullandığında dışkısının kokusundan rahatsız olduğunu belirtmiş. Yine özür dileyerek söylüyorum, bu ürün süt eldesi bir ürün ve kosantre bir ürün. Peynir altı suyu tozundan elde ediliyor. Dışkımın kokusu kötüleşti, o halde bu ürün sahtedir yorumuyla ilk kez karşılaştım. Dışkı bu, kötü kokar. Eğer bu ürün bağırsaklarınızı daha iyi çalıştırıp dışkının aromasını artırmışsa, bir bilene sorun, işe yaramış demektir. Hayvansal ürün bu. Sözün bittiği yerdeyim kusuruma bakmayın.

Dediğim gibi, atladığım, göremediğim bir sorunuz, şikayetiniz olmuş olabilir. Herzaman cevaplamaya hazırım.

ramazan@********.com veya 0216 323 93 36'dan beni isteyebilirsiniz.

Saygılarımla,
Ramazan Ceylan

Son nokta koyuldu sanırım.

İlgi için teşekkür ederim mesajınızı okudum lakin yanlış anlaşıldı koku konusu oldu o zaman sahtedir demek istememiştim, genel olarak whey proteinler adına konuşmuştum yanlış anlaşılmış böyle olmadığını belirtmek istedim zira nitrotech ve twinlab kullandığımdada olmuştu anlatmak istediğim aslında offtopic olarak wheyin %100 emilmediği konusunda sadece ŞAHSİ fikrimdi herhangi bilimsel bir dayanağı yok,kendimi yeterince iyi ifade edememişim affola.

Ürünün kullanımı ile ilgili, sabah akşam öğlen gece vs kullanım gibi birçok seçenek var; ancak bence en doğru kullanım spordan 45 dk önce 300ml süt ile ve spordan 1 saat sonra 300ml süt ile tüketilmesi.

haftada 3 gün spora gidiyorsanız 2*3 = 6 ölçek ürünü kullanmalısınız

neden bu şekilde olmalı, sonuç olarak bu yapay bir ürün ve destek takviyesi, bu desteği minimal düzeyde tutmak gerçek kas kütlesinin oluşmasına yardımcı olur, bu ürünü haftada 20 ölçek kullanırsanız belki daha kısa zamanda muzzam kas kütlesine ulaşırsınız ancak, bu kas kütlesi balon gibidir, 3 ay sporu bırakın balon gibi sönersiniz.

En güzeli doğal yollardan gelişimi sağlamak, hayvansal yağ tüketiminizi en aza indirgeyip sebze ve et ağırlıklı bir beslenme ile daha düzgün bir şekilde vg yapmış olursunuz, acizane benim fikirlerim bu şekilde, sitede daha bilgili bilinçli hocalarımız var, onlar zaten sayfalarca bu konuları açıklamışlar, halen proteiini nasıl kullanmalıyım diye yazanlar olduğu için bişeyler yazma ihtiyacı hissettim.

Ayrıca spordan sonra karbonhidrat (gıda takviyesi) ve protein takviyesinden sonra hafif müzikle vücudu dinlendirmek uzanmak iyi gelebilir.

Son olarak proteini bende ******dan aldım, gayet memnunum, tek eksikleri satış olarak bu işe bakmaları, türkiyede birçok vg ci hoca var onlarla iletişim kurarak ve onları bünyelerine katarak daha profosyonel bir iş çıkartabilirler, belki bu iş karşılığında onlara sponsorlukta yapabilirler.

Ramazan beyin açıklaması şahsen beni rahatlattı az kalsın bir daha optimum almıycaktım. İnsanların bu gibi durumlarda bilgilendirilmesi gerekir. Satıcının ürününün arkasında durması, kim nerde ne yazıyor ne konuşuyor yanlış bilgilendirilmemi var bu ortamlarında takip edilmesi gerekli bence az daha optimumu siliyoduk çok kişiyle beraber.

Ürünün kullanımı ile ilgili, sabah akşam öğlen gece vs kullanım gibi birçok seçenek var; ancak bence en doğru kullanım spordan 45 dk önce 300ml süt ile ve spordan 1 saat sonra 300ml süt ile tüketilmesi.

neden bu şekilde olmalı, sonuç olarak bu yapay bir ürün ve destek takviyesi, bu desteği minimal düzeyde tutmak gerçek kas kütlesinin oluşmasına yardımcı olur, bu ürünü haftada 20 ölçek kullanırsanız belki daha kısa zamanda muzzam kas kütlesine ulaşırsınız ancak, bu kas kütlesi balon gibidir, 3 ay sporu bırakın balon gibi sönersiniz.

