Herkese Merhaba,
****** ve ******** adına yazıyorum. Forumları çok sıkı takip edemediğimiz için açıklama getirilmesi gereken konular cevapsız kalmış görünüyor. Yorumların tamamını okuyamadım ama okuduğum kadarına gerekli cevabı vermeye çalışırım. Gözden kaçırdığım eksik kalan bişey olursa, yine yazarım eğer acil cevaplamamızı istediğiniz bir sorunuz olursa bize mail veya telefonla ulaşın lütfen. Burda bazı arkadaşlar bize yazdıkları maillere cevap alamadıklarını belirtmiş.
Müşteri memnuniyeti işe başladığımız ilk günden itibaren birinci önceliğimiz olmuştur. Telefon ve mail trafiğine anında cevap veren bir ekibimiz var. Bu konuda şikayeti olan arkadaşlar yine bana ulaşabilirlerse durumu netleştirip sorunu giderebiliriz.
Evvela şunu söylemek isterim. Sahte ürün, kaçak ürün, tarihi geçmiş ürün satmadık, satmıyoruz.
Anladığım kadarıyla aynı ürünün servis miktarlarındaki değişiklikler, türkçe etiketleme, tadın değişik gelmesi ve aniden stokta tükenmiş görünmesi şüpheye sebebiyet vermiş. Eğer gözden kaçırdığım başka bir husus varsa lütfen yazın ya da arayın.
Servis miktarları: Arkadaşlar aynı ürünün farklı aromalardaki servis miktarı aynı değil. 77 servis olan var, 75 servis olan var ve hatta 80 servis olan bile var.
bununla ilgili şu linke bakabilirsiniz.
http://www.optimumnutrition.com/press_materials.php?category_id=3&product_id=201
Mesela bakın tropical punch aroması 74 servis görünüyor ama strawberry-banana 75 servis, ya da French Vanilla 73 servis ama Double Rich aroması 77 servis. Optimum Nutrition ürünlerinde bu ufak tefek değişikler malesef. Aynı aromanın bile farklı servis miktarlarıyla üretildiğine şahit oldum. Ben 5 yıldır bilfiil bu ürünün ithalat işlemlerini yapan kişi bundan en çok şikayetçi olan insanıım zira bizim Tarım Bakanlığı'na yapmış olduğumuz bir etiket beyanı var. Gelen malzeme 75 değil de atıyorum 77 servis olduğunda bizim işimiz 3 hafta uzuyor.
Bu biraz gereksiz bir bilgi oldu ama size durum bizim açımızdan ne kadar trajikomik hal aldığını anlatmak istedim. Lot veya batch numara sorgusunu istediğiniz vakit Optimum'a yapabilirsiniz. Biz resmi iş yapan bir firmayız. Yerimiz belli, kaç yıldır bu işi yaptığımız ortada, şüphelenme gerekçelerini anlayışla karşılıyorum ama bir firma, hele ki bir de resmi distribütör ise alenen böyle bir işi yapamaz. Bu piyasada rakip firmalar birbirlerinin hareketlerini sıkı denetler. Böyle bir durum mümkün değil.
Gelelim türkçe etiketleme işine. Sevgili arkadaşlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı etiketleme yönetmeliği gereği 01/2012 tarihinden itibaren ürünlerin gümrük işlemleri esnasında türkçe etiketlenmiş olması gerekiyor. Yönetmelik biraz karmaşık olmakla beraber bir takım diğer gereklilikleri de beraberinde getiriyor ancak uygulamada ciddi sıkıntılar var. Bu sebeble, kişiden kişiye yoruma dayalı olarak sıkıntı ortaya çıkmasın diye etiketi maksimum yeniden etiketliyoruz. Etiketleme işlemi kaliteli ve çoğu insan ayırt edemiyor ama dikkatle bakarsanız ürünlerin orjinalinin üzerine etiketleme yapıldığını göreceksiniz. Biz sadece işimizi düzgün yapmanın peşindeyiz. Yaptığımız etiket kaliteli ve orjinal gibi duruyor ama neticede etiket ve altında orjinali var. Niyetimiz temiz ve güzel iş yapmak.
Tadı neden değişik? Arkadaşlar evvela şunu belirtelim. Optimum Nutrition'ın AB mevzuatına uygun özel üretim yaptığı doğrudur ama bu üretimi İrlanda'da yapmıyor. Bu ürün İrlanda'da üretiliyor olsa bunu söylerim çünkü protein piyasasını az çok takip eden biri bilir ki İrlanda, iklimi ve bitki örtüsü itibariyle proteinin kendisini hammadde olarak dünya'da en iyi üreten 3-5 ülkeden biridir. Ama Optimum Nutrition ürünlerinin İrlanda'da üretildiği doğru değil. Bu üretim yine kendi tesislerinde ve Glanbia çatısı altında yapıyor. Avrupa Birliği ülkelerinin tamamında bu ürünler satılıyor. Biz Türkiye distribütörü olarak AB ülkesi olmadığımız için her iki ürünün de ithalatını yapabiliyoruz. Ürünlerin protein hammaddesi, kalitesi, üretimi vs herşeyi aynı sadece kullanılan aroma maddelerinde bazı farklılıklar olabiliyor. Tadın değişik gelmesine sebep budur ama kalite anlamında bir farklılık göremezsiniz. Biz de her iki ürün de mevcut oluyor. Bugün itibariyle (17.05.2012) ABD üretimi full sleeve etiketli Extreme Milk Chocolate aroması stoklarımızda malesef kalmadı ama 4-5 hafta içinde tekrar stokta olacak inşallah.
Ürün aniden tükendiği için kesin sahte olduğunu yazan bir arkadaşımız yorumu vardı. Ürün tükendi. Elde bikaç adet var ama stok açamıyoruz çünkü saatlik satış miktarını karşılayacak kadar yok. Telefonla arayanlara sunabiliyoruz ve bildiğim kadarıyla satış ofislerimizde de hala mevcut ve dediğim gibi inşallah 4-5 haftaya da tekrar stokta olacak. İnanın stokta yok demek en çok beni rahatsız ediyor ama ithalat süreci güzel Türkiyem'de malesef böyle ve bundan dış ticaret işi yapan her firma muzdarip.
Bir arkadaş ürünü kullandığında dışkısının kokusundan rahatsız olduğunu belirtmiş. Yine özür dileyerek söylüyorum, bu ürün süt eldesi bir ürün ve kosantre bir ürün. Peynir altı suyu tozundan elde ediliyor. Dışkımın kokusu kötüleşti, o halde bu ürün sahtedir yorumuyla ilk kez karşılaştım. Dışkı bu, kötü kokar. Eğer bu ürün bağırsaklarınızı daha iyi çalıştırıp dışkının aromasını artırmışsa, bir bilene sorun, işe yaramış demektir. Hayvansal ürün bu. Sözün bittiği yerdeyim kusuruma bakmayın.
Dediğim gibi, atladığım, göremediğim bir sorunuz, şikayetiniz olmuş olabilir. Herzaman cevaplamaya hazırım.
ramazan@********.com veya 0216 323 93 36'dan beni isteyebilirsiniz.
Saygılarımla,
Ramazan Ceylan