Optimum Whey 100% Whey Gold Standart

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan saydam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bu ürün sizce nasıl ?


  • Total voters
    4.481
Gün içersinde yeterince protein almadığınızı düşünüyorsanız, 1,5-2 ölçek de kullanabilirsiniz.

Ben az koyup, çok shake içmeye çalışıyorum sadece. Böyle bir imkan yoksa fazla ölçek kullanımı için sabah ve ant. sonrası çok uygun.

standartlara göre gym ile yapan bi sporcunun alabilecegi maksimum ve minimum protein değerleri nelerdir ?

2 ölcek içtim dün gece gece bi terleme sabahta idrarda çok nalet pis bi koku oldu cok geldi sanırım :)
 
Gün içersinde yeterince protein almadığınızı düşünüyorsanız, 1,5-2 ölçek de kullanabilirsiniz.

Ben az koyup, çok shake içmeye çalışıyorum sadece. Böyle bir imkan yoksa fazla ölçek kullanımı için sabah ve ant. sonrası çok uygun.

standartlara göre gym ile yapan bi sporcunun alabilecegi maksimum ve minimum protein değerleri nelerdir ?

2 ölcek içtim dün gece gece bi terleme sabahta idrarda çok nalet pis bi koku oldu cok geldi sanırım :)

Bunlar çok göreceli değerler ama günde kilonuzun 1,5 katı ve fazlası alabilirsiniz protein olarak. 80 kiloluk biri 120 gr protein alabilir. 3-4 katı diyenler de var ama onlar hardcore bodybuilding yapanlar için geçerli.

Kokunun nedeni protein olabilir, vücut fazlalılığı hemen atıyor. Kendiniz bir dengesini bulursunuz. Ben günde en az 2-3 ölçek protein almaya çalışıyorum, yemeklerden geri kalan eksiğimi böyle tamamlıyorum kabaca.

Abartmaya gerek yok, sonuçta yüzlerce lira harcadığımız şeyler. Tuvalette servet bırakmaya gerek yok :P.
 
Arkadaşlar bende optimum almayı düşünüormda ankaradayım bulabileceğim yerler varmı yardımcı olurmusunuz?
kızılayda amerikan pazarında bulabilirsiniz.yalnız dikkatli olun.nitroful falan satmaya çalışabilirler.sakın alıyım deme.sahtecilik vs olabiliyor.optimum iyidir.
 
Yurtdışından getirtilirse çok daha karlı olacağına inanıyorum...
Fiyatı biraz yüksek olsada çok başarılı bir ürün ...
 
Optimum whey'in 1 ölçeği 30,4g. Kutusundan çıkan ölçeğin dibinde 63cc yazıyor.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:50 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:23 ----------

Süre geçtiğinden yukarıdaki mesajımı editleyemedim. 1 ölçek için Ölçeği tam doldurmak gerekiyormuş. Ama sapın olduğu yere kadar mı, yoksa taşana kadar mı bilmiyorum ?
 
Kullandığım Nitrofull ürününden çok çok iyidir en azından hemen şimdi 5Lbs Satın aldım... Umarım güzel sonuçlar çıkacak... !!!
 
arkadaslar ben bu ürünün 4545 gr olanından aldım bende alerji astım var içindede soya varmıs herhalde acaip sivilcelenme yapıo o yüzden kullanamıyorum 2 kilosunu sattım 250 gr falanda kullandım yaklasık 2200 gr var uygun bi fiyata satmayı düşünüyorum ilgilenen olursa bana ulaşsın
 
Optimum'un Türkiye'de satılan diğer markalara göre daha ucuz olmasını kalite farkını yoran arkadaşlara aynı ürünlerin yurtdışındaki fiyatlarını incelemelerini tavsiye ederim.

http://cgi.ebay.de/Optimum-Nutrition-100-On-Whey-Protein-Gold-Double-Rich-/350365363554?cmd=ViewItem&pt=Sport_Fitness_Fitnessern%C3%A4hrung&hash=item5193672d62

http://cgi.ebay.de/Weider-Premium-W..._Fitness_Fitnessernährung&hash=item35ab6e0543

Türkiye'de aralarında neredeyse iki katı fiyat farkı bulunan bu ürünlerin Almanya'daki satış fiyatları arasında 5 Euro bile yok. Hangi kalite farkından bahsetmeliyiz şimdi? Tek açıklaması, kar beklentisi!