En güzeli doğal yollardan gelişimi sağlamak, hayvansal yağ tüketiminizi en aza indirgeyip sebze ve et ağırlıklı bir beslenme ile daha düzgün bir şekilde vg yapmış olursunuz, acizane benim fikirlerim bu şekilde, sitede daha bilgili bilinçli hocalarımız var, onlar zaten sayfalarca bu konuları açıklamışlar, halen proteiini nasıl kullanmalıyım diye yazanlar olduğu için bişeyler yazma ihtiyacı hissettim.

Ayrıca spordan sonra karbonhidrat (gıda takviyesi) ve protein takviyesinden sonra hafif müzikle vücudu dinlendirmek uzanmak iyi gelebilir.

Son olarak proteini bende ******dan aldım, gayet memnunum, tek eksikleri satış olarak bu işe bakmaları, türkiyede birçok vg ci hoca var onlarla iletişim kurarak ve onları bünyelerine katarak daha profosyonel bir iş çıkartabilirler, belki bu iş karşılığında onlara sponsorlukta yapabilirler.

Bu yazilardan anladigim HIC BIRSEY BILMEDIGINIZ...

Tavsiyem; forumu arastirip bilgi sahibi olun

Predatel nerenin yanlış olduğunu söylemek yerine, sen hiçbirşey bilmiyorsun demek, senin herşeyi bildiğini zannettiğini gösteriyor.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:47 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:38 ----------

süt sevdası niye anlamıyorum?
antremadan 45 dakika önce aldıgın süt sana idmanda ızdırap olur
ayrıca antreman sonrası süt ile tüketilmez protein tozu,su ile tüketilir

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/antremandan-sonra-protein-tozu-ya-t12566p3.html

Bu konu daha önce paylaşılmış ve sütle alınmasında bir sakınca olmadığına karar verilmiş. neticede bu bir çözelti herhangi bir sıvı ile alınabilir, bence yarım yağlı süt ile alınmalı ve protein miktarı artırılmalı. Ama yok ben su ile alıyorum dersen senin tercihindir, ben tadını sevmediğim için suyla alamıyorum.

Predatel nerenin yanlış olduğunu söylemek yerine, sen hiçbirşey bilmiyorsun demek, senin herşeyi bildiğini zannettiğini gösteriyor.

Yine off topic olacak ama

Benim oyle bir iddam yok :) ama bazi konularda bilgiliyim. Madem sordunuz cevaplamaya calisayim,

1. protein kullanimin en dogru zamani proteine gore degisir mesela kazein se protein yatmadan once sut ile alinabilir. Whey sabak kalkinca , antremandan bi 30dk once (sutsuz)ve sonra (kortizol seviyesini dusurmek icin basit seker iceren bir MEYVA suyu ile sutle degil karistirilabilir), egg protein ogun aralarinda alinmasi faydali olur
  2. Haftada nekadar spora gidiyorsaniz o kadar protein tozu 3*2 olcek gibi bi sey soz konusu degil. Dogal yollardan alamadiginiz protein aciginiz ne kadar ise o kadar alinmali ve tabi antreman yapilan gunlerde bu oran yukselmektedir. Ama cok fazla alindigi zaman (20 olcek gibi mesela sizin tabirinizle) cok kisa zamanda muhtesem kas kutlesine sahip OLAMAZSINIZ. Oyle olsaydi su an sokaklar super vucutlu v.g cilerden gecilmezdi :) Proteinin fazlasi vucutta YAG olarak depolanir diger kullanilmayan kismi atilir.
  3. V.g sporunu birakan bir kisi de oyle balon gibi sonmez sadece kaslar hacmini yitirir o kadar.
  4. Hayvansal yaglar vucut icin gereklidir. Korkmamiz gereken yaglar doymus ve trans yaglardir. Tabi alinmasi gereken yag miktari uygulanan diyete gore degismektedir.
umarim bunlar size biraz yardimci olur...

saygilar

Son düzenleme:
İlk olarak söylediğiniz proteinin emilimiyle ilgili, gece yatarken süt içilirki emilim süresi uzatılır, bu forumda daha önce paylaşılmış birşey; ama benim buna aykırı bir yorumum zaten yok.