Whey Protein ürünlerinde maliyete en çok etki eden içerik proteinin kendisidir. Muscletech elbette iyi bir markadır ama protein oranlarını karşılaştırdığınızda Optimum Gold Standard'a göre düşüktür. Önceki Nitro tech tamamen Konsantre idi ve yaklaşık 35 gramda 20 gram protein vardı. Şimdiki Pro Series üründe de 32 gramda 20 gram var.
Optimum'da 30 gramda 24 gram var. Hesabı böyle yapılacaksa doğrusu budur.

Şahsi kanaatim ise şudur ki bu oranlara çok fazla takılmamak lazım. Hangi üründen verim alıyorsanız o ürünü devam edin. İster Optimum, ister Muscletech ister başka iyi bir marka. Yeter ki kalitesinden emin olabileceğiniz bir ürünü kullanın. Çünkü sağlıktan ötesi yok. Konsantre proteinin saflık oranı izole proteine göre daha düşük olabilir. İzole protein saflaştırılırken sadece yağ ve laktoz arındırılmaz aynı zamanda önemli mineral ve diğer faydalı olabilecek mikro besinlerden de arındırılır. Dolayısıyla o mineral ve mikro besinleri muhafaza eden Konsantre protein, illa kötüdür demek yanlıştır. Bir sporcunun izole proteinden daha fazla verim alacağını garanti edemez kimse. Dolayısıyla tavsiyem hangi üründen verim alıyorsanız ona devam edin.

Saygılar
 
Ramazan bey merhaba
Bu karşılaştırmalarınız bence yanlış olmuş. Ebay veya gittigidiyor tarzı açık arttırma sitelerinde ki fiyatları karşılaştırmak doğru olmaz.
Örneğin Weider premium whey weiderın kendi sitesinde 66 EURO.
Optimum whey ise almanyada websitelerde genelde 40-45 euro arasında değişiyor.

Muscletech nitrotech ile optimum protein tozu tamamen farklı ürünlerdir bu nedenle karşılaştırmakta bence mantık dışıdır.
Bilindiği gibi nitrotech kullananlar sadece protein içeriğinden dolayı ürünü kullanmaz. Optimum whey ile karşılaştırabileceğimiz ürünler Dymatize Elite whey benzeri ürünler olur.

Protein proteindir, markalar arasında çok farklar olmaz. Tad, karışım farkları olabilir ancak etki konusunda optimum daha iyi olduğu iddia edilir ancak kanıtlanamaz.
Türkiye'de optimum çok abartılıyor.
 
Merhaba,

Evvela şunu söylim; Forum'daki yazıların tamamını okumadım ama bikaç yorumda ürünlerdeki fiyat farkının kalite farkından kaynaklanıyor olabileceğini düşünen arkadaşlara atfen yazmak istedim.

İki ürünün fiyatı da aynı sitedeki (ebay) hemen satın al fiyatlarıdır. Bu da ürünlerin Almanya'da yaygın olan internet satış fiyatlarıdır. Açık artırma fiyatı değil. Orada çok satış yapanlar daha ziyade kurumsal olarak çalışanlardır ve kendi web satışları da vardır ve oradaki fiyat aynıdır. İlanın alt kısmında genelde kendi sitelerinin adresi var. Ordan da kontrol edilebilir. Almanya piyasası bize göre daha olgun ve oturmuş bir pazardır dolayısıyla bizdeki fiyat farkına çok rastlanmaz çünkü tüketici de daha bilinçlidir, yemez.

Weider'ın kendi sitesinde elbette fiyat daha pahalıdır. Optimum'un sitesinde de Optimum ürünlerinin fiyatları x bir amerikan internet satış sitesinden daha pahalıdır. Firmaların tavsiye edilen nihai tüketim fiyatlarıdır onlar. Ama diyelim ki senin dediğin gibi olsun ve ürünün yurtdışı satış fiyatı arasında € 20 Euro'luk fark olsun ki değil, 5 Euro bile değil. Türkiye'de Optimum 135 TL, içerik itibariyle aynı Premium Whey 260 TL. 20 €/ 40 TL 'lik fark oldu sana 125 TL. Ki aslında 155 TL fark, senin güzel hatrın için 20€ kabul ettik onu.

Atla deve değil ki bu.

Ben Nitro Tech ve Optimum aynı ürünlerdir demedim. Protein oranları üzerinden konuşacaksak, ürünün maliyetinin ana kalemi olan protein değeri üzerinden karşılaştırma yaptım.

Sonuç olarak ta diyorum ki; iyi bir marka kullandığınızı düşünüyorsanız, verim alabiliyorsanız ve aldığınız fiyattan da memnunsanız, sorun yok.

Kafa karıştıran yanıltıcı bilgiler olmasın.
 
Ramazan bey tekrar merhaba,

Cevabınız için teşekkürler.

Sizinle aynı fikirde olduğum bir konu var WEİDER markalı ürünler Türkiye'de çok pahalı. 2,3 kgluk ürün 260 TLye satılıyor nedir yanı farkı Optimumla ?

Ancak sizi yemezler gibi kullandığınız kelimeleri ben açıkcası hoş bulmuyorum kısacası rakibinize laf atıyorsunuz ki sizde zamanında Weider ürünlerini bu fiyatlara satıyordunuz diye biliyorum.

Fiyat karşılaştırmalarınızı ben doğru bulmuyorum çünkü Türkiye'nin en pahalı protein tozuyla karşılaştırmışsınız. Neden Universal, Dymatize, Hardline ve Ultimate gibi ürünlerle karşılaştırmadınız ?
Örneğin Dymatize 165 TL ebayde 47 euro.

Fiyatlarınızın Türkiye şartlarında güzel olduğunu düşünüyorum.

Son olarak size bir sorum olacak, Optimumun diğer protein tozlarından farkı nedir ? Bir üstünlüğü var mıdır ?

Teşekkürler
 
Merhaba,

Güzel kardeşim ben rakibime laf atmıyorum. Benim bu konuya cevap vermemin tek nedeni diğer ürünlerin pahalı olmasını kalite farkına yoran arkadaşlara cevap vermek içindi. Türkiye'de bu pazar henüz çok yeni belki daha %10 bile değil ve çoğu insan neyin ne olduğunu bilmiyor. Fiyat farkını kalite farkı vardır diyerek kabullenebilir, durum öyle olmasa bile. Avrupa'daki tüketici bu fiyat farkını yemez diyorum. Biraz vakit alacak ve bizde de pazar oturacak.

Biz bir ara sitemizde diğer markaları da bulundurmak istedik. Ondan sebeple Weider ve All -Stars satışımız oldu kısa bir süre ancak ordaki fiyatlar Distribütörün internet için belirlemiş olduğu fiyatlardı. Biz onlarda indirim yapma hakkına sahip değildik çünkü ürün bize ait değil. Kısa bir zaman sonra da muhtelif sebeplerden kaldırmak zorunda kaldık.

Dymatize 165 TL - Optimum 145 TL ama yanında 2 adet Almanya'da üretilmiş L-Carnitine Drink ve yine Almanya'dan getirilmiş Shaker var. Bunların piyasa değer yaklaşık 20 TL. Isteyen sadece ürünü 135 TL'ye de alabilir. Arada diğer markalarla 30-40 TL fark var. Yap yine hesabını. Var mı öyle bi kalite farkı? Ayrıca bu bahsettiğin markaların hepsinin fiyatları cok daha pahalı olabilirdi biz bu fiyatlara satış yapıyor olmasaydık. Zaten piyasada bizimle ilgili abuk sabuk bir sürü dedikodu çıkarılmasının tek sebebi de bu.

Önceki mesajlarımda iki kez dedim, yine diyorum. İyi bir marka kullanıyor ve ondan verim alabiliyorsanız, en iyisi odur. Çünkü emek veriyorsunuz, fedakarlıkta bulunuyorsunuz ve çile çekiyorsunuz. Destek gıdalardan gerekli desteği alamıyorsanız yazık olur.