İkinci olarak söylediğim ise, yapay protein desteğini minimal düzeyde tutmak, örneğin ben 78 kiloyum almam gereken protein yaklaşık 160gr, şimdi ben bunun 48 gr whey ile karşılayıp geriye kalan kısmını doğal yollardan karşılamak zorundayım. Bunu karşılamam için epey bi yumurta yoğurt süt et fasülye nohut vs yemem gerekiyor, bunu hesaplamak ve düzenli bir gıda programı hazırlayıp uygulamak zor, ama ben whey ölçeğini artırıp protein alımını daha düzenli hale getirebilirim böylece kas oluşumu daha düzenli ve hızlı meydana gelir, örneğin 20 ölçek alırsam almam gereken proteinin büyük kısmını almış olurum, peki bu sağlıklı bir gelişim midir? salondaki hocaya göre en güzeli ve kalıcı olanı düzenli beslenmek.

üçüncü olarak Vg yapıp bıraktığında 8 ayda adele kaybına uğrayan bikaç arkadaşım var, onların söylediği yapay desteklerin fazlalığı kalıcılığı azaltıyor.

Son olarak belki doğru bir tabir değil ama hayvansal yağlardan kastım margarindi, margarin yerine yemeklerde vs zeytin yağı tercih edilebilir.

Forumda çok fazla bilgi var zaman buldukça okuyorum teşekkürler

Whey sütle içilir demedim, protein için süt içilir dedim. Neticede gece wheyi meyve suyuyla alıp yattığınızda wheyin emilimi kısa sürede tamamlanır, ama süt içip yatarsanız gece boyunca protein sağlamış olursunuz.

whey+ süt ile wheyin emilim süresi uzadığına dair bilimsel bir çalışma okumadım, verdiğim linkte kimyacı bir arkadaş olayı güzel açıklamış.

İdman sonrası sütle içmekteki amacım, birincisi tadındaki olumsuzluk, ikincisi ise protein miktarını artırmak ve ihtiyacım olan proteini yapay ve doğal şekilde harmanlayarak karşılamak, bu belki saçma olabilir ama ben bu şekilde uyguluyorum.

Neyse herkes bildiği gibi içsin :)

Son düzenleme:
İlk olarak söylediğiniz proteinin emilimiyle ilgili, gece yatarken süt içilirki emilim süresi uzatılır, bu forumda daha önce paylaşılmış birşey; ama benim buna aykırı bir yorumum zaten yok.

Ozellikle yazdim kazein protein diye egg diye whey diye. Bu 3 u farklidir. Kazeini siz sutsuz de icseniz suda cozunmediginden dolayi yine sindirimi 6-7 saati bulacaktir. Bu sutle alakali degil. Zaten bu yuzden belirttim. O yazanlar da en iyi etkiyi almak icin kullanmazi gereken zamanlardir.Mesela yatarken wheyi sutle karistirsaniz bile verimi oldukca dusecektir. Demek istegigim buydu

Konusmak istediginiz konu varsa uygun bir baslik acin orada konusalim cunku burda yeterince off topic yaptik

İyi niyetli bir yazı ama çok yanlış!
Whey proteini süt ile aldığınızda bir nevi meal replacement yapmış oluyorsunuz yani wheyi alma amacımız protein açığını kapatmak değil (birçoğumuzun) sabah kalkar kalkmaz ve antremandan hemen sonrası için hızlı sindilrilen bir protein ihtiyacıdır. Bu yüzden en iyi iki kullanım zamanı kalkar kalkmaz ve antremandan hemen sonra SU İLE tüketilmesidir.
Süt ile tükettiğinizde doğal yollardan alıcağınız proteinden pekte farkı kalmıcaktır çünkü süt sindirimi hızlı gerçekleşen bir besin değil.
Ayrıca KASLAR antreman günleri değil dinlenme günleri iyileşir bu yüzden sadece antreman günleri kullanın demek çok yanlış,balon gibi şişip sönmek ise whey protein ile olucak birşey değil wheyin gelişime katkısı benim gözümde %20 falandır maksimum oda. O yüzden off-day olarak sabah kalkar kalkmaz 1 yada 1.5 ölçek su ile tüketmek iyi olucaktır.
4 gün antreman 3 gün off day şeklinde çalışıyorum toplamda 4*2 = 8 + 3 = 11 ölçek kullanıyorum haftalık.
Bence bu ideal,protein alamadığınız öğünlerde ise süt+muz+protein olarak güzel bir replacement yapabilirsiniz.

arkadaşlar protein tozum bitti acil cevap bekliyorum..Ürün resmi distribütörde kalmamış yani protein 7de.. naturalspr/hepsiburada/****** bu sitelerde mevcut var gözüküyor ama orjinal mi bu sitelerde emin değilim lütfen yardım edin hangisinden almalıyım çok acil

Arkadaşlar sabah kalkınca bsn syntha 6 antrenmandan önce gaspari size on antrenmandan sonra optimum whey kullanmayı düşünüyorum nasıl sizce ?

Back
Yukarı