Bana Optimum'un farkı nedir diye sorarsan sana şunu derim; biz firma olarak mal yaptırdığımız veya malını satmayı düşündüğümüz markaların üretim tesislerini dolaşırız. Ne şartlarda nasıl üretim yapıyorlar bilmek isteriz. Bu anlamda da yukarıda sıraladığın bazı markaların da aralarında bulunduğu çok sayıda üretim tesisini gezdik. Bizim bu konuda gönlümüz çok rahat çünkü en iyi üretim şekline sahip firmayla çalışıyoruz ve bu öyle yabana atılacak bir mevzu değil çünkü senin de dediğin gibi bu ürünler, öyle aman aman özel formülasyonları olan ürünler değil. Önemli olan kalitesidir. Hammadde kalitesi, üretim kalitesi ve kalitenin devamlılığı ve elbette fiyat olarak uygun olması. Ben bunları gözönünde bulundurduğumda en iyisi sunduğumuzu biliyorum.

Sana bununla ilgili olarak Optimum'un sitesinde de bulabileceğin bir yazının tercümesini ekliyorum.

Temmuz 2010 Tarihli Tüketici Raporları Makalesine ON’un Yanıtı, “Uyarı: Protein İçecekleri”

Temmuz 2010 tarihli sayıda yayınlanan “Sağlık Uyarısı: Protein İçecekleri” başlıklı Tüketici Raporları makalesinde, 15 farklı protein tozu üzerinde ağır metallere (arsenik, kadmiyum, kurşun ve cıva) yönelik yapılan testler U.S Pharmacopeia’nın besin takviyesi ürünleri için önerdiği sınırlarla birlikte verilmiştir. Bu testlerde ürünlerin, tüketiciler tarafından günde birden fazla kez alındığı düşünülerek 3 ölçek miktarında ölçüldüğünde, 15 üründen 3’ünün sonuçları, U.S Pharmacopeia’nın besin takviyesi ürünleri için önerdiği sınırların üzerinde çıkmıştır.

Bu makalede iki adet Optimum Nutrition ürünleri değerlendirilmiştir. Ürünlerin her ikisi de 3 ölçek miktarında ölçüldüğünde bile, sonuçların U.S Pharmacopeia’nın besin takviyesi ürünleri için önerdiği sınırların oldukça altında olduğu ortaya çıkmıştır. Test edilen 2 ON takviyesinden biri Platinum Hydrowhey (Velocity Vanilla flavor) diğeri de Gold Standard 100 %Whey (Extreme Milk Chocolate flavor). Optimum Nutrition ürünlerinin sonuçları önerilen sınırların çok altında çıktığından, makalede ürünlerin hiçbiri için herhangi bir güvenlik önleminden bahsedilmemiştir. Tüketiciler, sonuçlardan da anlaşılacağı üzere ürünlerimizin güvenli olduğundan ve en yüksek standartlarda üretildiğinden emin olabilir.

Optimum Nutrition ürünleri her zaman en üst kalite ve güvenlik standartlarına uygundur ve yaklaşık 25 yıldır aşağıda açıklandığı şekilde üretilmektedir:

• Tüm protein ürünlerimiz U.S Pharmacopeia’nın besin takviyeleri için önerdiği standartları karşılamaktadır.
• Tek bir makineyi bile çalıştırılmadan önce, ON’ye yüksek kaliteli ham maddeleri tedarik eden satıcılar onay programı aracılığıyla dikkatle seçilmektedir. Sürekli bir kalite ölçütü olarak, tüm satıcılar her bir ham madde için Analiz Sertifikası sunmak zorundadır. Bu sertifikalar daha sonra, kurum içerisindeki gelişigüzel ve bağımsız laboratuar testleri ile onaylanmaktadır.
• ON’nin nihai ürünleri, etikette yazılanlara uygun olup olmadığının yanı sıra güvenlik ve tutarlılığının da sağlanması için üçüncü şahıs laboratuarlar tarafından test edilmektedir.
• Kalite Güvence uzmanları, tüm saklama, harmanlama ve üretim alanlarında rutin kontroller yapmakta ve tüm parti kodları üzerinde nihai incelemeleri gerçekleştirmektedir.
• Standart geliştirme, ürün sertifikasyonu ve kamu sağlığı ve güvenliğine yönelik risk yönetiminde dünya lideri olan Ulusal Hıfzısıhha Vakfı (NSF International) ON’a sertifika vermiştir.
• Saygın bir denetleme kuruluşu olan American Institute of Baking’in (AIB) şirketin üretim tesislerinde gerçekleştirdiği yıllık cGMP (güncel iyi üretim uygulamaları) uyumluluk denetlemeleri sonucunda, ON kuruluştan sürekli olarak “Üstün” derecesini almıştır. Bu en üst seviyedeki derece, ON’nin gıda güvenliğine yönelik eşsiz kararlılığını göstermektedir.



Kıyaslandığında, aşağıdaki ortalama miktarlardaki kurşun yiyeceklerde doğal olarak bulunabilir. Fakat daha da önemlisi 3 ölçekten daha fazla miktardaki Tüketici Raporları testlerinde yer alan Optimum Nutrition ürünlerinde bulunabilir. Bunlar güvenli olarak addedilmektedir. U.S Pharmacopeia’nin besin takviyeleri için önerdiği limit 10mcg’dir (10mcg= Bir gramın 10milyonda biri)

FDA’nın, yılda dört kez marketlerde bulunan 200 yiyeceği analiz eden Element Sonuçlarına İlişkin Tüm Diyet Çalışmaları İstatistiği adlı yayını şu sonuçları göstermektedir:



Optimum Nutrition ürünleri, U.S Pharmacopeia’nın besin takviyeleri için önerdiği 15mcg’lik arsenik limitinin çok altında çıkmıştır (15mcg=Bir gramın 15 milyonda biri) Daha da önemlisi, protein almak için düzenli olarak yenenler de dahil, sıradan yiyeceklerin pek çoğu bizim test sonuçlarımızda bulunandan daha fazla Arsenik içermekte, ürünlerimizin güvenliğini daha da vurgulamaktadır.



Optimum Nutrition ürünleri, U.S Pharmacopeia’nın besin takviyeleri için önerdiği 15mcg’lik kadmiyum limitinin çok altında çıkmıştır (5mcg=Bir gramın 5 milyonda biri) Ayrıca, FDA'nın Tüm Diyet Çalışmaları pek çok sıradan güvenli yiyeceğin bizim test sonuçlarımızda bulunandan daha fazla miktarda kadmiyum içerdiğini göstermekte, ürünlerimizin güvenliğini daha da vurgulamaktadır.


Yaklaşık 25 yıldır kaliteli gıda ürünleri sanayinin lideri olarak, Optimum Nutrition tüm Gıda & İlaç Uygulamalarının gereklilikleri ve güncel İyi Üretim Uygulamaları (“cGMPs”) ile tam anlamıyla uyum içerisindedir. Optimum’un müşterileri ürünlerimizin en iyi kalitedeki maddeleri içerdiğinden ve mümkün olan en güvenli şekilde imal edildiğinden emindirler.






 
Ramazan bey,

Hesabı yapan ben değilim, hesaplamaları siz yapmıştınız bende buna karşılık cevap verdim. Şimdide shaker ve içecekten bahsediyorsunuz, bunları her firma hediye etmiyor mu ?

Ben sizin biraz daha objektif olmanızı istedim bu nedenle bunları yazdım, görüyorum ki siz yavaştan sinirlenmeye başlıyorsunuz eğer böyle bir şey söz konusu ise konuyu sonlandıralım lütfen.

Bu yazıklarınızı her firma yazar, her marka kendini över bu kadar rekabetin olduğu bir yerde bunlar normaldır. Ben protein tozlarının farkını sordum, bu markalar arasında optimum protein tozunun içerik olarak üstünlüğü yoktur. Siz aslında soruma cevap vermemişsiniz ancak markayı öven bir yazı yazmışsınız, daha doğrusu göndermişsiniz. Ürünlerin farkından bahsetmemişsiniz. Her firma doğal olarak iddialı olmalı.

Çevirisini yaptığınıza göre bende diğer üreticilerin sitelerinde kendilerini öven ve 'Biz diğerlerinden farklıyız' makalelerini okumanızı tavsiye ederim.

Önceki mesajlarımda iki kez dedim, yine diyorum. İyi bir marka kullanıyor ve ondan verim alabiliyorsanız, en iyisi odur.

Bunun bilimsel bir açıklaması yoktur ?
Şunu kabul etmelisiniz Optimum Nutrition tıpkı Weider markası gibi Türkiye'de abartılıyor.
 
Merhaba,

Malesef ki bu sanal yazışmalarda tonlama yok dolayısıyla karşındakinin sinirli, gergin, sakin veya sevimli olup olmadığını sadece tahminen yorumlayabiliyoruz o da genelde kendi ruh halimizin yansıması. Sinirli değilim aksine gayet rahat ve açıklayıcı cevap verdiğimi düşünüyorum. Sinirlendiğimi düşünmeni gerektirecek bişey yazdım mı acaba diye tekrar okudum yazdıklarımı da, pek bişey bulamadım. Sinirli değilim devam edebiliriz sohbete güzel xxxxxx: )

Diğer yazdıklarına gelince.
Her markanın Shaker ve içecek kampanyası yok. Aynı anda ikisini birden verene denk gelmedim. Veriyorlarsa da tüketen arkadaşlar adına sevindirici bulurum.

Benim referans olarak gösterdiğim o yazıda araştırmayı yapan kurum resmi ve bağımsız bir kurum. O bir markanın hiçbir dayanak göstermeden kendini öven bir yazısı değil. Resmi bir araştırma sonucunun değerlendirilmesi ve bu değerlendirmede dikkate alınan ilk kıstas insan sağlığı.

Sen bana diyorsun ki ürünleri içerik olarak karşılaştırdığında Optimum'un farkı ne? Ben de diyorum ki bu ürünlerdeki formülasyonlar çok gizli devlet bilgisi değil. 3 aşşağa beş yukarı benzer markaların Whey Protein'lerinde hep aynı formüllü ürün var. Burda farklılığı ortaya çıkaran şey sadece etiket değeri değil diyorum. Optimum'un Gold Standard ürünü Türkiye'de ve Dünya'da fiyat/verim yani senin de Berlin'den yazan bir arkadaşımız olarak bilmen gereken kıstas Preisleistungverhaeltniss. Fiyat/verim olarak baktığında en iyisi bu. Ha eğer en gelişmiş en iyi Whey Protein hangisidir dersen Platinum Hydro Whey derim. Ürünü kullanmadıysan yorum yazmadan önce kullanmanı tavsiye ederim ya da en azından bir gör çünkü gözle görülür fark var. Weider iyi bir marka. Kaliteli bir ürün. Premium Whey iyi bir ürün. Formülasyonu itibariyle %100 Whey ile farkı yok. Şimdi sen diyorsun ki ikisi de abartılmış ürün. Aynı içeriğe sahip olmasına rağmen biri diğerinin neredeyse yarı fiyatında olarak daha çok satıyorsa ve insanlar verdikleri paranın karşılığını alıyorlarsa bunda abartı olan ne, orasını anlamadım?

Bu soru da benden sana;

İnsanlar memnun bir şekilde bu ürün kullanıp tavsiye ediyorlarsa neresi abartı? Kalitesi mi, formülü mü, fiyatı mı?

Kaldı ki Optimum sadece Türkiye'de en çok satan ürün değil. Dünya'da böyle ve uzun zamandır böyle. Abartılan bir ürün, kullanıcının memnun olmadığı bir ürün kadar uzun süre başarılı olmaz. Çünkü iyi pazarlanmış kötü bir ürünü sadece bir kez alırsın ya da zaruretten en fazla iki defa.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,


Merak etmeyin sizin nasıl bir durumda olduğunuz yazdığınız mesajlarınızdan çok iyi anlaşılıyor. Bir firmanın yetkilisi olarak bu şekilde alaycı bir şekilde yazmanız firmanızada zarar verir bilginiz olsun. Yazdıklarınızı binlerce kişi okuyor ve siz bu platformda firmanızı 'yüzüsünüz' ;)

Gizli formulasyonları geçelim, şeker hastalarına karşı ilaç değil üretilen. Markalardan bahsetmiyorum, sitelerden hemen hemen her site shaker hediye ediyor.
Abartı konusu yeni bir şey değil, yıllardır bu abartılıyor kısacası sizin fiyatınızla hiç bir bağlantısı yok bunun.

Sorunuza cevap vermeye gerek yok, daha önceki yazdıklarımda zaten cevabı mevcut.

Kaldı ki Optimum sadece Türkiye'de en çok satan ürün değil.
Yine bir iddia.

Sizden ricam türkçe yazalım herkes yazılanları anlasın.

Son olarak:
9.4. Aşağılayıcı ya da yüceltici sıfatlar kullanılmamalıdır (üstat, usta, hoca, abi, aga, baba, kardeş, dostum, hemşerim vb) Art niyetli olmasanız dahi bu tür hitaplar yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilir. Kişilere sadece kullanıcı adları ile hitap etmelisiniz.
 
Sevgili Altintop,

Dalga geçtiğim falan yok. Ben senin yazdıklarınla ilgili usul usul cevap veriyorum. Sinirlisin ve dalga geçiyorsun diye yorum yazan sensin. Halbuki benim seninle ilgili bu tarz bir yorumum yok. Hitabet şeklim seni rahatsız ettiyse üzgünüm. Kardeşim kelimesini ben kimseye aşağılayıcı bir ifade olarak kullanmadım. Bana söylenildiğinde de rahatsız olmadım.

Laf aramızda sana Altıntop diye hitap etmek bana daha tuhaf geliyor ama seçim senin.

Almanca yazdığım kelimenin yanında tercümesi de vardı dolayısıyla anlaşılmayacak bişey yok.

Benim buraya yorum yazmamda tek amacım vardı. Fiyat farkının kaliteden kaynaklandığını düşünen arkadaşlara yanıltıcı olmadan doğru bilgi iletmek.
Bundan gerisi seninle aramızdaki diyalog onda da yine elimden geldiğince samimiyetle cevap verdim. Dediğim gibi bu ortamda tonlama yok ve yanlış anlaşılmalara müsait.

Abartılan şeyden kastettiğin nedir? Optimum mu yoksa genel olarak sporcu gıdaları mı? Genel olarak sporcu gıdalarını kastediyorsan bunu ayrı bir şekilde konuşmak lazım neticede bu ürünler mucize ürünler değil. Konsantre destek takviyeler. Adı üstünde takviye.

Eğer kastettiğin şey Optimum'un abartılmasıysa nesi abartılı geliyor sana?
Etkisi mi, içeriği mi, fiyatı mı???
 
Ürün içindeki protein peynir altı suyundan elde ediliyor. Ancak sindirilmesi için ürünün içine eklenilen enzimlerin üretimi nasıl yapılıyor nereden nasıl elde ediliyor?

Çikolata aromalısını vişne-şeftali vb meyva sularıyla tüketiminde tadı nasıl olur? Bu şekilde deneyen arkadaşlar var mı?
 
Bakın şimdi farklı bir şekilde yazmaya başlamışsınız, çok hoş.

Gördüğünüz gibi bir uyarı almışsınız yanı benim seçimim değil bu.
Dediklerinizde haklısınız bu nedenle forum yönetimi bakın bunları yazmış:
Art niyetli olmasanız dahi bu tür hitaplar yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilir. Kişilere sadece kullanıcı adları ile hitap etmelisiniz.

Sizin burda neden yazmak istediğinizi gayet iyi anlıyorum bende bir tüketici olarak sizin biraz daha objektif gözlerde bakmanız gerektiğini anlatmaya çalıştım sonuçta bu oldu, müşteri hizmetleriyle sanırım siz ilgilenmiyorsunuz.

Konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum herşeyi çok açık bir şekilde ifade ettiğimi düşünüyorum.

İyi çalışmalar.
 
Back
Yukarı